Πώς μπορούν οι τηγανιτές πατάτες να είναι πιο «καλές» για εσένα από τη σαλάτα σου..

Ισμήνη Νταφοπούλου
Πώς μπορούν οι τηγανιτές πατάτες να είναι πιο «καλές» για εσένα από τη σαλάτα σου..

Η επιστήμη απέδειξε πως οι κλασσικές δίαιτες δεν είναι για όλους! Δείτε το βίντεο! 

Πολύ "πιασάρικος" τίτλος θα μου πείτε.. Και θα έχετε δίκιο.. Όμως είναι πέρα για πέρα αληθινός..

Κάποτε, είχα ταξιδέψει για λίγους μήνες στο Μιλάνο όπου δούλευα σα μοντέλο και είχα την τύχη να συγκατοικώ με δύο άλλες κοπέλες του ίδιου πρακτορείου με καταγωγή από τη Σουηδία και τη Γερμανία. Και οι δυο τους πολύ καλές στη δουλειά τους αλλά τόσο διαφορετικές μεταξύ τους.. Σε πολλά επίπεδα! Σήμερα βέβαια θα αναλύσω μόνο οτι σχετίζεται με το θέμα μας, αλλά με κάποια άλλη ευκαιρία θα σας συνεχίσω την ιστορία αυτή..

Αυτές λοιπόν οι δύο κοπέλες πάντα με έβαζαν σε σκέψεις.. Είχαμε γίνει φίλες και αναπόφευκτα πάντα τις παρατηρούσα και αναρωτιόμουν πόσο διαφορετικοί μπορεί να είναι οι άνθρωποι μεταξύ τους.. Θυμάμαι λοιπόν τη Γερμανίδα, επ ονόματι Κάτριν, μανιακή με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, ώρες ατελείωτες στο γυμναστήριο και τα γεύματά της, προσεγμένα στο γραμμάριο! Τόσο που καμιά φορά τη λυπόμουν, η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο, να τρως για πρωινό μισό βραστό αυγό τυλιγμένο σε ένα φύλλο μαρουλιού, να τρέχεις όλη μέρα στα κάστιγκς και μετά να τρέχεις και για άλλες δύο ώρες στο διάδρομο! Τραγικό! Από την άλλη η Σουηδέζα, η φίλη μου η Λίνια, ξύπναγε και έτρωγε τηγανιτά αυγά με μπέικον και τόνους κέτσαπ, και ότι άλλο μπορεί να συναντούσαμε στο δρόμο και της έκανε κέφι να το φάει, πίτσα, μακαρονάδες, παγωτά, τα πάντα. Όχι και πολύ υγιεινές συνήθειες.. Η Κατρίν λοιπόν πάντα έκανε το γνωστό κήρυγμα "τί είναι αυτό που τρως, αυτό έχει τόσες θερμίδες, εκείνο έχει τόσες, αυτό σου χαλάει το μεταβολισμό, καλύτερα αντί για αυτό να τρως αυτό" και οι γνωστές λοιπές συμβουλές). Εκείνη λοιπόν πάντα της απάνταγε χαριτολογώντας: "Τα μαρούλια με πειράζουν, εγώ αν φάω σαλάτες χαλάω τη γραμμή μου!", και φυσικά γελάγαμε αφήνοντάς το να περάσει στην πλάκα.. Έλα όμως που μπορεί να το εννοούσε..

Φυσικά δεν ενστερνίζομαι καμία από τις δύο αυτές ακραίες διατροφικές συμπεριφορές, όμως κατά ένα περίεργο τρόπο και τα δύο αυτά κορίτσια πάντα ήταν σε εξαιρετική φόρμα και τρομερά καλές στη δουλειά τους!

Πρόσφατα λοιπόν, διαβάζοντας κάτι άσχετο έπεσε το μάτι μου σε μία μελέτη που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Και αισθάνομαι ότι σήμερα θα σας προβληματίσω αλλά θα σας κάνω και πολύ χαρούμενες κορίτσια μου!

Έρευνες λοιπόν απέδειξαν πως ναι, μπορεί το αγγούρι/καρότο να είναι γενικά πολύ πιο υγιεινό σνακ από τα πατατάκια, το ίδιο όμως το καρότο σε έναν άνθρωπο μπορεί να ρίχνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ενώ σε έναν άλλο να τα αυξάνει.

Περίεργο ε; Κι όμως! Οι επιστημονικές έρευνες του πανεπιστημίου Weizmann, ενός από τα πιο αναγνωρισμένα επιστημονικά ινστιτούτα στον κόσμο, υποστηρίζουν πως το να "συνταγογραφείται" η διατροφή σου από έναν ειδικό (με βάση τις μετρήσεις και τις αντιδράσεις του σώματός σου σε κάθε τροφή) είναι η επανάσταση κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας, σε αντίθεση με τις κοινές δίαιτες και τους γενικούς κανόνες που όλοι ακούμε και αποφασίζουμε αυθαίρετα να ακολουθήσουμε, οι οποίοι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο μεταβολισμό μας!

[Διαβάστε επίσης: Γνωρίστε την επαναστατική μέθοδο που υπόσχεται να διατηρήσει τη νεότητά μας, και όχι μόνο! - Δείτε τη δοκιμή της Ισμήνης.. (βίντεο)]

Στο πανεπιστήμιο αυτό λοιπόν, μελετήθηκαν οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής 800 διαφορετικών ανθρώπων (η πρόσληψη τροφής, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, το κατά πόσο ασκούνται στην καθημερινότητά τους, οι συνθήκες του ύπνου, ακόμη και τα περιττώματά τους). Τα αποτελέσματα μετά από μερικές εβδομάδες απέδειξαν πως ο κάθε οργανισμός δίνει εντυπωσιακά διαφορετικές αντιδράσεις και πως μερικές φορές κάποιες από τις πιο αποδεκτές ως υγιεινές τροφές, κάνουν κακό στο μεταβολισμό μας!!

Συγκεκριμένα διαβάζουμε: "Οι τεράστιες διαφορές στις αυξομειώσεις των τιμών της γλυκόζης στο αίμα πολλών διαφορετικών ανθρώπων που κατανάλωσαν ακριβώς την ίδια τροφή επισημαίνει το πόσο κακό είναι να ακολουθούμε στη διατροφή μας τους γενικούς και αυθαίρετους κανόνες που ακούμε πως κάνουν καλό στο σώμα μας. Ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, συνεπώς αντιδρά και μεταβολίζει τις τροφές με εντελώς διαφορετικό τρόπο."

Το παράδειγμα που μας έδωσαν είναι όντως σοκαριστικό. Οργανισμός έδειξε άμεση κατακόρυφη αύξηση σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση μπανάνας, ενώ τρώγοντας μπισκότα οι τιμές στο αίμα του ήταν πιο κοντά στο φυσιολογικό! Σε κάποιον άλλο φυσικά, συνέβη το αντίθετο και αυτό που εμείς θεωρούμε φυσιολογικό.

Θέλετε λοιπόν απλά έναν υγιεινό τρόπο ζωής ή προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Μην περιμένετε θαύματα κάνοντας δίαιτες που τυχαίνει να ταιριάξανε στην αδερφή, την κολλητή, ή σε μία συνάδελφό σας! Δείτε το παρακάτω βίντεο και εξατομικεύστε σήμερα τις διατροφικές σας συνήθειες με τη βοήθεια ενός ειδικού και δείτε τη διαφορά στον οργανισμό αλλά και στο σώμα σας!

Θα με ευγνωμονείτε! :)

Χx, Ισμήνη

~Επικοινωνήστε μαζί μου στο Facebook,

~Μείνετε συντονισμένοι στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram,

~ή ακολουθήστε με στο Twitter!

Μέχρι την επόμενη φορά.. Να περνάτε όμορφα και μην ξεχνάτε να μένετε συντονισμένες στο Queen.gr!