Υποφέρετε κι εσείς από μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Ισμήνη Νταφοπούλου
Υποφέρετε κι εσείς από μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Δείτε το γιατί!

Γεια σας φίλες μου!

Πόσες φορές δε μας έχει τύχει να ξυπνάμε και να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, αντί όμως για την πριγκίπισσα που ονειρευόμασταν, να αντικρύζουμε το πρόσωπό μας με βλέμμα όμοιο με αυτό ενός άυπνου ρακούν;

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και σίγουρα όλες προσπαθούμε να το καταπολεμήσουμε.

Το θέμα όμως κορίτσια είναι πιο βαθύ από την επιδερμίδα μας, γιαυτό σταματήστε να καταφεύγετε σε ακραίες λύσεις υπερβολικού μακιγιάζ, γιατί σίγουρα δε θέλετε να το παρακάνετε σαν την Εύα Λογκόρια, κι ας δούμε πως μπορούμε να το καταπολεμήσουμε, εκ των έσω!!

dark circles longoria 68267

Οι μεγαλύτεροι δερματολόγοι παγκοσμίως μελέτησαν το θέμα και μας παρέθεσαν τα αποτελέσματά τους. Αν εξαιρέσουμε λοιπόν την έλλειψη ύπνου και την κούραση (που μπορεί προσωρινά να μας κάνει μαύρους κύκλους οι οποίοι εξαφνίζονται με τον πρώτο "καλό" ύπνο), 4 είναι οι κύριοι παράγοντες που -μακροχρόνια- παίζουν ρόλο στη δημιουργία της δυσχρωμίας αυτής.

1. Γενετικοί παράγοντες

Ας πούμε πως οι άνθρωποι με ελαφρώς σκουρόχρωμο δέρμα τείνουν να εμφανίζουν μαύρους κύκλους πιο συχνά απ' ότι οι λευκές ή σταρένιες επιδερμίδες. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, είναι ακόμη πιο σημαντικό για εσάς να φοράτε όλο το χρόνο (και όχι μόνο το καλοκαίρι) το αντηλιακό σας!

2. Ηλικία

Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα μαζί με το στρώμα των λιποκυτάρρων που βρίσκεται κάτω από τα μάτια μας αρχίζει όλο και περισσότερο να χαλαρώνει, με αποτέλεσμα να "πέφτει" σταδιακά και να εμφανίζεται μικρό πρήξιμο, που με τη σειρά του δημιουργεί αυτή την αμυδρά σκιά στην περιοχή. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν βέβαια πως το γέμισμα με υαλουρονικό οξύ μπορεί να διορθώσει το πρόβήμα για 9-12 μήνες!


3. Εμφανή αιμοφόρα αγγεία

Σε περιπτώσεις πολύ λεπτού δέρματος (κυρίως λόγω ηλικίας αλλά όχι μόνο) δυστυχώς, τα αγγειάκια κάτω από τα μάτια είναι πιο εμφανή με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας, τοπικά, να έχει μια πιο κοκκινο-μωβ απόχρωση που συνήθως "βαραίνει" το βλέμμα μας. Μια κρέμα ματιών με Ρετινόλη λέγεται πως μπορεί να ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου και να ενισχυσει την πυκνότητα του δέρματός μας στην περιοχή. Εξίσου αποτελεσματικό μπορεί να είναι και το εξειδικευμένο λέιζερ για την παραγωγή κολλαγόνου, αν συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό.

4. Αλλεργίες

Οι εποχιακές κυρίως αλλεργίες που κάνουν τη μύτη μας να "τρέχει" και τα μάτια μας να πρήζονται ελαφρώς, είναι επίσης ένας από τους παράγοντες που δημιουργούν μαύρους κύκλους καθώς, όπως προανέφερα, η σακούλα του πρηξίματος μας δημιουργεί μια σκιά και "βαραίνει" κυρίως το κάτω, αλλά και το άνω βλέφαρο. Σε αυτή την περίπτωση απευθυνθείτε σε έναν αλλεργιολόγο που θα σας χορηγήσει αντιισταμινικά που θα καταπραϋνουν και θα ανακουφίσουν τα συμπτώματα!

~Επικοινωνήστε μαζί μου στο Facebook,

~Μείνετε συντονισμένοι στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram,

~ή ακολουθήστε με στο Twitter!

Μέχρι την επόμενη φορά.. Να περνάτε όμορφα και μην ξεχνάτε να μένετε συντονισμένες στο Queen.gr!