Είναι οριστικό (και σκανδαλώδες): Meghan και Harry δε θα πάνε στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου

Είναι οριστικό (και σκανδαλώδες): Meghan και Harry δε θα πάνε στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου

Οι Sussex το έχουν παρακάνει, λένε οι royal experts και το Παλάτι μάλλον συμφωνεί μαζί τους.

Ο πρίγκιπας Ηarry και η Meghan Markle φαίνεται πως θα ξαναπροκαλέσουν σκάνδαλο στο Παλάτι με τη συμπεριφορά τους. Όπως επιβεβαιώνουν πολλά Μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι δεν θα παραστεί τελικά στο Λονδίνο για το μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου. Ο λόγος είναι προφανής.

Ο Harry καθυστερεί το ταξίδι του στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και καιρό καθώς εκκρεμεί η διαμάχη του με το κράτος εξ αιτίας της ασφάλειας που έχει ζητήσει, τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του όσο θα βρίσκεται σε βρετανικό έδαφος. Να θυμίσουμε πως πριν από λίγους μήνες ο πρίγκιπας Harry απευθύνθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο με στόχο να διεκδικήσει την ασφάλεια που αρμόζει σε εκείνον, τη Meghan Markle και τα παιδιά τους, όταν βρίσκονται στη Βρετανία. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex έχασαν το δικαίωμα της αστυνομικής προστασίας, όταν αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το παλάτι και από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Το μυστικό σχέδιο του Harry και της Meghan για επιστροφή στη βασιλική οικογένεια

Ένας εκπρόσωπος των Sussex δήλωσε στην Page Six: «Ο Δούκας δεν θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αλλά ελπίζει να επισκεφτεί τη γιαγιά του το συντομότερο δυνατό». Και η αναφορά στα τέλη Μαρτίου δεν είναι τυχαία καθώς με ανακοίνωσή του το παλάτι αποκάλυψε πως το μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Westminster στις 29 Μαρτίου.

Φταίει τελικά η διαμάχη με το Υπουργείο Εσωτερικών ή βρίσκουν προφάσεις;

meghan markle prince harry4 copy

Ο Δούκας του Sussex, που κατοικεί πια με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια, έχει εμπλακεί σε νομική διαμάχη με το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας για την προστασία του όταν βρίσκεται στην πατρίδα του. Αναμενόταν βέβαια πως ο Harry και η Meghan θα έκαναν πίσω για λίγο, για να παραβρεθούν στο μνημόσυνο του παππού του, όμως φαίνεται πως έχει αποφασίσει να φτάσει μέχρι τέλους προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει. Όλοι πίστευαν πως το μνημόσυνο του παππού του θα ήταν και μια καλή ευκαιρία για να «σπάσει ο πάγος» με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας και επιτέλους να γνωρίσουν όλοι από κοντά τη μικρή Lilibet. Όμως γι΄ ακόμα μια φορά τα σχέδια πέφτουν στο κενό.

Τον περασμένο μήνα, ο Harry δήλωσε ότι η οικογένειά του «δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του» επειδή είναι πολύ επικίνδυνο. Υποστήριξε μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν θα του επιτρέψει να πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα για την αστυνομική προστασία της οικογένειάς του ενώ βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι εδώ όλα δεκτά. Το ερώτημα όμως παραμένει: Αφού σ' ένα τέτοιο γεγονός όπως είναι το μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου, θα καλυφθεί η ασφάλεια όλων των καλεσμένων- μελών της βασιλικής οικογένειας από κρατικά έξοδα, γιατί ο Harry συνεχίζει να εμμένει στην απόφασή του να μην ταξιδέψει για το Λονδίνο;

Τροφή για σκέψη..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε το πρώτο της party για τα 70 χρόνια της στον θρόνο

Θα ξαναδούμε τη Meghan Markle με μαγιό στο blog της; Η κίνηση που προκάλεσε ενθουσιασμό

H βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμεί η Camilla να στεφθεί βασίλισσα μετά τον θάνατό της