Συγκλονιστικές φωτογραφίες του Δημήτρη Παπαμιχαήλ 54 χρόνια πριν!

Συγκλονιστικές  φωτογραφίες του Δημήτρη Παπαμιχαήλ 54 χρόνια πριν!

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν κατά του γάμου και της οικογένειας

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς ζεν πρεμιέ του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Ηθοποιός προικισμένος με γνήσιο ταλέντο τέλειωσε την δραματική σχολή του εθνικού θεάτρου το 1955. Συμμαθήτρια του ήταν και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Αμέσως εντάχτηκε στο εθνικό θέατρο για να κάνει μια σημαντική θητεία στο πλάι σπουδαίων ηθοποιών. Ταυτόχρονα άρχισε να γυρίζει ταινίες και η ομορφιά του τον εκτινάζει στα ύψη. Οι θαυμάστριες λιποθυμούσαν στο πέρασμα του. Ένας μεγάλος σταρ γεννήθηκε.

Δεν είχε ονειρευτεί να γίνει ηθοποιός, αλλά μηχανικός υφαντουργός, αφού είχε πετύχει μια υποτροφία από την Πειραϊκή Πατραϊκή.

Στο θέατρο της Αγίου Κωνσταντίνου θα γνωρίσει και την Δέσπω Διαμαντίδου. Θα ζήσουν μαζί μέχρι το 1964 που θα κάνει την ανατροπή και θα ζητήσει σε γάμο, την μέχρι τότε ‘’εχθρό’’ του, την εθνική σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, και ένας σύγχρονος ελληνικός μύθος θα γεννηθεί.

Το 1960 θα δώσει συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό. Εκεί θα δηλώσει:

-Ο έρωτας είναι ωραίο πράγμα, ο γάμος επίσης και τα παιδιά μου αρέσουν πάρα πολύ. Αλλά δεν προχωρώ σε αυτό γιατί καταλαβαίνω ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω ένας άψογος σύζυγος και πατέρας. Είμαι γεμάτος από τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες και αυτές δεν θα μου επέτρεπαν να αφοσιωθώ, όπως πρέπει στην γυναίκα μου, στα παιδιά μου, στην οικογένεια μου γενικότερα.

-Όταν ήμουν μικρός ήμουν ερωτευμένος με την Μάρλεν Ντίτριχ.

-Στα δεκαεπτά μου είχα ερωτευτεί μια γυναίκα πολύ μεγαλύτερη μου. Στις γυναίκες κατεξοχήν προτιμώ το μυαλό παρά την εμφάνιση.

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τότε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έφυγε από κοντά μας. Στον Πειραιά, τον τόπο που γεννήθηκε ο σημαντικός καλλιτέχνης διοργανώνεται έκθεση- αφιέρωμα στην μνήμη του, με φωτογραφίες, αφίσες και προσωπικά του αντικείμενα.