Παιδιά vs γονείς στο σπίτι: Πώς θα φέρεις την ηρεμία σε χρόνο Dt

Παιδιά vs γονείς στο σπίτι: Πώς θα φέρεις την ηρεμία σε χρόνο Dt

Μικρά αλλά θαυματουργά μυστικά για να γίνει αρμονική η καθημερινότητα με τα μικρά παιδιά.

Οι ενήλικες τείνουμε να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας και να μπορούμε να διαχειριστούμε ψύχραιμα διάφορες καταστάσεις. Ο ρόλος της μητέρας είναι με διαφορά ένας από τους πιο απαιτητικούς για κάθε γυναίκα αφού καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις.

Η μαμά είναι το πρόσωπο που συμβάλλει άμεσα στην διαμόρφωση του παιδιού ενώ παράλληλα φροντίζει για όλες του τις ανάγκες (φαγητό, ένδυση, καθαριότητα κ.ά). Η ψυχραιμία, η υπομονή, και η θετική σκέψη είναι μερικές αναγκαίες αρετές για να διατηρηθεί η ισορροπία στο σπίτι όταν έχεις μικρά παιδιά. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Dr. Bethany Cook υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι που αξίζει να δοκιμάσεις για να εκνευρίζεσαι λιγότερο.

4 τρόποι για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό του παιδιού σου

5 τρόποι για να γίνει πιο εύκολη η ζωή με τα παιδιά στο σπίτι

via GIPHY

1) Θυμίσου ότι έχεις απέναντί σου ένα μικρό παιδί

Η ειδικός συνιστά να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου την ηλικία του παιδιού όταν σε βγάζει εκτός εαυτού. Για παράδειγμα ένα τετράχρονο παιδί είναι αδύνατον να έχεις μεγάλες προσδοκίες/απαιτήσεις από ένα τετράχρονο παιδί.

«Όταν το παιδί σου αρχίζει να σε ενοχλεί, ένας τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να υπολογίσεις πόσο χρονών είναι», αναφέρει η Dr. Cook.

2) Εντόπισε τι ακριβώς σε ενοχλεί

Η Dr. Cook τονίζει τη σημασία του να αναρωτιέσαι γιατί σε ενοχλεί τόσο πολύ η συμπεριφορά του παιδιού σου. «Μερικές φορές, όταν εκνευριζόμαστε με κάποιον, είναι επειδή πυροδοτείται κάτι μέσα μας και θολώνει την οπτική μας για την κατάσταση», δηλώνει η ειδικός. Η κατανόηση του «γιατί» θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την ενόχλησή σου, να καταλάβεις και να αποδεχθείς την συμπεριφορά του παιδιού.

3) Συζήτηση

Εάν το παιδί σου έχει μια συνήθεια που σε ενοχλεί, η ψυχολόγος υποστηρίζει ότι πρέπει να κάνεις μια κουβέντα μαζί του για να του το πεις ήρεμα. Τα παιδιά είναι πιο πρόθυμα να συμμορφωθούν με τα αιτήματα των γονέων όταν τους ζητηθούν με ευγενικό τρόπο και τους δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις.

4) Πάρε το χώρο και το χρόνο σου

«Είναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν την ελευθερία και τον χώρο να ενεργούν με διαφορετικούς τρόπους… έτσι εάν το παιδί σου κάνει κάτι που σε εκνευρίζει (και είναι ακίνδυνο) μπορείς απλώς να φύγεις από το δωμάτιο και να αφήσεις το παιδί να παίζει», τονιζει η ψυχολόγος. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να ηρεμήσεις, να αποφορτιστείς και να κάνεις μια άλλη δραστηριότητα σε κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού.

5) Διώξε την αρνητική ενέργεια

Κάθε γονιός έχει νιώσει να χάνει την υπομονή του και να θέλει να εκραγεί. Όταν βιώνεις μια παρόμοια κατάσταση κάνε κάτι χαλαρωτικό για να ηρεμήσεις. Η μουσική, ένας περίπατος στη φύση ή το άραγμα στον καναπέ με τα αγαπημένα σου αρωματικά κεριά είναι μόνο μερικές προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσεις.



Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Olivia Munn μιλάει για την επιλόχειο κατάθλιψη και «σπάει» το ταμπού της ψυχικής υγείας

Έγινες πρόσφατα μαμά; 5 πολύτιμα tips για εσένα!