Η Mamatsita ετοιμάζει συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο με τη Δέσποινα, την Ισμήνη και τη Νικολέττα!

Η Mamatsita ετοιμάζει συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο με τη Δέσποινα, την Ισμήνη και τη Νικολέττα!

Η Mamatsita ετοιμάζει με τις φίλες της ξεχωριστές συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο!

Τι γίνεται όταν μια σημαντική γιορτή πλησιάζει και η Mamatsita προσπαθεί να μαγειρέψει; Μα φυσικά, οι φίλες της την «βομβαρδίζουν» με μηνύματα και κλήσεις προκειμένου να τους δώσει τα «φώτα» της και φυσικά, να τους αποκαλύψει μερικές από τις πεντανόστιμες συνταγές της! Όταν, μάλιστα, πρόκειται για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τότε καταλαβαίνεις τον πανικό που επικρατεί στην κουζίνα και το… τηλέφωνο της Mamatsita!

Όταν, λοιπόν, η Δέσποινα Καμπούρη, η Ισμήνη Νταφοπούλου και η Νικολέττα Ράλλη ζήτησαν τις συμβουλές της Mamatsita για να ετοιμάσουν μερικές εύκολες και νόστιμες συνταγές ενόψει της γιορτής των ερωτευμένων, εκείνη αποφάσισε να τις καλέσει όλες στο σπίτι της προκειμένου να τους δείξει από κοντά τα σωστά βήματα και κυρίως, να τους αποκαλύψει τα «μυστικά» της. Οι ανάγκες της καθεμιάς διαφέρουν για αυτό και όλες τους ζήτησαν από τη Mamatsita κάτι διαφορετικό. Υπήρχε, όμως, ένα κοινό σημείο που διευκόλυνε κατά πολύ την κατάσταση: Όλες τους είναι pasta lovers (ναι, ακόμη και του Αγίου Βαλεντίνου)!

Η vegeterian Δέσποινα θέλει μια ξεχωριστή, γευστική και υγιεινή συνταγή για όλη την οικογένεια αφού στις 14 Φεβρουαρίου θα απολαύσει ένα δείπνο μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της. Η Ισμήνη παντρεύτηκε πρόσφατα για αυτό και επιθυμεί να ετοιμάσει ένα εύκολο και την ίδια ώρα special φαγητό για τον καλό της, ενώ η Νικολέττα μισεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για αυτό και θα την περάσει στο σπίτι με της φίλες της! Ζήτησε, λοιπόν, από τη Mamatsita μια πεντανόστιμη συνταγή για να χορτάσει όλη η παρέα.

Δες, λοιπόν, τις συνταγές που ετοίμασε η Mamatsita για τις πολυάσχολες φίλες της και πάρε ιδέες για το δικό σου ρομαντικό, παρεΐστικο ή οικογενειακό δείπνο για την 14η Φεβρουαρίου.



Η Δέσποινα θέλει λαζανάκι με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας για όλη την οικογένεια

Για τη συνταγή θα χρειαστείς:

-500 γρ. λαζανάκι Melissa
-2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-20 γρ. βούτυρο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
-1 σφηνάκι λευκό κρασί
-300 ml ζωμό κοτόπουλο
-Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
-½ κούπα κρέμα γάλακτος
-Φρέσκο θυμάρι
-Πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο

Η εκτέλεση:

-Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις το ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια σοτάρεις και την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλο.

Ρίχνεις πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζεις για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας. Στο μεταξύ βράζεις το λαζανάκι al dente. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνεις τη φωτιά και πολτοποιείς με τη ράβδο χειρός.
Στη συνέχεια προσθέτεις την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύεις.

Σημείωση:

Μπορείς να σερβίρεις στο πιάτο περιχύνοντας τα ζυμαρικά με την σάλτσα, ή να προσθέτεις τη σάλτσα στα μακαρόνια και να ανακατέψεις καλά.

Ρομαντικό δείπνο με γαριδομακαρονάδα για την Ισμήνη

Για τη συνταγή θα χρειαστείς:

-500 γρ. σπαγγέτι νούμερο 10
-5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
-1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
-1 ποτήρι λευκό κρασί
-250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
-1 κ. γλ. μίγμα μπαχαρικών
-Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-400 γρ. γαρίδες
-150 γρ. τυρί φέτα
-Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Η εκτέλεση:

Πλένεις τις γαρίδες, τις στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας και τις αλατίζεις. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις σοτάρεις σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο και σκόρδο για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις σβήνεις με κρασί και αποσύρεις από τη φωτιά. Σκεπάζεις το τηγάνι και κρατάς τις γαρίδες ζεστές.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Προσθέτεις τη ντομάτα, το μίγμα μπαχαρικών, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτεις τις γαρίδες με τους χυμούς τους και τη φέτα. Έχεις βράσει (al dente) τα μακαρόνια τα οποία και μεταφέρεις με πιρούνα (παίρνοντας έτσι και από το νερό τους) στο τηγάνι και τα προσθέτεις στη σάλτσα. Ανακατεύεις προσεκτικά και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μακαρονάδα με κεφτέδες κοκκινιστούς για τη Νικολέτα και τις φίλες της

Για τη συνταγή θα χρειαστείς:

-500 γρ. σπαγγετίνη Νο6

Για τους κεφτέδες:

-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-¼ μουλιασμένο χθεσινό ψωμί
-1 αβγό
-1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-1 κ. γλ. δυόσμο ξερό
-1 κ. γλ. βασιλικό ξερό
-1 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι-πιπέρι
-1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα

Για τη σάλτσα:

-500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
-1 κ. γλ. ζάχαρη
-1 ξυλάκι κανέλα
-Ελαιόλαδο

-Παρμεζάνα τριμμένη

Η εκτέλεση:

Ζυμώνεις όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ψήνεις στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά, γυρνώντας τους πλευρά ανά επτά λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζεις στην κατσαρόλα όπου έχεις προσθέσει όλα τα υλικά της σάλτσας και σιγοβράζεις για 15 ακόμη περίπου λεπτά.

Βράζεις τα σπαγγέτι al dente. Σερβίρεις τα σπαγγέτι σε βαθιά πιατέλα και περιχύνεις με τη σάλτσα τα κεφτεδάκια. Πασπαλίζεις με τριμμένη παρμεζάνα.