Πώς μπορείτε να φτιάξετε τη διάθεσή σας με ένα μολύβι!

Κωνσταντίνος Ρωμανός
Πώς μπορείτε να φτιάξετε τη διάθεσή σας με ένα μολύβι!

Όλοι μας έχουμε καλές και κακές μέρες. Σίγουρα αν είχαμε την επιλογή θα διαλέγαμε οι “καλές” να είναι περισσότερες. Θα μοιραστώ μαζί σας ένα πολύ εύκολο και σύντομο πέραμα που θα σας επιτρέψει να βελτιώνετε τη διάθεσή σας με πολύ λίγο κόπο.

Ίσως έχετε ακούσει για το πείραμα με τα σκυλιά του Ιβαν Παβλόβ. Ο Παβλόβ κάθε φορά που τάιζε τα σκυλιά του, χτυπούσε ένα καμπανάκι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μετά από ένα χρονικό διάστημα, όταν χτυπάει το καμπανάκι, να εκκρίνεται περισσότερο σάλιο στο στόμα των σκυλιών.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση συνδέει ερεθίσματα, αισθήσεις, σκέψεις και αναμνήσεις. Σίγουρα θα σας έχει τύχει να ακούσετε ένα τραγούδι ή μυρίσετε ένα άρωμα και να επανέλθει ασυναίσθητα στο μυαλό σας μια ανάμνηση από το παρελθόν.

Πάμε να δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να έχουμε μια πιο χαρούμενη ζωή. Το μυαλό έχει συνηθίσει όταν νιώθετε χαρούμενοι, να χαράσσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σας. Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας RIchard Wiseman, εάν αντιστρέψουμε τη διαδικασία και προσποιηθούμε ότι χαμογελάμε για αρκετή ώρα, το μυαλό θα μπερδευτεί, δημιουργώντας αυτόματα αίσθηση ευφορίας.

Όταν είστε μόνοι σας λοιπόν, πάρτε ένα μολύβι και κρατήστε το ανάμεσα στα δόντια σας. Τόσο απλά! Μένοντας σε αυτή τη θέση για λίγη ώρα, θα παρατηρήσετε τη διάθεση σας να βελτιώνετε!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα,

Με αγάπη,

Κωνσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος

PhD (c) Psychology

PgCert Clinical Hypnosis

Bsc Psychology

Certfied Life coach

12 κινήσεις που προδίδουν κάποιον όταν λέει ψέματα