Οι πιο «άβολες» στιγμές στην ιστορία των Όσκαρ και 10 αξέχαστες απονομές (βίντεο)

Οι πιο «άβολες» στιγμές στην ιστορία των Όσκαρ και 10 αξέχαστες απονομές (βίντεο)

Ποιοι άφησαν εποχή τόσο με τη νίκη όσο και με την γκάφα τους;

Tα βραβεία της Ακαδημίας δεν είναι μόνο λάμψη και φήμη. Οι παρακάτω στιγμές έκαναν πολλούς να φάνε τα νύχια τους, να καταπιούν τη γλώσσα τους, να ντραπούν ή να εκπλαγούν. Έχουν και τα Όσκαρ τα ευτράπελά τους και πάμε να τα δούμε ένα- ένα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη στιγμή που η Angelina Jolie γλωσσοφίλησε τον ίδιο της τον αδερφό παραλαμβάνοντας το Oscar για το ρόλο της στο 'Girl, Interrupted' το 2000. Ανατριχιαστικό. «Είμαι τόσο ερωτευμένη με τον αδερφό μου αυτή τη στιγμή»! Είχε πει...

Ο Adrien Brody δεν έχασε την ευκαιρία μόλις ανέβηκε στην σκηνή το 2003. Λίγο πριν αρπάξει το χρυσό Oscar για τον ρόλο του στο ‘The Pianist’, άρπαξε και φίλησε την Halle Berry μπροστά σε όλους. Η συγκεκριμένη ειδικά απορούμε πώς το δέχτηκε και δεν του έκανε μήνυση!

Ο σκηνοθέτης Michael Moore αντί να παραλάβει το βραβείο του τα έβαλε άσχημα με τον τότε Πρόεδρο George Bush που οδήγησε την Αμερική σε πόλεμο. Ανακάτεψε μάλιστα στα επιχειρήματά του τον Πάπα και τις Dixie Chicks. Κανείς δεν τον χειροκρότησε- τον γιούχαραν μόνο. Εν έτει 2003, περίμενε η ελίτ του Χόλυγουντ να τον υποστηρίξει. Δεν έγινε ποτέ μεν, σήμερα όμως όλοι ξέρουν πως είχε δίκιο όταν φώναζε να αφήσουν ήσυχο το Ιράκ...

Ο Marlon Brando αρνήθηκε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού για το ρόλο του στο "The Godfather" σαν ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας. Έδωσε τη θέση του στην ιθαγενή Αμερικανίδα ή αλλιώς Ινδιάνα Sacheen Littlefeather προκειμένου να ρίξει φως στις άνισες συνθήκες μεταχείρησης που τύγχαναν τότε οι ιθαγενείς ηθοποιοί. Το κοινό την έδιωξε με φωνές και βρισιές, κατά την 45η απονομή των h Academy Awards.

Ο Quentin Tarantino κατά την 69η απονομή έφτυσε τον ρεπόρτερ Chris Connelly στο κόκκινο χαλί. Το έφτυσε για τα καλά αλλά δεν είχε τίποτα προσωπικό μαζί του! Νόμιζε πως εκείνος έιχε κάνει ένα εξώφυλλο για τον πατέρα του που τους παράτησε στο Premiere magazine. Δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη!

Ο πάντα ξεκαρδιστικός Ben Stiller μεταμορφώθηκε σε ήρωα του 'Avatar' και μιλώντας σε ακαταλαβίστικη διάλεκτο προλόγισε τον James Cameron language. Φήμες λένε πως ο Sacha Baron Cohen είχε παραιτηθεί μέρες πριν από την θέση. Καθώς μιλούσε, το μετάνιωσε και παραδέχτηκε πόσο γελοίος αισθάνεται που το κάνει αυτό και πόσο ηλίθιο του φαίνεται το Avatar γενικότερα. Ο Cameron τον κοίταζε μη ξέροντας τι να απαντήσει...

Καθώς ο παραγωγός John Landau λάμβανε το βραβείο καλύτερης ταινίας για τον Τιτανικό ζήτησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα και τις οικογένειες των αδικοχαμένων στο ναυάγιο, πολλοί από τους οποίους ήταν εκεί και τον είχαν βοηθήσει με το στόρυ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά δεν κρατήθηκε και ούρλιαξε «Πάμε να παρτάρουμε μέχρι τα ξημερώματα!!!»- έπεσε όχι ένα αλλά πολλά λεπτά σιγής και αποχωρήσεις από την άιθουσα.

Δείτε και μερικά χαρακτηριστικά βίντεο!

Διαβάστε ακόμη:

Μόνο στο queen.gr. Ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης προβλέπει τους φετινούς νικητές των Όσκαρ

Οι άντρες των Oscar: Δείτε πως ήταν στα νιάτα τους όλοι οι υποψήφιοι των φετινών βραβείων

Oscars 2013: Δείτε τις πιο πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις των φετινών υποψηφίων