Detox προετοιμασία για το καλοκαίρι! Τι, ακριβώς, πρέπει να κάνεις

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Detox προετοιμασία για το καλοκαίρι! Τι, ακριβώς, πρέπει να κάνεις

7 εύκολα tips για να χάσεις τα κιλά που θες μέχρι το καλοκαίρι.

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου!

Το καλοκαίρι έρχεται και ξέρω πως μετά το Πάσχα παίρνουμε πάντα τη μεγάλη απόφαση να κάνουμε αποτοξίνωση , θέλουμε να χάσουμε κιλά , να μπούμε σε πρόγραμμα γενικότερα για να μπορέσουμε να μπούμε με άνεση στο μαγιό μας!

Στο σημείο αυτό βέβαια να σας πω σαν fitness blogger και δασκάλα Pilates πως δεν πρέπει μόνο ένα μήνα πριν το καλοκαίρι να προσπαθούμε να αδυνατίσουμε ή να γυμναστούμε ενταντικά περιμένοντας το τέλειο αποτέλεσμα! Το σωστό είναι να έχουμε ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής, διατροφής και άσκησης όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθώς είναι και πολύ πιο υγιές για το σώμα μας από ότι να βάλουμε τον οργανισμό μας σε μια πιεστική διαδικασία να φτάσει στο σημείο που επιθυμούμε !

Όμως επειδή σας καταλαβαίνω και είμαι πάντα εδώ για να σας βοηθήσω και να σας συμβουλεύσω, θα σας δώσω κάποιες συμβουλές για να μπούμε σε φόρμα αυτό το διάστημα, πριν πάμε στις παραλίες!

Δέχτηκα πολλά μηνύματα στα social για αυτό το θέμα οπότε σας έχω τα δικά μου tips για γρήγορη επαναφορά!

  1. Σταματάμε να αγοράζουμε παχυντικά φαγητά , κρέμες, γλυκά από τα σούπερ μάρκετ ή αδειάζουμε τα ντουλάπια μας από τέτοια προϊόντα αν έχουμε ήδη στο σπίτι. Εναλλακτικά μπορούμε να έχουμε μαύρη σοκολάτα για τις λιγούρες ή κάποιο ελαφρύ γλυκό με σιρόπι αγαβης ή άλλο γλυκαντικό.
  2. Κλασικό αλλά αποτελεσματικό , πίνουμε αρκετό μεταλλικό νερό. Μπορείτε να φτιάξετε το detox νερό που σας έχω δώσει σε προηγούμενο MLvlog και να το καταναλώνετε
  3. 2 φορές την εβδομάδα αερόβιο (εγώ βγαίνω και περπατάω πολύ και με το καρότσι μαζί) και 2 φορές πιλάτες για σύσφιξη και γράμμωση.
  4. Πίνουμε το πρωί κάποιο detox smoothie της αρεσκείας μας με φρούτα και λαχανικά. Σας έχω επιλογές εδώ σε προηγούμενα MLvlog και θα σας ανεβάσω και άλλα.
  5. Δεν κάνουμε αυστηρές δίαιτες μόνο με μαρούλια ή μήλα γιατί θα προκαλέσουν πρήξιμο και δε θα βοηθήσουν στη λειτουργία του εντέρου
  6. Φροντίζουμε να κοιμόμαστε καλά για να λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός μας και να έχουμε λαμπερό δέρμα
  7. Αλκοόλ με μέτρο όχι υπερβολές και καλύτερα να μην πίνουμε πάνω από ένα κοκτέιλ καθώς τα περισσότερα έχουν ζάχαρη μέσα ή γλυκαντικό σιρόπι

Πολύ βασικό όμως πέρα από τη διατροφή είναι να βάλετε την άσκηση στο πρόγραμμά σας ! Χρειάζεται συνδυαστική δουλειά για να έχουμε επιθυμητό αποτέλεσμα ειδικά όταν έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας!

Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο MLvlog!

Fit your life the easy way



Περιμένω τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου Instagram: maria_louiza_real και facebook: maria louiza vourou