Η Κατερίνα Ζαρίφη θέλει να γίνει μαμά αγκαλιάς και δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει

Η Κατερίνα Ζαρίφη θέλει να γίνει μαμά αγκαλιάς και δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει
Instagram

Μίλησε επίσης για την πρώην σχέση της λέγοντας: «Είχα 9 χρόνια σχέση και πλέον είναι κολλητός μου. Άμα σου περνάει ο έρωτας αλλά συνεννοείσαι μαζί του, γιατί όχι;».

Καλεσμένη στο Fishy του Γιάννη Τσιμιτσέλη βρέθηκε η Κατερίνα Ζαρίφη και μεταξύ άλλων, μίλησε στο νέο project του ηθοποιού για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά του MEGA «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη», αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Ειδικότερα, η ραδιοφωνική παραγωγός, παρουσιάστρια και ηθοποιός, αναφορικά με τα προσωπική της ζωή είπε: «Τον τελευταίο καιρό έχω χρεωθεί 2-3 σχέσεις και δεν ισχύει καμία. Είχα 9 χρόνια σχέση και πλέον είναι κολλητός μου. Άμα σου περνάει ο έρωτας αλλά συνεννοείσαι μαζί του, γιατί όχι; Είμαι φουλ εγωίστρια και μπορώ να διαλύσω τη ζωή μου με τον εγωισμό μου. Ζηλεύω επίσης φουλ αλλά προσπαθώ να το κοντρολάρω να μην ορμήξω στην άλλη που κολλάει στο αγόρι μου. Έχω κάνει μανούρα παλιά. Πήγα σε μία και της λέω: “Έχω έρθει σπίτι σου να πειράξω τα παιχνιδάκια σου; Εσύ γιατί πειράζεις το δικό μου;”».

Σχετικά με το κεφάλαιο της μητρότητας, η Κατερίνα έκανε ξανά κάποιες υπέροχες δηλώσεις συγκινώντας και κάνοντας πολλές γυναίκες να ταυτιστούν με τα λεγόμενά της. «Δεν αποκλείω να κάνω οικογένεια αν και η ηλικία δυσκολεύει την κατάσταση. Έχω σκεφτεί να υιοθετήσω παιδί και να γίνω μαμά αγκαλιάς και όχι κοιλιάς. Πρέπει να χαλαρώσει λίγο η νομοθεσία σε αυτό γιατί υπάρχουν πολλές γυναίκες που θέλουν να γίνουν μανάδες αγκαλιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η δυναμική Κατερίνα έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτό κομμάτι. Μάλιστα, στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης αναφορικά με τη μητρότητα και την υιοθεσία, έχει μιλήσει και για την άκρως ενοχλητική σχετική ερώτηση που γίνεται σε γυναίκες άνω των 40 και που προσβάλλει κάθε γυναίκα, οποιασδήποτε ηλικίας. Ας θυμηθούμε κάποιες παλαιότερες δηλώσεις της:

Η μητρότητα και το ενδεχόμενο υιοθεσίας

Τον Ιανουάριο του 2022. μιλώντας για την απόκτηση ενός παιδιού, η Ζαρίφη εξήγησε: «Αν δεν καταφέρει να γίνει κάποιος γονιός, είτε από συγκυρία, είτε γιατί έτσι το αποφάσισε το σύμπαν, δεν τελειώνει τίποτα παιδιά, υπάρχουν μητέρες της κοιλιάς αλλά και της αγκαλιάς. Αν μια γυναίκα το έχει ανάγκη, θα είναι ακόμα μεγαλύτερο θαύμα να έχει ένα παιδάκι που δεν ευτύχησε να έχει γονείς, να είσαι εσύ η μαμά του, το έχω σκεφτεί άπειρες φορές και είμαι πολύ κοντά σε αυτό, θα το ήθελα πολύ».

«Πιστεύω στη μάνα της αγάπης και όχι της κοιλιάς»

Πριν από 4 χρόνια η Κατερίνα είχε βρεθεί στον καναπέ της Φαίης με αφορμή το τηλεπαιχνίδι που θα παρουσίαζε τότε στο Epsilon και είχε αναφερθεί σε ένα κείμενο που είχε αναρτήσει με αφορμή τη γιορτή της μητέρας ζητώντας απ’ όλους να μη ρωτάνε τις 40 plus γυναίκες γιατί δεν έχουν κάνει παιδιά. «Σκέφτομαι όλες αυτές τις γυναίκες που προσπαθούν και δεν μπορούν, και αυτή η ερώτηση είναι ένα καρφάκι στην καρδιά… Επίσης, είμαστε κι εμείς οι 40 plus δεν έτυχε ή που ο φόβος μας είναι μεγαλύτερος».

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Κατερίνα είχε βρεθεί ξανά τηλεοπτικά με τη Φαίη Σκορδά

Η Κατερίνα Ζαρίφη μίλησε στο “Πρωινό” και αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη να γίνει μάνα, καθώς είναι κάτι που το θέλει πολύ. «Πάντα ήμουν έτοιμη να γίνω μάνα. Για σύζυγος δεν ήμουν έτοιμη. Αν προέκυπτε ένα παιδάκι με τρέλα. Και αν δεν γίνω μαμά κοιλιάς, θα γίνω μαμά αγκαλιάς το σκέφτομαι και αυτό. Έβλεπα την Κοντοβά που πήγε κάτω και έκανε την υιοθεσία και όλο αυτό το ταξίδι της και λέω “ναι” αξίζει ακόμα περισσότερο».

«Είναι αγένεια να ρωτάς μια γυναίκα μετά τα 40 αν θα κάνει παιδί»

Για την αδιάκριτη ερώτηση που δέχεται και την μεγάλη ενόχληση που νιώθει όταν δέχεται την ερώτηση «γιατί δεν κάνει παιδί» μίλησε η Κατερίνα Ζαρίφη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «People» πριν από 4 χρόνια. Ανάμεσα σε άλλα, μίλησε και για για την ερώτηση που δέχονται οι γυναίκες μετά τα 40.

«Ναι, πάρα πολύ. Είμαι από τους ανθρώπους που θα έκανα και πιο απλά πράγματα, όπως το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο σε γλιτώνει από πόνο, κόπο και χρήμα. Ακόμα και η μητέρα μου δεν είναι από εκείνες που θα με πίεζε να παντρευτώ. Ο πατέρας μου, από την άλλη, το είχε σκεφτεί. Λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή, κάναμε μια κουβέντα και μου είπε πως αυτό που θέλει είναι να βλέπει τα παιδιά του ευτυχισμένα. Προσωπικά, η συνθήκη της προετοιμασίας ενός γάμου με αγχώνει περισσότερο ακόμη και από έναν 24ωρο τηλεμαραθώνιο. Θα προτιμούσα να έκανα ένα σύμφωνο συμβίωσης και να το γιορτάσω με τους φίλους μας σε ένα μπιτσόμπαρο.

Όσον αφορά τα παιδιά, μια φίλη μου είχε πει πως δεν είμαστε όλες γεννημένες για μαμάδες και θυμάμαι πόσο σεβάστηκα αυτό που είπε. Προσωπικά, τα παιδιά τα λατρεύω και είμαι σίγουρη πως θα ήμουν πολύ καλή μαμά, γιατί έχω πολλά αποθέματα αγάπης. Όταν, όμως, μια γυναίκα περνάει τα σαράντα, θεωρώ πως είναι τρομερή αγένεια να τη ρωτάς αν θα έκανε παιδιά. Γιατί δεν μπορείς να γνωρίζεις τι συνθήκες επικρατούν. Υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορεί να κάνει παιδιά. Όσο ρατσιστικό είναι να ρωτάς μια παχουλή γυναίκα «γιατί δεν αδυνατίζεις;», άλλο τόσο είναι να τη ρωτάς «γιατί δεν έχεις κάνει παιδί;». Μου σηκώνεται η τρίχα μόνο που το σκέφτομαι, διότι στο περιβάλλον μου είχα και έχω φίλη που δεν μπορούσε να κάνει παιδί και συνέχεια τη ρωτούσαν. Αυτό για μια γυναίκα που θέλει να γίνει μάνα είναι μαχαιριά στην καρδιά. Σε έναν άντρα που περνάει τα σαράντα δεν γίνονται τέτοιου είδους ερωτήσεις. Οπότε, μου γυρνάει το μάτι. Μου τη βιδώνει γιατί, ακόμα και εν έτει 2019, η γυναίκα πρέπει να πολεμά για τη θέση της στην κοινωνία».