Πώς διακόσμησα το σπίτι μου για να το κάνω πιο ανοιξιάτικο

Έβελυν Καζαντζόγλου
Πώς διακόσμησα το σπίτι μου για να το κάνω πιο ανοιξιάτικο

Ώρα να σου δείξω τα αγαπημένα σημεία μέσα στο σπίτι μου.

Hellooo

Από το σπίτι μου, που δεν λέω να αποχωριστώ ακόμα και τώρα που έχουν σταματήσει τα μηνύματα. Βγαίνω πάλι μόνο για τα απαραίτητα και φυσικά να κάνω τη δουλειά μου.

Μες την καραντίνα αγάπησα περισσότερο το σπίτι μου και το διαμόρφωσα έτσι ώστε να είναι ευχάριστο και χουχουλιάρικο. Το σπίτι μου έγινε ο τόπος εργασίας μου, το στούντιο μου, η «έξοδος» μου , οι «διακοπές» μου.

Τα χρώματα που έχω επιλέξει είναι κυρίως γήινα που είναι ευχάριστα και ξεκούραστα στο μάτι. Επέλεξα το βελούδο που είναι λίγο ρίσκο για ένα σπίτι στην Ελλάδα που έχει τόση ζέστη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είπα πως θα το διαμορφώσω έτσι ώστε τους καλοκαιρινούς μήνες δεν «ζεσταίνει» στο μάτι. Τι έκανα;

Φυτά, λουλούδια και όσο γίνεται «καθαρούς» ανοιχτούς χώρους για να μην με «πνιγεί». Αν θες να δώσεις έξτρα «καλοκαίρι» στη ζωή σου, βρες μαξιλάρια για το σαλόνι σου χαρούμενα και βάλε ανοιχτόχρωμα σεντόνια στο κρεβάτι σου, εγώ επέλεξα παστέλ τόνους. Πρόσφατα έκανα «προίκα» όπως το ονόμασα και για πρώτη φορά πήρα ποτήρια και πιάτα όχι τίποτα ακριβό ή υπερβολικό. Απλά «επένδυσα» στο χρώμα (πράσινο) και πιστεύω έδωσαν και αυτά μια ευχάριστη νότα. Δεν φαντάζεσαι τι χαρά έκανα όταν ήρθαν αυτά και τα φυτά. Κοιτά να δεις πόσο μπορείς να ενθουσιαστείς με κάτι τόσο «χαζό» και σου φτιάξει η διάθεση.

Μην φανταστείς δεν έχω μεγάλο σπίτι, 60 τετραγωνικά είναι. Απλά είμαι παρθένος στο ζώδιο και είμαι πολύ οργανωτική. Προσπαθώ για πρακτικούς λόγους να μαζεύω ότι χρησιμοποιώ. Όσο αφορά τις ντουλάπες, αυτές έχουν μέσα ότι χρησιμοποιώ ανάλογα με την εποχή. Τα βάζω με χρωματική σειρά έτσι ώστε να τα εντοπίζω εύκολα και να συνδυάζω ακόμα πιο εύκολα. Έχω πάντα μια κούτα έτοιμη να μπουν πράγματα να φύγουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς μόλις μαζευτούν. Όποτε γενικά δύσκολα επικρατεί το χάος. Δεν έχω πολλές ντουλάπες, ούτε walking closet , ούτε τίποτα που θα μπορούσα να τα έχω όλα απλωμένα όπως θα ήθελα. Όποτε η οργάνωση παίζει βασικό ρόλο στη ζωή μου. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ας πούμε τώρα που «βγάζουμε» τα καλοκαιρινά, εγώ έχω επιλέξει να μην βάλω στις ντουλάπες μου «αέρινα» ρούχα, μιας και δεν με βλέπω να πηγαίνω σε κανένα νησί σύντομα. Έχω ρούχα που θα βάλω στην πόλη. Παστέλ, γήινα, λευκά χρώματα. Κοστούμια, φόρμες, φορέματα και Jean.

Σε βοήθησα καθόλου; Ελπίζω πως ναι, για όλα τα υπόλοιπα ξέρεις πού θα με βρεις.


Είμαι πάντα δίπλα σου, για τις απορίες σου στο προσωπικό μου account στο Instagram.