Invisible eyeliner: Η τάση του TikTok που υπόσχεται πιο εντυπωσιακά & μεγάλα μάτια μόνο με concealer

Μαρία Ροδίτη
Invisible eyeliner: Η τάση του TikTok που υπόσχεται πιο εντυπωσιακά & μεγάλα μάτια μόνο με concealer
Gregory Scaffidi / Imaxtree.com

Αν σου αρέσουν τα έντονα eye looks με μαύρο eyeliner, αλλά διστάζεις να τα δοκιμάσεις πάνω σου υπάρχει λύση και λέγεται… invisible ή transparent eyeliner: ό,τι πιο διακριτικό και κομψό υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο TikTok.

Το TikTok έχει εξελιχθεί σε μια πηγή τάσεων μόδας και ομορφιάς. Κάθε τρεις και λίγο όχι μόνο beauty experts, αλλά και κορίτσια της διπλανής πόρτας που ασχολούνται με την πλατφόρμα, ποστάρουν τα μακιγιάζ τους και το styling τους δίνοντας ιδέες στους υπόλοιπους χρήστες.

Τι παίζει αυτή τη στιγμή στο makeup; Το invisible eyeliner. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη τάση που έχει κατακλύσει το TikTok και υπόσχεται να σου χαρίσει βλέμμα που μαγνητίζει χωρίς όμως έντονα χρώματα. Για την ακρίβεια… χωρίς καθόλου χρώμα.

Sexy eyes: 5 τρόποι να φορέσεις το μαύρο eyeliner & 5 τέλεια προϊόντα

Τι είναι το invisible eyeliner

Το invisible eyeliner, δηλαδή το αόρατο eyeliner, αναμένεται να είναι μία από τις πιο hot τάσεις στο μακιγιάζ του 2023. Τι ακριβώς είναι, όμως; Σίγουρα δεν έχει σχέση με το κλασικό eyeliner που κάνεις στα μάτια μιας και σε αυτό το trend χρησιμοποιείς… το concealer σου και μόνο.

Όπως βλέπεις και στα βίντεο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις με ένα πολύ λεπτό πινέλο μια μικρή ποσότητα concealer και να το απλώσεις στην εξωτερική γωνία του ματιού, σαν να άπλωνες eyeliner. Η αντίθεση αυτή του ανοιχτόχρωμου σημείου με το πιο σκούρο βλέφαρο θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση της γραμμής που έχει γίνει με eyeliner. Χωρίς, όμως, αυτή να υπάρχει.

Και κάτι ακόμη… Την τάση του invisible eyeliner μπορείς να την προσαρμόσεις πάνω σε κάθε άλλη τάση, όπως για παράδειγμα, το negative space ή το cut crease. Και να είσαι βέβαιη πως σε κάθε περίπτωση τα μάτια σου θα μοιάζουν μεγαλύτερα, σαν να έχεις κάνει eye lift, με πιο εντυπωσιακό βλέμμα.

transparent_eyeliner.jpg

Concealer έχεις;

Σε περίπτωση που σου τελειώνει το concealer ή θέλεις να ανανεώσεις και να δοκιμάσεις κάποιο άλλο από αυτό που είχες, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Check την gallery και δες 5 φανταστικά προϊόντα που δεν θα μπορείς να αποχωριστείς με τίποτα. Για invisible eyeliner looks με σίγουρη επιτυχία.