Η ιστορία της Ζωζώ Σαπουντζάκη και της Πειραϊκής–Πατραϊκής, πριν 45 χρόνια

Η ιστορία της Ζωζώ Σαπουντζάκη και της Πειραϊκής–Πατραϊκής, πριν 45 χρόνια

Τι πραγματικά συνέβη;

 

Είχε δίκιο η αειθαλής Ζωζώ όταν τραγουδούσε,'' Έχω μεγάλη ζήτηση και γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομα μου... και έγινε μεγάλος ντόρος το 1968...
Είναι Δεκέμβριος, 45 χρόνια πριν όταν ''σκάει'' σαν βόμβα η κατάχρηση της χρονιάς. Η ''υπόθεση Σαπουντζάκη'' είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Στις 7 Μαρτίου στο εδώλιο του μεικτού κακουργιοδικείου κάθεται ο Θύμιος Παπαναστασίου. Κατηγορείται για κατάχρηση περίπου 14 εκατομμυρίων εις βάρος της εταιρίας Πειραϊκή- Πατραϊκή της οποίας ήταν φοροτεχνικός υπάλληλος.

Το περιστατικό θα είχε μια μόνο όψη και το ενδιαφέρον του θα ήταν απλώς ανάλογο με το ποσό της καταχρήσεως, αν δεν είχε συνδεθεί με το όνομα της γνωστής καλλιτέχνιδας του ελαφρού θεάτρου, της Ζωζώς Σαπουντζάκη που είναι μνηστή του Παπαναστασίου. Από τον περασμένο Δεκέμβριο που ξέσπασε το σκάνδαλο, η Ζωζώ βρέθηκε ξαφνικά με πάταγο στο κέντρο του και από εκεί στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων. Η υπόθεση επεκτείνεται και προς αυτήν με την κατηγορία ότι αποδέχτηκε ως δώρα ''προϊόντα εγκλήματος''. Μιλούν για κάποια κοσμήματα και για μια βίλλα.

Τι λέει για όλα αυτά η Ζωζώ; Η απάντηση είναι κατηγορηματική!
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ! Κερδίζω πάντοτε αμοιβή πρώτης σειράς από 7 χρονών παιδάκι. Μπορώ να αποκτήσω τα πάντα με τα χρήματα μου και όχι μόνο μια βίλλα"
"Τα δώρα του Θύμιου ήταν μερικά κοσμήματα, τα οποία επέστρεψα αμέσως μόλις έμαθα ότι τον κατηγορούν για κατάχρηση. Ποτέ στην ζωή μου δεν είχα σχέσεις με πλούσιους άνδρες..."
"Αγάπησα την δουλειά μου τους γονείς μου και τον Θύμιο. Δουλεύω από παιδί αδιάκοπα, χωρίς ανάπαυλα. Σκληρή δουλειά, ταξίδια. .. κάποτε αποφάσισα και δόθηκα σε έναν άνθρωπο, έτσι που δεν δίνεται κανείς εύκολα. Τον αγάπησα αληθινά . Δεν υπάρχει μυστήριο σ αυτήν την σχέση. Είχαμε δεσμό ένα χρόνο. Ήθελα να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια, παιδιά. Κάποτε έπρεπε και εγώ να ησυχάσω. δεν ήξερα ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν παντρεμένος. Δεν πιστεύω ακόμα ότι είναι και καταχραστής".
Η Ζωζώ δήλωνε τότε 35 χρονών!

* Το ρεπορτάζ και οι δηλώσεις της Ζωζώ Σαπουντζάκη είναι από συνέντευξη που ειχε κανει για το θέμα αυτό στο περιοδικό Φαντάζιο, τον Απρίλη του 1969.