Τί συμβαίνει όταν ένα Michelin-starred εστιατόριο συμπράττει με ένα από τα World’s 50 Best Bars;

Νέλλη Καλαμαρά
Τί συμβαίνει όταν ένα Michelin-starred εστιατόριο συμπράττει με ένα από τα World’s 50 Best Bars;

Το βραβευμένο με αστέρι Michelin CTC γιορτάζει τα 10 του χρόνια με μία άκρως δημιουργική σύμπραξη με το Baba Au Rum, μεταξύ των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου.  

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη 10η επέτειό του, που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, και μετά τα ηχηρά guests από το εξωτερικό, το εστιατόριο CTC είναι περήφανο που αναβαθμίζει την εμπειρία πριν το δείπνο με μια ειδικά σχεδιασμένη πρόταση απεριτίφ, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το θρυλικό μπαρ της Αθήνας, Baba Au Rum, με επικεφαλής τον καταξιωμένο δημιουργό του, Θάνο Προυνάρους.

Πώς είναι να μοιράζεσαι ένα ceviche πάνω στην άμμο με έναν θρύλο της παγκόσμιας γαστρονομίας;

4be5148b-254e-4f4c-9cdd-0bd2ebdbcde3.jpg

Εδώ και μια δεκαετία, το CTC έχει δεσμευτεί να βελτιώνει την εμπειρία των επισκεπτών, αναζητώντας καθημερινά νέους τρόπους για να κάνει κάθε επίσκεψη να αισθάνεται πλήρης και ικανοποιητική. Αυτή τη σεζόν, η έμφαση δίνεται στην ενίσχυση της ζωτικής σημασίας της στιγμής «πριν το δείπνο». Για να υλοποιήσει αυτό το όραμα, το CTC συνεργάστηκε με το Baba Au Rum, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο bar που έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στη λίστα των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου, για ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού κοκτέιλ που εναρμονίζεται με το μενού γευσιγνωσίας του CTC.

Αέρας ανανέωσης και διάσημες υπογραφές στη βάση μίας κορυφαίας εμπειρίας φιλοξενίας στην Κρήτη

69b78646-82b4-484f-b758-6f7bf7afe091.jpg

Ήδη διαθέσιμο στο CTC, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κοκτέιλ πλήρους αλκοολικού βαθμού, ποτά με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα σε αλκοόλ, καθώς και κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, όπως τα βοτανικά αποστάγματα στο "Negroni from the Sea’" ή τσίπουρο από σταφύλι και shiitake passionfruit στο "Gastro Margarita".

052d845b-4f9b-4763-bcc8-b4d6005f1ee8.jpg

Με επικεφαλής τον Θάνο Προυνάρου, ο οποίος έχει διαμορφώσει την κουλτούρα του εκλεκτού ποτού στην Αθήνα από την ίδρυση του Baba Au Rum το 2009, η νέα επιλογή είναι κάτι περισσότερο από ένα ποτό πριν το δείπνο - είναι μια αφήγηση, σχεδιασμένη για να ξεκινά κάθε γεύμα με την ίδια ακρίβεια, δημιουργικότητα και ενθουσιασμό που χαρακτηρίζουν το γευστικό ταξίδι του CTC.

ctc-chef-alex-tsiotinis.jpg

«Η στιγμή που ο επισκέπτης μπαίνει στο εστιατόριο, πριν από την πρώτη μπουκιά, πριν από το πρώτο κρασί που συνοδεύει το γεύμα, είναι μέρος της ιστορίας. Τα κοκτέιλ μας είναι σχεδιασμένα για να συνδυάζονται με την κουζίνα του CTC, προετοιμάζοντας το έδαφος για ό,τι ακολουθεί», εξηγεί ο σεφ και συνιδιοκτήτης του CTC, Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.