Δεν έχεις καθόλου αυτοπεποίθηση; Ώρα να αποκτήσεις ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα

Κωνσταντίνος Ρωμανός
Δεν έχεις καθόλου αυτοπεποίθηση; Ώρα να αποκτήσεις ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα

Το 2019 πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Του αξίζει.

Μια φράση που έχουμε ακούσει άπειρες φορές, από γονείς, από φίλους, από την τηλεόραση ή έχουμε διαβάσει σε βιβλία και στο ίντερνετ είναι η “Πίστεψε στον εαυτόν σου”

Τι σημαίνει, όμως, στη πραγματικότητα; Τι σημαίνει το να πιστεύω στον εαυτό μου; Πώς είναι το να έχω αυτή τη μαγική “αυτοπεποίθηση” που ακούμε και δεν μπορούμε να νιώσουμε;

Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση βρίσκονται σε μια μόνιμη μάχη με τον εαυτό τους που τους περιορίζει σε όλους τους τομείς της ζωής τους και τους κρατά μακριά από το να έχουν την καθημερινότητα που πραγματικά τους αξίζει.

Πώς μπορούμε,λοιπόν, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;

Για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, πρέπει να επικεντρωθούμε στον σημαντικότερο παράγοντα της. Την αυτοεκτίμηση.

Συχνά βλέπουμε ανθρώπους, πολύ σίγουρους για τον εαυτό τους, χωρίς να ξέρουν και οι ίδιοι το γιατί. Απλά νιώθουν “ανώτεροι¨ χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν τον λόγο. Αυτό, όπως, καταλαβαίνουμε δεν είναι ιδιαίτερα υγειές!

Μερικοί τρόποι, λοιπόν, για να αποκτήσουμε αυτοεκτίμηση και κατά συνέπεια αυτοπεποίθηση είναι οι εξής:

  1. Επικεντρώσου σε αυτά που σε κάνουν ξεχωριστό.

Πάρε ένα χαρτί και γράψε όλες τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν υπερήφανο. Δεν είναι εύκολη διαδικασία και ίσως πάρει χρόνο. Όμως επιστέψουμε με, αξίζει το κόπο!

  1. Αποδέξου τον εαυτό σου με τα ελαττώματά του.

Γράψε όλα σου τα ελαττώματα, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να τα βελτιώσεις. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η αποδοχή είναι ενάντια στην αυτοβελτίωση. Στην πραγματικότητα όμως συμβαίνει το αντίθετο. Για να βελτιωθείς πρέπει πρώτα να αποδεχτείς τα ελαττώματα σου και ύστερα ψύχραιμα να βρεις τα βήματα που θα σε κάνουν καλύτερο.

  1. Ανάλαβε τις ευθύνες σου.

Μην πέφτεις στον παγίδα της θυματοποίησης. Καταλαβαίνω ότι είναι ευκολότερο το να ρίχνουμε ευθύνες για όσα δεν μας αρέσουν σε καταστάσεις που μας έχουν συμβεί ή σε άλλους ανθρώπους . Μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αρκετά εύκολο και αναπαυτικό αλλά σίγουρα δεν θα μας βοηθήσει στο να γίνουμε καλύτεροι,

  1. Πρόσεχε τον εαυτόν σου.

Γυμνάσου, πρόσεξε τη διατροφή σου και χάρισε στο σώμα σου την καλύτερη δυνατή υγεία. Συνειδητοποίησε ότι είναι το μοναδικό πράγμα που σου ανήκει. Δεν του αξίζει να το προσέχεις;

  1. Άλλαξε τις σκέψεις σου.

Είναι αποδεδειγμένο ότι κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας μας, το μεγαλύτερο μέρος των σκέψεων μας είναι αρνητικό. Κάθε φορά που πιάνεις το μυαλό σου να είναι άδικο και επικριτικό απέναντι σου, σταμάτησε το και αντικατέστησε αυτές τις σκέψεις με νέες, θετικές!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα,

Με αγάπη,

Κωνσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος

PhD (c) Psychology, PgCert Clinical Hypnosis, Bsc Psychology, Certified Life coach

Επικοινωνήστε μαζί μου στο Instagram: Constantinos_romanos

Δες και αυτό:

Πότε θα μάθεις να λες «ΌΧΙ»;