Κάνε κι εσύ αυτό το δώρο στον εαυτό σου.. Θα με ευγνωμονείς!

Ισμήνη Νταφοπούλου
Κάνε κι εσύ αυτό το δώρο στον εαυτό σου.. Θα με ευγνωμονείς!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που χαλάρωσες πραγματικά;

Γεια σας φίλες μου!

Σαββατοκύριακο έρχεται και τι πιο λογικό από το να νιώθουμε αυτή τη γλυκιά μεν, ενοχλητική δε, κούραση της εβδομάδας που διανύσαμε.. Χαλάρωσε όμως γιατί ήρθα εγώ, με αυτό εδώ το άρθρο, να σου αλλάξω τα δεδομένα!

Πολλά ακούμε και είναι όντως γεγονός πως αν βάλεις 5-6 βασικούς κανόνες στην καθημερινότητά σου, [όπως είναι το να πίνεις πολύ νερό, να κοιμάσαι επαρκώς, να αφιερώνεις έστω λίγα λεπτά τη μέρα στην άσκηση του σώματός σου (ακόμη και για ένα απλό περίπατο), να προσέχεις τη διατροφή σου και να ελαττώσεις τις κακές συνήθειες ( πχ. αλκοόλ/κάπνισμα)], σίγουρα θα δεις αποτελέσματα στη σωματική αλλά και την ψυχολογική σου υγεία. Γιατί όμως να μη δώσεις και μια μικρή ώθηση στο σύστημά σου να χαλαρώσει και να αποβάλει τοξίνες, στρες και άγχος μέσα σε λίγες ώρες;

Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως έχοντας δοκιμάσει διάφορα κατά καιρούς, δεν είμαι και η μεγαλύτερη λάτρης του μασάζ ή των διάφορων μορφών χαλάρωσης που προσφέρουν στα διάφορα κέντρα ευεξίας.. Μπορώ με ειλικρίνεια να πω πως, η μοναδική ίσως φορά που απήλαυσα ολοκληρωτικά μία θεραπεία χαλάρωσης ήταν σε ένα απίθανο μέρος στην Τουρκία, όπου για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης, υποβλήθηκα στην κλασσική θεραπεία χαμμάμ/απολέπιση/μασάζ. Έκτοτε είπα πως ότι είχα δοκιμάσει στην Ελλάδα φαινόταν πια απλό και τετριμμένο. Μέχρι και προχθες το βράδυ!

Αυτό όταν η φίλη και συνάδελφος Σαμάνθα οργάνωσε, για τις bloggers του Queen.gr, μια κοριτσίστικη βραδιά και μας ανακοίνωσε πως θα την περνούσαμε χαλαρώνοντας σε ένα πολύ ωραίο χώρο στο κέντρο της Αθήνας.. Why not σκέφτηκα, κους κους με τα κορίτσια και ηρεμία μακριά από τη δουλειά, έστω για λίγες ώρες.

Όταν φτάσαμε είδα απ'έξω το "Hammam Baths" και τα κορίτσια ήθελαν κάποια κλασσική θεραπεία χαλάρωσης.

IMG 3413 2 ee473

Δεν τρελάθηκα στην ιδέα, αλλά οκ, ας μη χαλάσω την παρέα! Μπαίνοντας στη reception αλλά και στο χώρο του hammam, μάλλον άλλαξα γνώμη!

FullSizeRender 17 408a2
FullSizeRender 16 14c87
FullSizeRender 15 fce78

Το προσωπικό τρομερά εξυπηρετικό, διάλεξα την Αθηνά -σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα- μας έδειξε τη διαδικασία και αφεθήκαμε στα χέρια τους. Ομολογώ πως, αν και δεν το περίμενα, ήταν ότι πιο χαλαρωτικό έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια. Αντιστρές στο έπακρο!

FullSizeRender 11 f6e18
FullSizeRender 7 748cd

Η θεραπεία που δοκίμασα ονομάζεται "Αλί-Μαμά Χαμάμ" και περιελάμβανε μισάωρο ατμόλουτρο/χαμάμ σε καυτό μάρμαρο, βαθιά απολέπιση με κετσέα, ολόσωμο μασάζ βυθισμένο σε αμέτρητες, μα αμέτρητες φούσκες αφρού πράσινου σαπουνιού, και τέλος, σούπερ χαλαρωτικό λούσιμο με ευεργετικό πικραμύγδαλο και τονωτικό μασάζ στο κεφάλι, τον αυχένα αλλά και το πρόσωπο.. Αμέσως μετά, ανακάμπτεις σταδιακά στην πραγματικότητα, χαλαρώνοντας με την πετσέτα σου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ζεστό τσάι και παραδοσιακό λουκουμάκι..

FullSizeRender 6 f220d
FullSizeRender 14 995b5

Βγαίνοντας -προφανώς εντυπωσιασμένη- ζήτησα να μάθω περισσότερα.. Αμέτρητες επιλογές! Υπηρεσίες χαμάμ, μασάζ στο ατμόλουτρο αλλά και ξηρό μασάζ, αντικυτταριτιδικές, αποτοξινωτικές και άλλες θεραπείες, μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση!

FullSizeRender 4 d3b50

Με τη Δέσποινα και τη Σαμάνθα, μετά τις χαλαρωτικές μας θεραπείες!

Προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε κι εσείς με τις φίλες σας, αντί για τον κλασσικό σας καφέ για τα νέα της εβδομάδας.. Και πειραματιστείτε.. Συνδυάστε τις θεραπείες και τις παροχές, ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες..

Στη δική μου λίστα; Σίγουρα την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τη μάσκα προσώπου και σώματος, από λάσπη αργίλου της Νεκράς Θάλασσας!

Εγώ ανυπομονώ! Εσύ;;;

(Ευχαριστούμε θερμά το Hammam Baths (Αγ. Ασωμάτων 17 & Μελιδόνη 1, Θησείο 105 53, τηλέφωνο 210 3231073)

~Στείλτε μου τη δική σας εμπειρία στο Facebook, και ακολουθήστε με στο Instagram, ή στο Twitter..

Διαβάστε επίσης: "Γνωρίστε την επαναστατική μέθοδο που υπόσχεται να διατηρήσει τη νεότητά μας, και όχι μόνο!"

Μέχρι την επόμενη φορά.. Να περνάτε όμορφα και μην ξεχνάτε να μένετε συντονισμένες στο Queen.gr!