Ζαχαροπλαστική με τον Φίλιππο. Ό,τι καλύτερο στην κουζίνα μου! Γράφει η Νίκη Κάρτσωνα

Ζαχαροπλαστική με τον Φίλιππο. Ό,τι καλύτερο στην  κουζίνα μου! Γράφει η Νίκη Κάρτσωνα

Η μαγειρική είναι απόλαυση για μένα. Ειδικά όταν έχω χρόνο και μπορώ να δημιουργήσω όπως ένας εκκολαπτόμενος chef

Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη χαρά, από το να δημιουργούμε στην κουζίνα, μαζί με τον Φίλιππο! Και επειδή στην ζαχαροπλαστική δεν λες ότι έχω και μεγάλα κέφια, περιοριζόμαστε σε οτιδήποτε είναι εύκολο αλλά ταυτόχρονα πολύ γευστικό!

Ο Φίλιππος, έχει διάθεση να βοηθήσει και να φτιάξει μαζί μου κάθε λιχουδιά που μας αρέσει πολύ! Και πιο συγκεκριμένα: Στην μερέντα που η μαμά έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μαζί με το παιδί σας, είναι κεκάκια με μερέντα! ( Να είναι καλά η Κατερίνα εδώ στο gossip-tv.gr και οι συνταγές τις)

Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και μέτρο στο πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν από το ψυγείο σας!

Την συνταγή του κέικ την γνωρίζετε όλες πιστεύω. Και να μην την ξέρετε όμως, αγοράζοντας ένα πακέτο αλεύρι, θα την δείτε γραμμένη επάνω!

Αφού ψήσετε λοιπόν στον φούρνο σας το κέικ, το αφήνετε λίγο να κρυώσει, φοράτε γάντια και εσείς και το παιδί σας και αρχίζετε να χαλάτε το κείκ και να το κάνετε θρύψαλα ( πάντα αρέσει σε όλα τα παιδιά να χαλάνε κάτι για να φτιάξουν κάτι άλλο )

Ανοίγετε ένα κουτί μερέντα και πριν αρχίσετε να την τρώτε, ρίχνετε στο κέικ όση εσείς πιστεύετε πως θέλετε. Προσοχή μην βάλετε και όλο το κουτί γιατί μετά θα θέλετε και 2 μπουκάλια νερό για να ξεδιψάσετε! ( 3-4 κ.σ. νομίζω πως είναι αρκετές )

Αφού ανακατέψετε την ζύμη με την μερέντα αρχίζετε να πλάθετε μπαλίτσες ( αν θέλετε προσθέτετε και τριμμένο καρύδι )

Στο τέλος, τα βάζουμε στο ψυγειο και προσμονή μέχρι να κρυώσουν για να απολαύσετε αυτή την γρήγορη αλλά πεντανόστιμη λιχουδιά!