Ο απόλυτος οδηγός για τα super hot, κόκκινα χείλη της σεζόν..

Ισμήνη Νταφοπούλου
Ο απόλυτος οδηγός για τα super hot, κόκκινα χείλη της σεζόν..

Η Ισμήνη σας δίνει όλα τα απαραίτητα tips για να τα τελειοποιήσετε! 

Γεια σας φίλες μου!

Όσο κι αν δηλώνω φανατική λάτρης του καλοκαιριού, και όσο κι αν γκρινιάζω όταν φτάνουν αυτές οι κρύες μέρες που φέρνουν τον χειμώνα, παράλληλα, πάντα θα χαίρομαι αφάνταστα για αυτή την εποχή. Η εποχή του κόκκινου κραγιόν, όπως μου αρέσει να την ονομάζω.

Καθώς γυρίζουμε πια στα πλεκτά πουλόβερ και τα χοντρά μάλλινα ρούχα, το ύφος και οι χρωματικοί τόνοι αρχίζουν να βαραίνουν.. Εγώ προσωπικά, στην πλειοψηφία των ημερών, μένω πιστή στα total black σύνολα σχεδόν καθ΄όλη τη διάρκεια του χειμώνα.. Επομένως καταλαβαίνετε, πως είτε είστε μελαχρινή, καστανή, ξανθιά ή κοκκινομάλλα, και ότι χρώμα δέρματος κι αν έχετε, ένα πράγμα μόνο μένει να "φωτίσει" το πρόσωπό μας, τη διάθεση και την ψυχολογία μας.. Το κόκκινο κραγιόν!

Το κόκκινο κραγιόν φυσικά, και το κατανοώ απόλυτα, είναι απολύτως απαγορευτικό για κάποιες γυναίκες οι οποίες, είτε το δοκίμασαν και δεν τα κατάφεραν, είτε θεωρούν πως είναι κάτι που χρειάζεται γνώσεις και χέρι επαγγελματία για να τελειοποιηθεί. Θέλω σε αυτό το σημείο όμως να διαψεύσω οποιαδήποτε τέτοια σκέψη σας, και εμπιστευθείτε με, αν βρείτε τη σωστή απόχρωση και ακολουθήσετε μια πολύ απλή τεχνική, θα αλλάξετε γνώμη μια για πάντα!

~Ποια απόχρωση κόκκινου μου ταιριάζει;

Φυσικά, διαλέγουμε πάντα αυτό που μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφες, αλλά σε γενικές γραμμές, διαλέγουμε την απόχρωση κόκκινου που μας ταιριάζει κυρίως με βάση το χρώμα του δέρματός μας.

- Αν το δέρμα σας είναι πολύ ανοιχτόχρωμο, επιλέγετε ψυχρούς τόνους στο κραγιόν σας, είτε τις πιο φωτεινές εκδοχές του κόκκινου (σε κοραλλί/πορτοκαλί τόνους), είτε τις μωβ/μελιτζανί, σκούρες μπορντώ αποχρώσεις.

IMG 3674 eaa2f

- Αν το δέρμα σας είναι σταρένιο, επιλέγετε πιο ζεστούς τόνους κραγιόν, όπως τα έντονα κόκκινα στα οποία επικρατεί το ροζ χρώμα (συνήθως το έντονο κερασί χρώμα σας κολακεύει πολύ).

IMG 3670 c3a5c

- Αν το δέρμα σας είναι πιο σκούρο, επιλέγετε αποχρώσεις πιο βαθιές, και προσέχετε να περιέχουν μέσα καφέ/χρυσούς τόνους οι οποίοι κολακεύουν περισσότερο την επιδερμίδα σας.

red-lipstick-shade-for-morena 53aaf

Το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει με όλα!

Εγώ το συνδύασα με smokey look στα μάτια, σε μία από τις εμφανίσεις μου στις εκδηλώσεις του Miss Universe 2014, με τη Μις Ισραήλ, στο Μαϊάμι!

FullSizeRender 5 bc4c1

Και σε φιλανθρωπικό γκαλά με τη Μις Ιταλία

IMG 3259 6b2d0

Αν βέβαια δεν έχετε να παραβρεθείτε σε μια τόσο επίσημη περίσταση, θα σας πρότεινα να κρατήσετε το μακιγιάζ στα μάτια σας όσο πιο φυσικό γίνεται!

Λίγη μάσκαρα στα μάτια θα σας δώσει ένα πιο απλό λουκ σαν αυτό.

FullSizeRender 4 6becf

Η διαδικασία λοιπόν, για να πετύχετε την τέλεια εφαρμογή, είναι η εξής:

1. Απολεπίζετε πολύ καλά τα χείλη σας! Σούπερ σημαντικό, μιας και το κόκκινο κραγιόν θα τραβήξει την προσοχή στα χείλη σας αλλά και γύρω από αυτά. Θέλουμε τα χείλη αλλά και το δέρμα γύρω από αυτά λείο, απαλό και πολύ καλά ενυδατωμένο για να αναδείξουμε το κόκκινο κραγιόν!

(Δείτε επίσης το βίντεο: Πώς να αποκτήσετε βελούδινα χείλη για φίλημα με.. μια οδοντόβουρτσα! )

2. Αφού τα έχετε ενυδατώσει σωστά, επιλέγουμε να τα αποχρωματίσουμε με μικρή ποσότητα από το υγρό σας foundation, concealer, ή ακόμη και της πούδρας σας.

3. Ξεκινάμε με το περίγραμμα. Το περίγραμμα είναι κάτι που πολλές φορές δεν το συμπεριλαμβάνουμε στη ρουτίνα του καθημερινού μας μακιγιάζ, αλλά όσον αφορά το κόκκινο κραγιόν, είναι το πιο σημαντικό ίσως βήμα της διαδικασίας, μιας και για να δείξει το πόσο κλασσάτο και κομψό μπορεί να γίνει το αποτέλεσμα, πρέπει να είναι φίνο και προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια! Πολύ προσεκτικά λοιπόν σχεδιάζετε το περίγραμμα των χειλιών με μολύβι ίδιου χρώματος με το κραγιόν σας, και μη φοβάστε! Αν τυχόν σας ξεφύγει, διορθώνετε με μπατονέτα εμποτισμένη με υγρό προϊόν ντεμακιγιάζ και επαναλαμβάνετε.. Με τις πολλές επαναλήψεις, θα το κάνετε πια σχεδόν με κλειστά μάτια!

---ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. Στην εφαρμογή του κόκκινου περιγράμματος δε μεγαλώνουμε ποτέ τα χείλη μας, όπως ίσως θα κάναμε σε κάποιο άλλο χρώμα κραγιόν για να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση του όγκου, το θέλουμε "καθαρό" και αυστηρά μέσα στα όρια των χειλιών μας, ειδάλλως κινδυνεύει σε πολλές περιπτώσεις αναπόφευκτα να δείχνει "κιτς"!---

Όταν τελειώσετε με το περίγραμμα, γεμίζετε με το ίδιο μολυβάκι όλη την επιφάνεια των χειλιών σας, καθώς η επιπλέον αυτή στρώση θα δείξει στο τέλος πιο βαθύ το χρώμα.

4. Τα χείλη σας είναι ήδη κόκκινα, και μοιάζουν να είναι έτοιμα, πριν καν βάλετε το κραγιόν σας.. Μη βιαστείτε όμως.. Θέλουμε χρώμα σταθερό και αναλλοίωτο για ώρες, γιαυτό πάρτε τη διάφανη πούδρα σας και περάστε από πάνω τους μια γενναία στρώση που θα σταθεροποιήσει το μολύβι που μόλις απλώσατε!

5. Τώρα πια είστε έτοιμες να απλώσετε μία πλούσια, πυκνή στρώση του κόκκινου κραγιόν σας.. Κάντε το προσεκτικά και αμέσως διπλώστε ένα χαρτομάντηλο και "φιλήστε" το ταμποναριστά, για να απομακρύνετε την περιττή ποσότητα χρώματος, που κινδυνεύει αργότερα να απλώθεί, μέσω των φυσικών γραμμών του δέρματος, έξω από τα χείλη σας.

6. Προαιρετικά, τελειοποιήστε το περίγραμμα όπου σας έχει ξεφύγει με ένα λεπτό πινελάκι και λίγο concealer.

7. Extra tip: Δημιουργήστε φωτοσκιάσεις, για έξτρα όγκο στα χείλη σας!

20151008183604715346tips beauty 590 4 b6d44

Με ένα λευκό ή μπεζ μολυβάκι δώστε φως και "μεγαλώστε" το άνω χείλος σας, γράφοντας μια πολύ διακριτική λευκή γραμμή ανάμεσα στις γωνίες που σχηματίζουν τα χείλη κάτω από τα ρουθούνια, ακολουθώντας το φυσικό τους σχήμα V. Προσέξτε η γραμμή να εφάπτεται εντελώς με το κόκκινό σας πια περίγραμμα. Με τον ίδιο τρόπο, ενισχύστε τη σκιά που δημιουργεί το κάτω χείλος σας στο πηγούνι, "σκιάζοντας" ακριβώς κάτω από το κάτω σας περίγραμμα, με μία πολύ ελαφριά πινελιά ενός προϊόντος για κοψίματα ή μιας διακριτικής(!) καφέ σκιάς.

Είστε έτοιμες!!

Μείνετε συντονισμένες, γιατί σε λίγες μέρες θα σας δώσω extra tips (για πιο προχωρημένες), μιας και μάθατε ήδη τα βασικά, για το πως να απογειώσετε το κόκκινο κραγιόν!!!

~Στείλτε μου τη δική σας εμπειρία και τις ερωτήσεις σας στο Facebook, και ακολουθήστε με στο Instagram, ή στο Twitter!

Καλή μας εβδομάδα!! :)