Κάνε το ψάρι burger

MamaTsita
Κάνε το ψάρι burger
fish4 4a0f6
fish2 7afb0
fish 1405f


Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος!!! Τα παιδιά μου έφαγαν ψάρι, αβασάνιστα.
Αν κάνω ένα flash back θα θυμηθώ πως στην βρεφική τους ηλικία, τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα με το θέμα του φαγητού και ειδικότερα του ψαριού.
Θυμάμαι πως τότε, την ψαρόσουπα την έτρωγαν ευχάριστα, με τη συνοδεία παραμυθιού που αφορούσε σε βαρκούλα που ταξίδευε με φουρτουνιασμένη θάλασσα. Το πιάτο τότε άδειαζε, πριν τελειώσει το παραμύθι.
Κάπου στο προ νήπιο, το πράγμα άρχιζε να δυσκολεύει.
Φτάνοντας στο σήμερα όπου το ψάρι έπρεπε να είναι σε χάρτινη συσκευασία, κομμένο αλφαδιά, μ’ έναν χαμογελαστό, γκριζομάλλη, παππούλη – καπετάνιο σε φωτογραφία. Καταλάβατε εσείς τώρα.



Κάτι έπρεπε να γίνει και μάλιστα σύντομα.
Μια μέρα λοιπόν κι ενώ σέρφαρα ξέγνοιαστα στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σ’ ένα tip για πανάρισμα με φύλο καταϊφι. Μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον!
Σκέφτηκα λοιπόν να πανάρω, όχι τα σνίτσελ, αλλά τα φιλέτα ψαριού και να παίξω λιγουλάκι με την τύχη μου. Πρόσθεσα και φιστίκια Αιγίνης που τους αρέσουν πολύ και κάνει το πανάρισμα πιο τραγανό, τηγάνισα και πατάτες, έφτιαξα και σος και περίμενα αντιδράσεις.
Δεν θα σου πω πως πέταξαν από την χαρά τους καθώς μ’ έβλεπαν να το ετοιμάζω. Άρχισε η γκρίνια κι η μουρμούρα...
– “Άντε πάλι ψάρι. Μα καλά γιατί επιμένεις αφού ξέρεις πως δε θα το φάμε!” κλπ, κλπ.



Και τότε ήταν που έκανα την κίνηση ματ.
Τα στρογγυλά ψωμάκια που είχα προμηθευτεί από τον αγαπημένο μου φούρνο, θα μ’ έβγαζαν από το αδιέξοδο. Έκανα λοιπόν το ψάρι burger, και ΝΙΚΗΣΑ!!!
Έτσι, γεννήθηκε το αγαπημένο μας (και λίγα λέω) burger ψαριού.
Μην με ρωτήσεις πως, αλλά το ψωμάκι με τη σος, το μαρουλάκι, τη ντοματούλα και το τραγανά παναρισμένο φιλέτο ψαριού, φαίνεται πως έκαναν το θαύμα τους.
Κι όπως καταλαβαίνεις δεν μου πήγαινε η καρδιά να μη το μοιραστώ μαζί σου.
Δες εδώ τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις κι εσύ και να χαρείς.

4 φιλέτα ψαριού (εγώ εδώ χρησιμοποίησα γλώσσες)
1 χουφτα φύλλο καταϊφι
μερικά φιστίκια Αιγίνης
λίγο αλάτι & πιπέρι
1 αυγό
σπορέλαιο

fish1 210f7

Ψιλοκόβεις το καταϊφι είτε με το μαχαίρι, είτε με το μούλτι. Το ίδιο και τα φιστίκια. Αναμιγνύεις καταϊφι-φιστίκια, αλάτι-πιπέρι. Σ’ ένα πιάτο χτυπάς τ’ αυγό και περνάς το φιλέτο ψαριού πρώτα από τ’ αυγό και κατόπιν από το καταϊφι. Τηγανίζεις τα φιλέτα σε σπορέλαιο, σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντας τα πλευρές ανά 1 λεπτό. Αυτό ήταν. Τα σούπερ παναρισμένα σου ψαράκια είναι έτοιμα προς βρώσιν.
Αν όμως έχεις κι εσύ σπίτι σου, απαιτητικούς ... πελάτες όπως εγώ, τότε άλειψε σ’ ένα στρογγυλό ψωμάκι λίγη μαγιονέζα με κέτσαπ, βάλε μια φέτα μαρουλάκι, μια ροδέλα ντοματούλα, το ψαράκι... κι έτοιμο το burger!!! Δοκίμασε το, θα σου αρέσει.

Με αγάπη
MamaTsita



Υ.Γ. Κι αν θέλεις κάτι να με ρωτήσεις, ή αν θέλεις κάτι να μου πεις στείλε μου μήνυμα στη σελίδα μου στο facebook ή ακολούθησε με στο instagram, ή κάνε μου ένα τουίτ στο twitter