Μπικίνι, καμπύλες και body positivity – 9 φωτό της Rihanna για να σε δεις αλλιώς

Κατερίνα Ιωακείμ
Μπικίνι, καμπύλες και body positivity – 9 φωτό της Rihanna για να σε δεις αλλιώς

Έρχεται καλοκαίρι και σε πιάνει πάλι… η κρίση του μπικίνι; Η Rihanna θα σε κάνει να δεις τα πράγματα αλλιώς.

Είναι αυτές οι μέρες του χρόνου που συνειδητοποιείς πως εκείνο το πρόγραμμα διατροφής που θα σε βοηθούσε να χάσεις κάποια περιττά κιλά δεν το ξεκίνησες ποτέ.

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Δεν προλαβαίνεις να εφαρμόσεις τα πλάνα σου (για να πιέσεις τον εαυτό σου με εξαντλητικές δίαιτες ούτε λόγος, εννοείται!) και επιπλέον ο περιορισμός στο σπίτι λόγων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης έκανε τα πράγματα πιο περίπλοκα (καταλαβαίνεις που το πάω… Στην κρίση του μπικίνι!).

Και τώρα τι κάνουμε;

Τώρα απολαμβάνουμε την αλλαγή εποχής, ξεκινάμε -χωρίς υστερίες- το πρόγραμμα διατροφής που έχουμε επιλέξει και αγαπάμε το σώμα μας.

Κι επειδή σε κάτι τέτοιες καταστάσεις τα λόγια δεν αρκούν για να διώξουν μακριά τις «δεύτερες σκέψεις», ας περάσουμε σε πράξεις. Και συγκεκριμένη σε πράξεις της Rihanna, της πιο λαμπερής και ατίθασης σταρ των τελευταίων δεκαετιών στο κόσμο της μουσικής βιομηχανίας.

Η RiRi τράβηξε επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας πριν ακόμη ενηλικιωθεί καθώς το πρώτο της single "Pon de Replay", που κυκλοφόρησε το 2005 έκανε τεράστια επιτυχία σκαρφαλώνοντας στις πρώτες θέσεων των charts σε περισσότερες από 15 χώρες, ανάμεσά τους το αμερικανικό Billboard Hot 100 chart και το βρετανικό Singles Chart.

Από την ημέρα εκείνη η «βασίλισσα της pop από τα Μπαρμπάντος» με το φλογερό ταμπεραμέντο και το καλλίγραμμο κορμί βρέθηκε πολλές φορές στην άβολη θέση να εξηγεί με δηλώσεις της στα media, έπειτα από μια εμφάνιση σε κόκκινο χαλί ή σε υψηλής τηλεθέασης τηλεοπτικό σόου, ότι… δεν ήταν έγκυος αλλά η κοιλιά της έδειχνε φουσκωμένη λόγω κάποιας ορμονικής διαταραχής.


https://www.instagram.com/p/nVzTU8BMzl






Προς έκπληξη των επικριτών (!) της μάλιστα, όταν το σώμα της έδειχνε να έχει περισσότερες καμπύλες εκείνη ούτε τους φωτογράφους απέφευγε, ούτε το κορμί της έκρυβε με φαρδιά ρούχα. Το αντίθετο μάλιστα.



Κι αν σε κάποιον δεν άρεσε αυτό και της έγραφε κακιασμένα σχόλια στο Ιnstagram ή στις στήλες περιοδικών, εκείνη απαντούσε με εξαιρετικά αιχμηρό ύφος, προκαλώντας τον ενθουσιασμό εκατομμυρίων ανθρώπων που βίωναν αντίστοιχες καταστάσεις (τηρουμένων των αναλογίων).

Τέσσερα χρόνια πριν, ένας αθλητικογράφος έγραψε άρθρο με τίτλο «Η Rihanna θα κάνει καυτή νέα τάση το να είσαι παχύς;». Τον έβαλε στη θέση του μέσα από τα social media της κάνοντας τον βέβαια ρεζίλι (σκέψου πως μόνο στο Ιnstagram την ακολουθούν 94.000.000 άνθρωποι) αλλά δεν στάθηκε σε αυτό.

rihanna body positivity0

Η Rihanna συνέχισε να ντύνεται όπως της αρέσει, να αγαπάει το σώμα της και να ποστάρει αφιλτράριστες φωτογραφίες που άλλες celebrities δεν θα τολμούσαν.

Χωρίς να κρύβει τις ατέλειες της αλλά δείχνοντας ότι απολαμβάνει τη ζωή της εμπνέει καθημερινά εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο να αγαπήσουν το σώμα τους, να νιώσουν όμορφες και επιθυμητές. Για… αυτό το τελευταίο μάλιστα κυκλοφόρησε το label σούπερ σέξι εσωρούχων για plus size και curvy γυναίκες, Savage x Fenty (κάνοντας η ίδια το μοντέλο στις φωτογραφήσεις λανσαρίσματος)!



«Πρέπει να αντιμετωπίζεις την κατάσταση με χιούμορ. Εννοώ, πως εγώ ξέρω καλά πώς έχω παχύνει και πότε έχω αδυνατίσει. Αποδέχομαι όλα τα σώματα. Δεν έχω γεννηθεί με το κορμί ενός κοριτσιού της Victoria’s Secret αλλά παρόλα αυτά νιώθω αυτοπεποίθηση, νιώθω πολύ όμορφη με τα εσώρουχά μου», δήλωσε η Rihanna στη Vogue και έβγαλε τη γλώσσα σε όσους ασχολούνται ακόμα με τα κιλά της και όχι με τη μουσική και την προσωπικότητά της.

Τι λες. Κάνουμε το ίδιο και εμείς φέτος το καλοκαίρι;

* Όλες οι φωτογραφίες της Rihanna που θα δεις έχουν αναρτηθεί από την ίδια στο λογαριασμό της στο Instagram.