Γρήγορες και νόστιμες σάλτσες ζυμαρικών

Γρήγορες και νόστιμες σάλτσες ζυμαρικών

Όλα τα tips που θα απογειώσουν τα πιάτα σας

Κι όμως εύκολη σάλτσα δεν είναι μόνο η σάλτσα τομάτας ή η λευκή σάλτσα. Μπορείτε να μαγειρέψετε γρήγορα πιάτα ζυμαρικών που απογειώνουν την γεύση, ενθουσιάζουν τους καλεσμένους σας και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, χωρίς να σας κουράζουν καθόλου. Συγκεντρώσαμε τις ομορφότερες ιδέες αλλά και τα πιο χρήσιμα tips για σάλτσες ζυμαρικών και σας τις παρουσιάζουμε.

Όταν δημιουργείτε μία γρήγορη συνταγή ζυμαρικών, μην υπερβάλλετε στα υλικά και θα κερδίσετε σε χρόνο και γεύση. Λίγο λάδι, σκόρδο, τομάτα, φρέσκος βασιλικός και μπούκοβο μπορούν να συνθέσουν ένα λαχταριστό πιάτο.

Μπορείτε να φτιάξετε σάλτσα χωρίς καν να την μαγειρέψετε και να δημιουργήσετε ένα υγιεινό πιάτο, προσθέτοντας λαχανικά και υλικά της αρεσκείας σας. Ρίξτε σε βρασμένα μακαρόνια, όσο είναι καυτά, φρέσκια μοτσαρέλα σε κύβους, ψιλοκομμένες τομάτες ή τοματίνια, φρέσκα φύλλα βασιλικού και ελαιόλαδο, ανακατέψτε και έχετε έτοιμο ένα λαχταριστό πιάτο. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, κομματάκια Ventricina (καυτερό σαλάμι) και στραγγιστό γιαούρτι και θα εντυπωσιάσετε.

Το ξέρατε ότι αν ψήσετε πιπεριές (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, καυτερές, Φλωρίνης, όποιες σας αρέσουν) στον φούρνο και μετά τις ρίξετε στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, έχετε στη στιγμή μία φανταστική σάλτσα;
Αν σας αρέσουν τα φρέσκα μυρωδικά και έχετε έτοιμα γλαστράκια, χρησιμοποιήστε τα άφοβα αλλά γνωρίζοντας τον τρόπο. Ο βασιλικός πρέπει να προστίθεται στη σάλτσα μόλις είναι έτοιμη και ακόμα καυτή, για να της δώσει το άρωμά του. Το δεντρολίβανο ταιριάζει κυρίως στις λευκές σάλτσες, με κρέμα γάλακτος ή παρμεζάνα και σε εκείνες που περιέχουν μανιτάρια. Το φασκόμηλο είναι ιδανικό για σάλτσες που περιέχουν κρεατικά, όπως το χοιρινό ή το μοσχάρι.

Για μία πιο ελαφριά εκδοχή της σάλτσας με ρικότα, αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα ρικότα με ψητή μελιτζάνα πουρέ. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Περάστε στο μπλέντερ τα αγαπημένα σας λαχανικά μέχρι να γίνουν κρεμώδη, βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράστε, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τα αγαπημένα σας μυρωδικά. Ανακατέψτε με τα ζυμαρικά σας και μόλις δημιουργήσατε μία δική σας συνταγή που ανταποκρίνεται πλήρως στα γούστα σας.

Αν θέλετε να αποφύγετε το κρέας αλλά όχι την πρωτεϊνη, δοκιμάστε να αναμείξετε ζυμαρικά με βρασμένες φακές ή φασόλια, ελαιόλαδο και μυρωδικά της επιλογής σας και έχετε ένα χορτοφαγικό πιάτο με πολλή πρωτεϊνη και φανταστική γεύση.
Χρησιμοποιήστε ό,τι έμεινε από κοτόπουλο, βραστά λαχανικά, μπιφτέκια, θρυμματίζοντας τα μέσα σε μια κόκκινη σάλτσα και κάντε την πιο νόστιμη οικονομία που κάνατε ποτέ.

Καβουρδίστε λίγα κουκουνάρια και προσθέστε τα σε μία λευκή σος για να την κάνετε πιο ενδιαφέρουσα.

Και μην ξεχνάτε το μυστικό για γευστικά και γρήγορα πιάτα ζυμαρικών:


Έχετε μόνο 6 λεπτά; Η Miskotini Νο.10, η αγαπημένη σπαγγετίνη μικρών και μεγάλων, αποτελείται από 100% σιμιγδάλι σκληρού σιταριού και είναι τόσο λεπτό που χρειάζεται μόλις 6 λεπτά βράσιμο.


Έχετε μόνο 3 λεπτά; Το Extrafino Νο.12, η πιο λεπτή σπαγγετίνη της MISKO χρειάζεται μόλις 3 λεπτά βράσιμο ενώ φτιάχνεται από 100% σιμιγδάλι σκληρού σιταριού.