Kαι το δάκρυ... κορόμηλο: Οι πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία των βραβείων Oscar

Γωγώ Φούντα
Kαι το δάκρυ... κορόμηλο: Οι πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία των βραβείων Oscar

Αν θέλετε να ρίξετε το κλάμα του αιώνα, δείτε τα Oscars

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι αφενός τα βραβεία Oscar ήταν πολύ πιο λαμπερά, εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα παλαιότερα, αλλά και ότι έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικά συγκινητικές στιγμές και εικόνες. Σε σημείο μάλιστα, που ακόμη και ο πιο ψύχραιμος και αποστασιοποιημένος άνθρωπος να είσαι, που κακά τα ψέματα η σχέση μας με τα βραβεία αυτά αρχίζει και τελειώνει στο διαδίκτυο, να τα βρίσκεις σκούρα στην προσπάθειά σου να συγκρατήσεις τα δάκρυα που γεμίζουν τα μάτια σου! Πείτε μας μελό αλλά είναι μερικές στιγμές, πραγματικά θα λέγαμε ιστορικές, που χρόνια μετά συνεχίζουν να συγκινούν και να προκαλούν ένα μελαγχολικό χαμόγελο. Δείτε τις πιο αντιπροσωπευτικές με τα video τους.

1. Η Halle Berry το 2002 έγινε η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που κέρδισε Oscar Α' Γυναικείου Ρόλου, για την ταινία Monsters' Ball. Όπως αντιλαμβάνεστε ο λόγος της δεν θα μπορούσε να μην είναι φορτισμένος και συγκινητικός. Δείτε το video εδώ.

2. Όπως συνέβη και πρόσφατα με τον Philip Seymour Hoffman, το ταλέντο και το μεγαλείο ψυχής δεν είναι ικανά να απαλλάξουν έναν άνθρωπο από τους προσωπικούς του δαίμονες και τα καταστροφικά του πάθη. Πάθη που στοίχισαν τη ζωή στο Heath Ledger με την οικογένειά του να παραλαμβάνει το Oscar Β' Αντρικού Ρόλου για τη συγκλονιστική του ερμηνεία ως Joker. Δείτε το video εδώ.

3. Mπορεί να μην παρέλαβε Oscar αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Christopher Reeve, ο θρυλικός Superman ο οποίος έμεινε ανάπηρος εξαιτίας πτώσης από άλογο, δε συγκίνησε και συγκλόνισε με τα λόγια του το 1996 κάνοντας όλη την αίθουσα να τον χειροκροτήσει όρθια. Δείτε το video εδώ.

4. Η θρυλική Grace Kelly κέρδισε το 1955 το Oscar A' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Τhe Country Girl. Η ίδια εμφανώς συγκινημένη εξομολογήθηκε ότι το μόνο που την αποτρέπει από το να ξεσπάσει σε γοερό κλάμα είναι η επισημότητα της περίστασης. Δείτε το video εδώ.

5. Kανείς σίγουρα δεν μπορεί να ξεχάσει τον Roberto Benigni και το απίστευτο show που έδωσε όταν το 1998 κέρδισε το Oscar A' Αντρικού Ρόλου για την ταινία La Vita è Bella. Δείτε το video εδώ.

6. Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές αναμφισβήτητα στην ιστορία των Oscars. H Louise Fletcher το 1975 κέρδισε το Oscar A' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία One Flew over the Cuckoo's Nest. Ο λόγος της ωστόσο είχε μία ιδιαιτερότητα καθώς ευχαρίστησε στη νοηματική διάλεκτο τους κωφάλαλους γονείς της. Δείτε το video εδώ.

7. Ο Sidney Poitier το 1963 κερδίζει το Oscar A' Αντρικού Ρόλου για την ταινία Lilies of the Field και γράφει κυριολεκτικά ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος έγχρωμος ηθοποιός που κερδίζει το βραβείο αυτό. Δείτε το video εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Ο άτυχος κύριος Di Caprio:Γιατί δεν έχει κερδίσει ΠΟΤΕ Όσκαρ & πώς φέτος θα πάρει εκδίκηση

Oscars 2014: Τα προγνωστικά λίγο πριν την μεγάλη απονομή