Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: Οι 5 πιο νόστιμες συνταγές ζυμαρικών & οι δικές μου συμβουλές

MamaTsita
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: Οι 5 πιο νόστιμες συνταγές ζυμαρικών & οι δικές μου συμβουλές

Τρίτη 25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών!!! Καλά εντάξει, Η ΜΕΡΑ ΜΟΥ!!!

Θα μπορούσα να τρώω μακαρόνια, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!

Έχω πρόβλημα το παραδέχομαι. Το γνωρίζουν οι δικοί μου άνθρωποι, η οικογένεια μου, οι φίλοι μου!

Τώρα το παραδέχομαι και δημοσίως.

Έτσι κι έχω φτιάξει μακαρονάδα κι έχει περισσέψει το βράδυ... κι έχω κάνει τη σκέψη "ωραία θα φάω κι αύριο" και σβήνω τα φώτα και πέφτω στο κρεββάτι...; Αδύνατον να κοιμηθώ!!!

Στριφογυρίζω, φυσάω-ξεφυσάω, μέχρι που σηκώνομαι, κατεβαίνω στην κουζίνα, ξαναανάβω τα φώτα, τρώω τα μακαρόνια που περίσσεψαν και για αύριο... έχει ο Θεός!

Πιο κάτω θα βρεις πέντε από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες.

Πίστεψε με, η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη. Και το νούμερο 5 αρκετά περιοριστικό.

Μπες στην κουζίνα, φτιάξτες και θα με θυμηθείς!!!

Σου δίνω και μερικές μακαρονοσυμβουλές για να κάνεις ότι δεν κάνω ούτε εγώ

Συμβουλή 1η . Το καπάκι. Μην σκεπάζεις την κατσαρόλα όταν βράζουν τα μακαρόνια (ναι, το έχω δει να το κάνουν)

Συμβουλή 2η. Κάτι ξύλινο. Την ώρα του βρασμού αν τοποθετήσεις πάνω στην κατσαρόλα μία ξύλινη κουτάλα ή μια ξύλινη πηρούνα, το νερό που βράζει δεν θα ξεχυλίσει.

Συμβουλή 3η. Ελαιόλαδο. Μην βάζεις ελαιόλαδο στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τα ζυμαρικά σου να γλιστράνε κι έτσι η σάλτσα δεν θα μένει πάνω τους.

Συμβουλή 4η. Στράγγισμα. Μην στραγγίζεις τελείως τα ζυμαρικά σου. Κράτα λίγο από το νερό που έβρασαν και πρόσθεσε το στην σάλτσα που θα χρησιμοποιήσεις. Δίνει έξτρα γεύση.

Συμβουλή 5η. Κρύο νερό. Μην ρίχνεις κρύο νερό στα ζυμαρικά.! Εκτός κι αν σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις για σαλάτα, οπότε εντάξει, μπορείς να τους ρίξεις λίγο νεράκι μετά το σούρωμα αλλά και λίγο ελαιόλαδο για να μην σου κολλάνε.

Συμβουλή 6η (και σημαντικότερη) Στον τοίχο. Μην πετάς τα μακαρόνια σου στον τοίχο για να δεις αν έχουν βράσει. Όχι μόνο δεν είναι καλή ένδειξη, αλλά είναι κι έξτρα δουλειά, καθώς θα πρέπει να καθαρίσεις και τον τοίχο.

Pasta mia με κοτόπουλο, πιπεριές Φλωρίνης και σάλτσα γιαούρτι.

piperies flwrinis

Υλικά:

1 συσκευασία πλεξούδες (καλά μη κολλάς, βάλε ότι ζυμαρικό σου βρίσκεται)
4 κ σ ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο (βάλε 2 αν θέλεις πιο σκορδάτη γεύση)
4 κ γ τριμμένο τζίντζερ (βάλε 2 κ γλ αν έχεις φρέσκο και καθόλου αν δεν έχεις)
αλάτι – πιπέρι
400 γρ γιαούρτι
1 κούπα από το νερό που έβρασες τα ζυμαρικά
φυλλαράκια βασιλικού για γαρνίρισμα

Για την εκτέλεση πάτα εδώ

Καγιανάς, μακαρονάδα

kagianas

Υλικά:

2 κ σ βούτυρο

2 λουκάνικα κοτόπουλο ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 πιπεριά πράσινη τριμμένη

2 πιπεριές Φλωρίνης τριμμένες

1 ποτήρι λευκό κρασί

4-5 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη

αλάτι – πιπέρι

μια πρέζα ζάχαρη

1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

5-6 αυγά χτυπημένα

μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Για την εκτέλεση πάτα εδώ

Κάσιους μακαρονάδα

kasious makaronada

Υλικά:

1 κούπα κάσιους ανάλατα

1/2 κούπα νερό

2 κ σ πελτέ ντομάτας

4 κ σ ελαιόλαδο

1 σκ σκόρδο

2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φυλλαράκια βασιλικό

Για την εκτέλεση πάτα εδώ

Pasta mia σκορδάτη με μυζήθρα.

pasta muzithra

Υλικά:

1/2 πακέτο μακαρόνια των 500 γρ

2 κ σ ελαιόλαδο

1 (γερή) κ σ βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 κ σ μυζήθρα τριμμένη (αν δεν σ’αρέσει, βάλε παρμεζάνα)

1 κ γλ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (προαιρετικά μεν, εξαιρετική γεύση δε)

μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ψιλοκομμένο μαϊντανό

έξτρα τριμμένη μυζήθρα (ή παρμεζάνα)

Για την εκτέλεση πάτα εδώ

Pasta mia με σάλτσα λουκάνικο

pasta loukaniko

Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά (κατά προτίμηση κοντά, φιογκάγκια, κοφτό, fusilli…)

2 κ σ ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)

1 συσκευασία λουκάνικα κοκτέιλ κομμένα

1/2 κούπα χυμό ντομάτας

1 κ γλ πάπρικα γλυκιά

αλάτι – πιπέρι

1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

1 κούπα κρέμα γάλακτος

Για την εκτέλεση πάτα εδώ

Αυτά είχα να σου πω και στα λέω με αγάπη!

Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στοfacebook

Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο instagram

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.