Σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριές και τοματίνια

MamaTsita
Σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριές και τοματίνια

Ποιο είναι όμως το μυστικό για μαλακά-ζουμερά-γευστικά καλαμάκια κοτόπουλο;
Στο αποκαλύπτω ευθύς αμέσως.
Είναι η παραμονή τους για αρκετή ώρα, εντός μαρινάδας!
Και ποια είναι η κατάλληλη μαρινάδα;
Το γιαούρτι!!!

sou2

Δες τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις κι εσύ τα δικά σου σούπερ νόστιμα καλαμάκια κοτόπουλο
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 γερή κ γλ γλυκιά πάπρικα
1 γερή κ γλ κάρι (προαιρετικά, αλλά είναι νόστιμο το άτιμο)
αλάτι-πιπέρι
από μία κίτρινη και μία πράσινη πιπεριά
τοματίνια
πίτες (επίσης προαιρετικές, αλλά επίσης νόστιμες) &
καλαμάκια

sou3

Σε ένα βαθύ μπολ βάζεις τις μπουκίτσες από τα φιλέτα κοτόπουλο και προσθέτεις αλάτι-πιπέρι, το γιαούρτι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύεις καλά, σκεπάζεις με μεμβράνη κι αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Όσο όμως πιο πολύ αφήσεις, τόσο το καλύτερο!
Στη συνέχεια, κόβεις σε χοντρά κομμάτια τις πιπεριές και περνάς στα καλαμάκια εναλλάξ, πιπεριές-κοτόπουλο-τοματίνια.
Αυτό ήταν! Ψήνεις είτε στο φούρνο, είτε σε αντικολλητικό τηγάνι – σχάρα στο μάτι της κουζίνας, γυρνώντας πλευρές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μέχρι το κοτόπουλο κόβοντας το να μην είναι ροζ εσωτερικά.

sou4

Ζεσταίνεις και μερικές πιτούλες, στρώνεις τραπέζι κι απολαμβάνεις τα ωραιότερα σουβλάκια καλαμάκια κοτόπουλο που έφτιαξες με τα χεράκια σου.
Κι αν δεν θέλουν όλοι καλαμάκι, όπως γίνεται σπίτι μας, τότε τύλιξε και μερικά σε πίτα κι όλοι χαρούμενοι, όλοι χορτάτοι!!!

Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στοfacebook
Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο instagram
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.