Μπορείς να γίνεις, να είσαι και να δείχνεις όποια γυναίκα θέλεις

Κατερίνα Ιωακείμ
Μπορείς να γίνεις, να είσαι και να δείχνεις όποια γυναίκα θέλεις

H ολική μεταμόρφωση της Kelly Osbourne δίνει αφορμές για πολλές συζητήσεις. Στο τέλος της μέρας, όμως, η Kelly είναι σήμερα το κορίτσι που πάντα ονειρευόταν να γίνει. 

Υπάρχουν φορές που δεν θέλεις να ακούσεις, να συζητήσεις, να αναλύσεις τι είναι σωστό να κάνεις για τον εαυτό σου και τι όχι. Εκείνο που μονάχα θες, είναι να πετύχεις τον στόχο που έχεις εσύ βάλει για τον εαυτό σου, να καταφέρεις κάτι που στα μάτια άλλων μπορεί να δείχνει μικρό, ανούσιο ή ανόητο πολλές φορές, αλλά που για εσένα έχει μεγάλη σημασία. Σε αυτή την περίεργη συνθήκη, το μόνο που έχει μεγάλη σημασία να θυμάσαι είναι πως μπορείς να γίνεις, να είσαι και να δείχνεις όποια γυναίκα θέλεις. Όποια θέλεις εσύ, όχι οι άλλοι.

Αν σε βρίσκεις ενδιαφέρον αυτό που διαβάζεις, πάτησε το link που θα σε οδηγήσει στο θέμα: Είσαι γυναίκα; 9 αλλαγές που θα δεις στο σώμα σου (και γιατί να είσαι οκ με αυτό)

Όταν η Kelly Osbourne ανέβασε τον περασμένο Αύγουστο μια φωτογραφία που την εμφάνιζε 40 κιλά πιο αδύνατη, εντελώς αγνώριστη, στα social media, στα τηλεοπτικά panel, στις gossip και στις lifestyle στήλες των περιοδικών, ξεκίνησε μια αέναη συζήτηση για τους λόγους που την οδήγησαν σε μια τόσο δραστική αλλαγή. Γιατί δεν μπόρεσε να αποδεχτεί τον εαυτό της όπως ήταν; Γιατί ήθελε τόσο πολύ να αλλάξει εμφάνιση; Πόσο υγιές είναι αυτό; Πόσο κακό θα της κάνει σε βάθος χρόνου; Μισό λεπτό!

Η Kelly Osbourne, κόρη του θρυλικού ροκ σταρ Ozzy Osbourne, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην καρδιά του χολιγουντιανού star system, εκτεθειμένη στα μάτια του κόσμου (κυριολεκτικά, μέσα από το ριάλιτι της οικογένειας The Osbournes), με κάρτα ελευθέρας στα κόκκινα χαλιά και τα galomorous event της αμερικανικής show biz. Ήταν πάντοτε ένα juicy κορίτσι στον κόσμο των skinny celebrities και αυτό την δυσκόλευε πολύ στην καθημερινότητά της.



Το μοναδικό στιλ, το κοφτερό της χιούμορ και η προοδευτική της σκέψη δεν μπόρεσαν να ξορκίσουν το body shaming. Για να καταλάβεις για τι ακριβώς μιλάμε θα σου θυμίσω ότι το ριάλιτι της οικογένειας βγήκε στον αέρα του MTV στις 21 Μαρτίου 2005, όταν ήταν μόλις 20 ετών. Πώς μπορεί ένα νέο κορίτσι σε αυτή την ηλικία να αντιμετωπίσει τη σκληρή επίθεση που δεχόταν καθημερινά για την εμφάνισή του; «Με αποκαλούσαν χοντρή και άσχημη στα media σχεδόν ολόκληρη τη ζωή μου. Το καταλαβαίνω πως το να με κρίνουν οι άλλοι ήταν ένα μέρος του παιχνιδιού αλλά εμένα μου ράγιζε την καρδιά και κατέστρεφε την αυτοεκτίμησή μου».

Κι επειδή ξέρω πως αυτή τη στιγμή αναρρωτιέσαι πόσες πλαστικές έχει κάνει η Kelly για να αλλάξει εικόνα (εκτός από τις προσπάθειες να χάσει κιλά), απάντηση υπάρχει και θα την δεις σε αυτό το link

Η στιγμή που τα άλλαξε όλα ήταν κάπου το 2009, μετά τη συμμετοχή της στο Dancing With the Stars. Εκεί αποφάσισε να κάνει κάτι για τον εαυτό της. Να σταματήσει τον κύκλο της κατινιάς και της κακόβουλης κριτικής. Σωστό ή λάθος αυτό ήθελε να κάνει για να νιώσει καλά. Με τη βοήθεια της μαμάς της βρήκε μια personal trainer, άλλαξε τη διατροφή της (έγινε vegan) και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού της υποβλήθηκε σε επέμβαση (γαστρικό μανίκι).



Σήμερα, στα 35 της, 40 κιλά πιο αδύνατη, γυμνασμένη, με αυτοπεποίθηση και με την εμφάνιση που πάντοτε ονειρευόταν, μιλάει ανοιχτά για αυτό που της συμβαίνει. «Το έκανα, είμαι περήφανη που τα κατάφερα και αυτό που έχω να σου πω είναι ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο κι απλό. Δεν θα πω ποτέ ψέματα για αυτό. Έπρεπε για έναν ολόκληρο χρόνο να προετοιμάσω τον εαυτό μου για την επέμβαση η οποία ούτε μαγικό τρικ είναι, ούτε εύκολη διαδικασία. Με βοήθησε να μπω στον δρόμο που ήθελα», δήλωσε στο περιοδικό People ενώ ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα λόγια της στην διαδικτυακή Page Six: «Άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζω πια το Hollywood και τις μη-ρεαλιστικές απαιτήσεις που έχει η βιομηχανία του θεάματος από τις γυναίκες. Τώρα έχω την πολυτέλεια να επιλέγω με ποιους θα συνεργαστώ. Ξέρω ακριβώς με ποιον να συνεργαστώ και με ποιον όχι. Γιατί ξέρω ποιος με έλεγε χοντρή και δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί μου. Ξέρω ακριβώς ποιος το είπε».

Ακούμε τη γνώμη των ανθρώπων που μας αγαπούν, μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, το σώμα μας, τις φιλοδοξίες μας, νιώθουμε σέξι και ποθητές no matter what, χρησιμοποιούμε τη μόδα για να αναδείξουμε τα δυνατά μας σημεία, χρησιμοποιούμε το μακιγιάζ για να νιώθουμε λαμπερές, βγαίνουμε να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς ενοχές, χωρίς να κρύβουμε το σώμα μας, φλερτάρουμε, αγαπάμε κι αγαπιόμαστε, διεκδικούμε τη θέση που μας αξίζει στην οικογένεια, στις σχέσεις, στις παρέες και την εργασία. Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, μια γυναίκα που ξέρει τη δύναμή της, μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο.

Κι αν κάποια στιγμή αποφασίσουμε, για τους δικούς μας λόγους, να αλλάξουμε, θα το κάνουμε. Γιατί μπορούμε να είμαστε η γυναίκα που θέλουμε να είμαστε.