Νιώθεις κι εσύ λίγο πιο χαρούμενη σήμερα;

Ισμήνη Νταφοπούλου
Νιώθεις κι εσύ λίγο πιο χαρούμενη σήμερα;

Αυτή είναι η επιστημονική εξήγηση! 

Καλημέρα σας φίλες μου!

Καλό μας μήνα είπαμε; Δεν είπαμε!

Παρατηρήσατε μήπως την ελαφρώς καλύτερη διάθεση και ψυχολογία σας (αλλά και των ανθρώπων γύρω σας) αυτές τις ημέρες; Μόνο στην ιδέα πως ο χειμώνας έχει και επίσημα λήξει για φέτος, πως να μην είναι κανείς χαρούμενος;

Η πραγματική εξήγηση βέβεια δεν είναι απλά το τι νομίζουμε οτι μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, καθώς μέχρι και η επιστήμη μας δίνει τις αποδείξεις! Πείτε λοιπόν αντίο στη "χειμερινή μελαγχολία" και καλωσορίστε την ανοιξιάτικη ευφορία! :)

Η "θεωρία" αυτή λοιπόν υποστηρίζει πως η αλλαγή στη διάθεσή μας τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου δεν είναι μόνο στο μυαλό μας, αλλά μπορεί να αποδειχτεί επιστημονικά!

Από ψυχολογικής απόψεως, η αυξημένη ηλιοφάνεια των πρώτων ημερών του Μαρτίου και τα χρώματα της φύσης που "σκάνε" γύρω μας αυτή την εποχή μας κάνουν να θέλουμε να απαλλαχθούμε επιτέλους από τα χειμερινά μας σκούρα ρούχα και να φορέσουμε πιο ελαφριά και ανοιχτόχρωμα, πράγμα που υποσυνείδητα λειτουργεί σαν ένεση ευεξίας και μας φτιάχνει τη διάθεση! Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης πως αυτή είναι η εποχή που "ανθίζει" το φλερτ, τα πιο ελαφριά ρούχα σε συνδυασμό με την καλή μας διάθεση διεγείρουν υποσυνείδητα τους νόμους της έλξης στα ζευγάρια.

Οι ενδοκρινολόγοι από την πλευρά τους, υποστηρίζουν πως οι εμφανώς πιο έντονες ακτίνες του ήλιου έχουν τη δύναμη να αλλάζουν απότομα την ορμονική μας ισορροπία αυτή την εποχή. Η αλλαγή αυτή "αφυπνίζει" τον εγκέφαλό μας και διεγείρει τα κέντρα της ευφορίας. Οι ημέρες είναι όλο και μεγαλύτερες, συνεπώς όταν ξημερώνει πιο νωρίς και ο ήλιος είναι πιο δυνατός, ο εγκέφαλός μας δίνει εντολή στο σώμα μας να παράγει μικρότερη ποσότητα μελατονίνης (της ορμόνης του ύπνου) και μεγαλύτερες ποσότητες σεροτονίνης (της ορμόνης της ευτυχίας). Αυτό μας κάνει να έχουμε περισσότερη ενέργεια και όρεξη να βγούμε έστω και να περπατήσουμε, ή ακόμη και προς αναζήτηση ενός παγωτού. Τέλος, και κατά συνέπεια των ανωτέρω, η επιθυμία για καλό φαγητό και για σεξ είναι πιο έντονη αυτή την εποχή.

Τί άλλο θέλουμε λοιπόν; Διανύουμε την αρχή της άνοιξης, την αποδεδειγμένα καλύτερη περίοδο του χρόνου για την ψυχολογία μας!

Αφήστε για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας στην άκρη, βγείτε να περπατήσετε και να απολαύσετε τα χρώματα της φύσης, μαζέψτε μερικά λουλούδια, εκμεταλλευτείτε την εποχή στο έπακρο!!

12783818 10207398341449985 3991047430094765150 o 0269f

Καλή μας Άνοιξη!!

ΧΧ, Ισμήνη.

~Επικοινωνήστε μαζί μου στο Facebook,

~Μείνετε συντονισμένοι στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram,

~ή ακολουθήστε με στο Twitter!

Μέχρι την επόμενη φορά.. Να περνάτε όμορφα και μην ξεχνάτε να μένετε συντονισμένες στο Queen.gr!