3 συμβουλές που έχουν να κάνουν με τη διατροφή σου και σε βοηθούν να αδυνατίσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 συμβουλές που έχουν να κάνουν με τη διατροφή σου και σε βοηθούν να αδυνατίσεις

Οι 3 κανόνες της διατροφής που σε βοηθούν στην μάχη σου με τα περιττά κιλά!

Η διατροφή μας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για μία καλή υγεία, αλλά φυσικά και ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα. Τι γίνεται όμως όταν ακολουθούμε κανόνες οι οποίοι δεν είναι τίποτα άλλο από απλοί μύθοι και μας οδηγούν σε λανθασμένα αποτελέσματα;

Επειδή λοιπόν υπάρχουν αρκετοί από αυτούς, στις παρακάτω γραμμές θα δεις τους 3 μεγαλύτερους, τους οποίους και πιστεύεις και ακολουθείς…πιστά. Ρίξε λοιπόν, μία ματιά και άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες όσο ακόμα είναι νωρίς.

  • Οι γλυκαντικές ουσίες είναι πιο υγιεινές (σε σχέση με την ζάχαρη)
    Μύθος και πάλι μύθος. Μπορεί να πιστεύεις πως τα γλυκαντικά και τα υποκατάστατα της ζάχαρης είναι πολύ πιο υγιεινά από την ίδια την ζάχαρη, όμως αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Μπορεί οι ετικέτες τροφίμων να σε πείθουν για το ακριβώς αντίθετο, όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Υπάρχει ένας μύθος πως υπάρχουν διαφορετικά είδη ζάχαρης, αλλά αυτό δεν ισχύει», αναφέρει η καρδιολόγος Jennifer Haythe. Καστανή ζάχαρη, λευκή ζάχαρη, μέλι, όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την γλυκόζη. Συμπέρασμα; Η ζάχαρη είναι ζάχαρη!
  • Η γλουτένη είναι βλαβερή για την υγεία σου
    Ενώ η γλουτένη -είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι- μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για εκείνους με διαγνωσμένη δυσανεξία ή κοιλιοκάκη, οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η γλουτένη δεν είναι απαραιτήτως ανθυγιεινή για εκείνους που μπορούν να την επεξεργαστούν. Αν και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εξαλείψει την γλουτένη από την διατροφή τους και έχουν δηλώσει πως αισθάνονται καλύτερα, αυτό συνήθως συνδέεται με υγιεινές πρακτικές διατροφής γενικά και όχι μόνο με την απουσία της γλουτένης. Επομένως καταλαβαίνεις πως δεν είναι πραγματικά και εξ’ ολοκλήρου επιβλαβής για την υγεία σου.
  • Πρέπει να πίνεις τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα
    «Ένας από τους μακροχρόνιους μύθους που σχετίζονται με μια υγιεινή διατροφή είναι η κατανάλωση νερού που συνιστάται παγκοσμίως. Ενώ η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την επιβίωση και τη βέλτιστη υγεία, δεν είναι μόνο το νερό που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό», εξηγεί η διατροφολόγος Frida Harju. Μπορείς να πάρεις μερικά από τα απαιτούμενα υγρά από άλλα ποτά, όπως το τσάι, ο καφές, τα φρούτα και τα λαχανικά. Ενώ η πιο υγιεινή προσέγγιση είναι πως πρέπει να καταναλώνεις επαρκείς ποσότητες νερού, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία πίσω από τη θεωρία των οκτώ ποτηριών την ημέρα.

Τώρα λοιπόν που γνωρίζεις την «αλήθεια» πίσω από όλα αυτά ξέρεις πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις.

Υ.Γ: Όσον αφορά στο νερό, να θυμάσαι πως είναι άκρως απαραίτητο, αλλά πως μπορείς να αντικαταστήσεις κάποια ποσότητα με άλλα υγρά.

Διάβασε επίσης:

Τόσο καιρό πίνεις το ζεστό νερό με το λεμόνι ΛΑΘΟΣ

Αυτά είναι τα 11 φρούτα και λαχανικά που πραγματικά σε αδυνατίζουν