O George γίνεται 10 και από αγαπημένο μωρό των Βρετανών είναι ο πιο δημοφιλής πρίγκιπας

O George γίνεται 10 και από αγαπημένο μωρό των Βρετανών είναι ο πιο δημοφιλής πρίγκιπας

(AP Photo/Alastair Grant)

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Η έκπληξη της πριγκίπισσας Kate για τα γενέθλια του George και δεύτερου στη σειρά διαδοχής του Βρετανικού θρόνου. 

Τα γενέθλια του πρίγκιπα George το Σάββατο, θα είναι φέτος διαφορετικά. Τόσο λόγω της απουσίας της προγιαγιάς του Ελισάβετ, όσο και λόγω της έκπληξης που του ετοιμάζει η μητέρα του Κate.

Ένας ακόμη μελλοντικός βασιλιάς

Όταν γεννήθηκε ο πρίγκιπας George πριν 10 χρόνια όλα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν αυτονόητα πάνω του. Ήταν το πρώτο παιδί της Kate και του William και επισφράγιζε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον έρωτά τους. Λόγω και της σειράς διαδοχής που κέρδιζε με την γέννησή του (τότε 3ος επειδή ζούσε η Ελισάβετ, σήμερα 2ος) ήταν το πιο δημοφιλές μωρό της Βρετανίας και ίσως εκείνη την εποχή και του κόσμου.

https://www.instagram.com/p/CgSe4v0NTfN/

Ο George έπρεπε από μικρός να μάθει πως θα γίνει κάποια στιγμή μελλοντικός βασιλιάς και να φέρεται αναλόγως. Παρά την παιδική του αθωότητα, έπρεπε να συνδέεται ως δημόσιο πρόσωπο με τον πατέρα του, τον παππού Κάρολο και όσο ζούσε με την Ελισάβετ. Για να χτιστεί σταδιακά το προφίλ του στον οίκο των Windsor.

Οι δύο φωτογραφίες της Kate Middleton με τα παιδιά που δεν είχαμε ξαναδεί

O George μπορεί να μπήκε από μικρός στα βασιλικά βάσανα, αλλά η Kate και ο William δεν ξέχασαν ποτέ πως είναι ένα παιδί. Που αγαπά το ποδόσφαιρο, τα αεροπλάνα, το τένις και το πόλο. Που θέλει να περνά χρόνο με τους φίλους του ανέμελος, αντίθετα με το σοβαρό του ύφος όταν είναι με τους γονείς του σε δημόσιες εκδηλώσεις.

https://www.instagram.com/p/CRmreACltur/

Όπως κάθε χρόνο μία μέρα πριν τα γενέθλιά του η μαμά Kate θα τηρήσει την οικογενειακή παράδοση και θα φτιάξει εκείνη την τούρτα γενεθλίων του γιου της, όπως επίσης κάνει με την Charlotte και τον Louis. Σε μία συνέντευξή της η Kate το 2019 είχε πει για αυτή την παράδοση: «Κάθομαι μέχρι αργά τα μεσάνυχτα με ένα σωρό μιξ για τούρτες και icing, αλλά το λατρεύω».

Πάντως παρόλο που ο George έχει κληρονομήσει τη σοβαρότητα του πατέρα του, έχει πάρει αρκετά στοιχεία αυθορμητισμού της μητέρας του. Εξάλλου εκείνη τον έχει μυήσει στο τένις και φροντίζει να κάνει αρκετές δραστηριότητες μαζί του.