Ψάχνεις μια καινούργια σειρά που θα σε καθηλώσει; Στη βρήκαμε εμείς!

Ψάχνεις μια καινούργια σειρά που θα σε καθηλώσει; Στη βρήκαμε εμείς!

The Little Drummer Girl αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα και Primetime Emmy πρωταγωνιστής του True Blood, Alexander Skarsgard (Big Little Lies) ήρθε στην Ελλάδα για να πρωταγωνιστήσει στο πολυαναμενόμενο The Little Drummer Girl, τη μίνι σειρά που σκηνοθέτησε ο δημοφιλής σκηνοθέτης του Oldboy, Park Chan Wook. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι εκπληκτικό, με μια κατασκοπική σειρά που λειτουργεί ως η καλύτερη διαφήμιση της πανέμορφης Ελλάδας, αλλά καταφέρνει την ίδια στιγμή να σε κρατήσει κολλημένο στην οθόνη –της τηλεόρασης, του κινητού ή του tablet σου- από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το περίφημο κατασκοπικό θρίλερ The Little Drummer Girl παίζει αποκλειστικά στο Vodafone TV κι εμείς είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε μερικές κουβέντες με τον αγαπημένο μας πρωταγωνιστή του Ταρζάν και έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του πλανήτη αυτή τη στιγμή.

NATIVE DrummerGirl

Είστε έτοιμοι για αποκαλύψεις λοιπόν; Ξεκινάμε....

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στο The Little Drummer Girl;

Ήταν μια απελπιστικά εύκολη απόφαση για μένα. Με κάλεσε ο ατζέντης μου και είπε ότι ο Park Chan Wook ενδιαφέρεται να δουλέψει μαζί μου. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό ήταν υπεραρκετό! Είναι ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές σκηνοθέτες και από τους σημαντικότερους που υπάρχουν. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του ήδη από το Oldboy, ενώ βρήκα την ταινία του Handmaiden εκπληκτική. Ολόκληρη η τριλογία του Oldboy βασικά είναι υπέροχη. Δεν είχα διαβάσει το βιβλίο του The Little Drummer Girl (Η μικρή τυμπανίστρια), αλλά φυσικά γνώριζα το έργο του John Le Carre καθώς είχα διαβάσει το The Spy Who Came In From the Cold (Ο Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο) και μερικά ακόμη μυθιστορήματά του. Το ίδιο βράδυ έλαβα το σενάριο ενώ ήμουν στην Ισπανία για το γύρισμα μιας ταινίας. Το επόμενο πρωινό είχα ένα πολύ απαιτητικό γύρισμα και έπρεπε να ξεκουραστώ αλλά έμεινα ξύπνιος μέχρι πολύ αργά, διαβάζοντας το σενάριο για τα πρώτα 6 επεισόδια το ένα μετά το άλλο: ήταν καθηλωτικό, πάρα πολύ καλογραμμένο και με συνεπήρε κατευθείαν ο χαρακτήρας μου, ο Gadi Becker!

vd1

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο Becker, τον οποίο υποδύεστε;

Ο Gadi Becker είναι ένας πρώην πράκτορας της Mossad τον οποίο εμείς τον συναντάμε στο Βερολίνο. Εγκατέλειψε την υπηρεσία του, τη σύζυγό του και το Ισραήλ και ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του προσπαθώντας να ξεφύγει από τα πάντα. Απογοητευμένος από τη δράση της υπηρεσίας, τη συμμετοχή του σε αυτή και το πως κλιμακώθηκαν οι καταστάσεις όταν ενεπλάκη ο στρατός, δε μπορούσε να αποδεχτεί τη βιαιότητα των παρελθοντικών του πράξεων και οι τύψεις τον ακολουθούν ακόμη. Έχοντας πλέον μετεγκατασταθεί στο Βερολίνο δεν θα καταφέρει τόσο απλά να αποκοπεί από το παρελθόν, το οποίο τον τραβάει πίσω στο καθήκον για μια τελευταία δουλειά.

vd2

Πώς ήταν η εμπειρία του να γυρίζει κανείς μια σειρά στην Ακρόπολη;

Με θυμάμαι πάνω στην Ακρόπολη να σκέφτομαι ότι αυτή είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή μου. Νιώθω πως δεν θα καταφέρω να συμμετάσχω σε κάποια πιο συγκλονιστική διαδικασία γυρίσματος, εκτός κι αν αξιωθώ κάποια στιγμή να κάνω γύρισμα στο φεγγάρι! Το γεγονός ότι έκλεισαν οι πόρτες για το κοινό στο ηλιοβασίλεμα κι εμείς μείναμε εκεί να παρατηρούμε τον ήλιο να δύει πίσω από τα βουνά και να έχουμε ολόκληρη την Ακρόπολη για πάρτη μας κάνοντας βόλτες στον Παρθενώνα ολόκληρο το βράδυ, μέχρι ότου ανατείλει ξανά ο ήλιος, είναι κάτι που δε μπορώ να περιγράψω με λόγια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο σκηνοθέτης σε μια συνέντευξή του για το πως είναι να κάνεις γύρισμα στην Ελλάδα: “Δεν υπάρχει κάτι που να συγκρίνεται με το να κάνεις γύρισμα στην Ελλάδα. Δε γίνεται να πας κάπου αλλού να αναπαραστήσεις τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και το Ναό του Ποσειδώνα. Είναι μια αξέχαστη εμπειρία.”

Γιατί ο Park Chan Wook είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να σκηνοθετήσει αυτή την ιστορία;

Επειδή είναι οραματιστής. Όλες οι ταινίες του είναι μοναδικές και η οπτική τους γλώσσα είναι συγκεκριμένη και ξεχωριστή. Είναι ο πιο συνεπής, εργατικός δημιουργός που έχω γνωρίσει. Δεν έχω δουλέψει με κάποιον πιο καλά προετοιμασμένο. Και μιλάμε φυσικά για ένα φοβερά πλήρες σενάριο βασισμένο στον John Le Carre με πεπλεγμένες ιστορίες και πολλαπλά επίπεδα! Κι όμως, αυτός γνώριζε τα πάντα και ήταν τόσο ξεκάθαρα στο μυαλό του. Όλα ήταν στη θέση τους και εκείνος νοιαζόταν βαθύτατα για τους χαρακτήρες της ιστορίας, για το ποια ήταν η εξέλιξή τους και ακόμα και τις στιγμές που κάποιοι από εμάς μπορεί να μπερδευόμασταν, εκείνος ήταν πάντα εκεί να μας καθοδηγήσει με τον πιο όμορφο τρόπο.

Ποιο είναι το στιλ και η αισθητική εικόνα της σειράς;

Είναι μια στιλιζαρισμένη ιστορία τοποθετημένη στα τέλη της δεκαετίας του 70, με Μπρουταλιστικά αρχιτεκτονήματα και καθαρές γραμμές που εμένα προσωπικά με συναρπάζουν. Νομίζω πως οπτικά μιλάμε για κάτι μοναδικό και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού μιλάμε για την Ευρώπη της δεκαετίας του ‘70, με τόσες κουλτούρες και αναφορές να μπλέκουν μεταξύ τους αρμονικά.

Τι θα θέλατε να πάρει το κοινό από αυτή τη σειρά;

Αυτό είναι δύσκολο να το απαντήσω γιατί δεν θέλω να κατευθύνω, ή να καθοδηγήσω τους θεατές. Αυτό που θα πω ωστόσο είναι ότι η πολιτική επικαιρότητα της εποχής είναι έντονα παρούσα, ότι η σειρά είναι βαθύτατα ανθρώπινη και ότι βασικά συστατικά της είναι η αγάπη, η συμπόνια, η προδοσία και η αφοσίωση. Είμαι βέβαιος ότι οι εξωπραγματικές ισορροπίες και η τριβή ανάμεσα στους μοναδικά καμωμένους χαρακτήρες της σειράς θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο και θα σας ανταμείψει..

Τι λέτε λοιπόν;

Με σκηνές από Ελλάδα όπως την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο αλλά και νησιά της χώρας μας, θα «βουτήξεις» στα βαθιά της πλοκής που σε κάνει να αναρωτηθείς αν τελικά αυτό που βιώνεις είναι σενάριο ή ρόλος μέσα στον ρόλο, και όταν το πρώτο επεισόδιο είναι δωρεάν, δεν έχεις και πολλά να σκεφτείς.