Αντίο κυτταρίτιδα: 7 scrub σώματος για λεία και λαμπερά πόδια την άνοιξη

Ευαγγελία Αλπίδου
Αντίο κυτταρίτιδα: 7 scrub σώματος για λεία και λαμπερά πόδια την άνοιξη

Θέλεις τέλεια πόδια την άνοιξη; Το scrub θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα συμβάλει στη μείωση του πρηξίματος.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα «προβλήματα» που απασχολούν τις περισσότερες γυναίκες. Και φυσικά δεν έχει να κάνει με το βάρος και την ηλικία! Η κυτταρίτιδα, λοιπόν, μπορεί να οφείλεται στη μειωμένη άσκηση, στην κληρονομικότητα, στην κακή διατροφή ακόμα και στο κάπνισμα. Από όπου κι αν προέρχεται το ζητούμενο είναι ένα! Πώς θα απαλλαγούμε από αυτή μία για πάντα; Εκτός από το νερό, την άσκηση και τη διατροφή, υπάρχουν μερικά προϊόντα σώματος τα οποία συνδυαστικά με τα παραπάνω, που μόλις αναφέραμε, θα μας βοηθήσουν να πούμε goodbye στον αιώνιο εχθρό, που δεν είναι άλλος από την κυτταρίτιδα.

Χημικό peeling στο σπίτι; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Μπορεί τους προηγούμενους μήνες να παραμελούσαμε αρκετά την περιποίηση των ποδιών μας, τώρα όμως που ο υδράργυρος έχει αρχίσει και ανεβαίνει η bodycare routine έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Τι χρειάζεσαι άμεσα, λοιπόν; Ένα scrub σώματος, το οποίο θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος, θα συμβάλει στη μείωση του πρηξίματος και θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις και την κυτταρίτιδα.

pexels-karolina-grabowska-5240794.jpg

Την ώρα που θα κάνεις ντους, αφιέρωσε πέντε λεπτά στην περιποίηση το σώματός σου. Χρησιμοποίησε το scrub σώματος και κάνε ελαφριές, κυκλικές κινήσεις στην περιοχή που θες. Αφού ξεπλύνεις με χλιαρό νερό θα νιώθεις το δέρμα σου απίστευτα απαλό και την επιδερμίδα σου να μοσχοβολάει από καθαριότητα. Επιπλέον, το scrub θα βοηθήσει το δέρμα σου να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα και από τους κλειστούς πόρους.

Ξενύχτησες στα Oscars; Αυτές οι μάσκες προσώπου θα επαναφέρουν τη χαμένη λάμψη σου

Extra tip: Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο του dry brushing. Το dry brushing κάνει απολέπιση στο δέρμα και βοηθάει κι αυτό στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Η μέθοδος γίνεται με την ειδική βούρτσα η οποία είναι το ίδιο αποτελεσματική όπως τα scrubs.

pexels-yaroslav-shuraev-6810850-(2).jpg

Μετά την απολέπιση και το μασάζ για να «κλειδώσεις» το αποτέλεσμα χρειάζεσαι το τελικό step, την ενυδάτωση! Το σώμα χρειάζεται ενυδάτωση όπως το πρόσωπο σου, γι' αυτό οι body lotion δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου.

Μην περιμένεις άλλο! Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα body scrubs που διαθέτουν όλα τα ευεργετικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το δέρμα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Είναι σίγουρο πως θα εθιστείς με τις μυρωδιές τους!
Ρίξε μία ματιά...

Όχι μόνο scrub και ενυδάτωση: Το trick για αψεγάδιαστα πόδια περνάει από το βερνίκι νυχιών σου