Ταξίδι στη Βερόνα: Πού να πας και τι να ρίξεις μέσα στη βαλίτσα σου για μία τέτοια απόδραση

Έβελυν Καζαντζόγλου
Ταξίδι στη Βερόνα: Πού να πας και τι να ρίξεις μέσα στη βαλίτσα σου για μία τέτοια απόδραση

Ciao Bella

Πώς είσαι;

Μήπως σχεδιάζεις το επόμενο σου ταξίδι και δεν ξέρεις πού να πας; Μήπως θες επισκεφτείς ένα μέρος κοντινό αλλά η Ρώμη , το Μιλάνο σου φαίνονται πολύ ... «φορεμένα» ; Σου έχω τη Βερόνα.

Ένα υπέροχο μέρος στην Ιταλία, που μπορείς να πας είτε direct, είτε από Μιλάνο (οδικώς απέχει γύρω στις 2 ώρες), είτε μέσω Βενετίας. Εγώ τα έχω κάνει όλα γιατί έρχομαι κάθε χρόνο για δουλειά και πίστεψέ με δεν έχω γκρινιάξει ούτε μια φορά. Αξίζει ο τελικός προορισμός.

Μια πόλη προσεγμένη , καθαρή, με καταπληκτικό φαγητό και υπέροχο παγωτό. Άσε που θα βγάλεις απερίγραπτες φωτογραφίες στα σημεία της πόλης.

Στο θέμα styling , θέλω να μου είσαι άνετη και περιποιημένη. Ο δρόμος στο κέντρο είναι πλακόστρωτος αλλά όχι πολύ εύκολος. Μποτάκια και sneakers είναι τα ιδανικά, άσε που θα θέλεις να το γυρίσεις όλη την πόλη οπότε χρειάζεσαι άνετα παπούτσια. . Καπέλα, μπερέδες, σκουφάκια εννοείται πως θα βάλεις. Ιδανικά ένα παλτό, παντελόνι και ένα πλεκτό πουλόβερ είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να φορέσεις για τις βόλτες σου στη Βερόνα.

Αν θες να ψωνίσεις έχει αγορά. Μικρή, αλλά έχει και high street επώνυμα brands και luxury, για όλα τα γούστα.

Μπορείς να πιεις καφέ (παντού) , αλλά θα είναι ωραία αν μπορείς να έχεις φόντο πίσω σου την Αρένα. Επίσης μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφία στην καρδούλα που έχει στο πλάι. Α! Τσέκαρε πριν πας , ανάλογα με την εποχή , μήπως έχει καμία καταπληκτική παράσταση εκεί ή κάποια συναυλία, σίγουρα αξίζει να δεις κάτι εκεί μέσα.

Στα σημαντικά που πρέπει να κανείς είναι να πας στο «στήθος της Ιουλιέτας» και να ευχηθείς. Ναι, ναι καλά διάβασες και καλά κατάλαβες, είναι από τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα το story. Μην στα πω όλα... θα τα δεις εκεί. Έχε και ένα λουκετάκι μαζί σου.

Για φαγητό εννοείται μπορείς να πας παντού, pizza, pasta , σαλάτες, antipasti. Δεν παίζει να φας κάπου άσχημα. Εμένα το αγαπημένο μου spot για φαγητό είναι το império.

Για να τη γυρίσεις αρκούν 3 μέρες, άντε 5. Δε θέλει παραπάνω. Φωτογραφίες μπροστά στο κάστρο, στους κήπους, στην γέφυρα, στην αρένα ,τρώγοντας πάστα ή παγωτό, πίνοντας τον καφέ σου, στην Ιουλιέτα, piazza dei signori, fiume Adige.

Travel as much as you can, get to see the world.

Hugs and kisses



Είμαι πάντα δίπλα σου, για τις απορίες σου στο προσωπικό μου account στο Instagram.