Oscars 2013: Οι τάσεις στο κόκκινο χαλί

Oscars 2013: Οι τάσεις στο κόκκινο χαλί

Όπως κάθε χρόνο, τα βραβεία της Ακαδημίας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των fashionistas

Ήταν σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κόκκινα χαλιά των τελευταίων ετών, αφού οι εμφανίσεις των stars που το περπάτησαν ήταν, ως επί το πλείστον, ξεχωριστές, καλαίσθητες και έντονα glamorous. To old Hollywood Glam κυριάρχησε, ενώ, όσο βλέπαμε τα στιγμιότυπα από την είσοδο των stars στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, δεν ξέραμε που να πρωτοκοιτάξουμε. Αυτό που ξεχωρίσαμε, όμως, ήταν οι τάσεις στο κόκκινο χαλί, και πως η κάθε προσκεκλημένη του event, τις έφερε στα δικά της μέτρα και στην προσωπικότητά της.

Strapless
Συνηθίζεται στα red carpet events, τα βραδινά των κυριών που παραβρίσκονται, να έχουν ανοιχτό κορσάζ και πλήρη απουσία μανικιών ή τιραντών. Έτσι έγινε και στα Oscars, όπου με strapless δημιουργίες είδαμε τις περισσότερες stars, μεταξύ των οποίων οι Jennifer Aniston (με φλογερό, κατακόκκινο φόρεμα του οίκου Valentino), Jennifer Lawrence (που παρέλαβε το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, φορώντας ένα ονειρεμένο haute couture νυφικό του οίκου Dior), Charlize Theron (με κοντοκουρεμένο μαλλί και την λευκή δημιουργία του οίκου Dior) και Jennifer Garner (με την μωβ τουαλέτα της, του οίκου Gucci να ξεχωρίζει).

Nude, ροζ και παλ αποχρώσεις
Είναι πολύ επίκαιρα τα βραδινά φορέματα σε παλ αποχρώσεις, που κάνουν το σώμα που τα φοράει να φαίνεται σχεδόν γυμνό. Έτσι, δεν ήταν λίγες οι stars που επέλεξαν δημιουργίες κοντά στο χρώμα του δέρματός τους. Πρωταγωνίστρια η μαγευτική Jessica Chastain, με τη nude δημιουργία Giorgio Armani να θυμίζει σέξι stars άλλης εποχής, αλλά και την Anne Hathaway που παρέλαβε το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου φορώντας μία ροζ δημιουργία του οίκου Prada. Πολύ δημοφιλές υπήρξε και το ψυχρό χρώμα του πάγου, το οποίο τίμησαν οι Amy Adams (με μία δημιουργία- ορισμό του red carpet dress, δια χειρός Oscar de la Renta) και Amanda Seyfried, με Alexander McQueen.

Μπλε
Το αγαπημένο, ναυτικό μπλε έκανε αίσθηση στο κόκκινο χαλί, με stars όπως η Reese Witherspoon (πιστή στο southern belle στυλ της, με strapless δημιουργία του οίκου Louis Vuitton), Jennifer Hudson (με εκκεντρικό Roberto Cavalli), αλλά και την 9χρονη υποψήφια για βραβείο ερμηνείας, Quvenzhane Wallis, με παραμυθένιο μπλε φόρεμα Armani Junior.

Μεταλλικές λάμψεις
Είτε edgy, είτε κλασικά, από το κόκκινο χαλί δεν έλειψαν τα φορέματα με έντονες μεταλλικές λάμψεις. Από τα πολυτελή χρυσά, μέχρι τα avant garde ασημί φορέματα, με τονισμένους ώμους και έντονη την 80's αίσθηση, τα λαμπερά φορέματα ήταν πολλά και όλα ιδιαίτερα (αν και κάποια αμφιλεγόμενα). Με χρυσά looks είδαμε την Catherine Zeta-Jones (με Zuhair Murad) και Nicole Kidman (με L' Wren Scott), ενώ στις λάμψεις του γραφίτη, αλλά και του ψυχρού ασημί είδαμε τις Naomi Watts (με Giorgio Armani Prive), Halle Berry (με συγκλονιστικό, glamorous Versace) και την σύντροφο του George Clooney, Stacey Keibler, με Naeem Khan.

Διαβάστε ακόμα:
Κεφάλαιο Oscar: οι πιο σέξι δημιουργίες των τελευταίων ετών συζητιούνται ακόμα
Τα Oscar μας έκαναν βρικόλακες: Ξενυχτήσαμε για εσάς και γράφουμε τις καλύτερες στιγμές των φετινών βραβείων
Tα 10+1 φορέματα που άφησαν εποχή στο κόκκινο χαλί των Oscar