Είσαι γυναίκα; 9 αλλαγές που θα δεις στο σώμα σου (και γιατί να είσαι οκ με αυτό)

Κατερίνα Ιωακείμ
Είσαι γυναίκα; 9 αλλαγές που θα δεις στο σώμα σου (και γιατί να είσαι οκ με αυτό)

Μην αφήσεις κανέναν να σε πείσει ότι δεν προσπαθείς αρκετά - Το σώμα μας αλλάζει όσο μεγαλώνουμε και αυτός είναι λόγος να το αγαπήσουμε, όχι να φρικάρουμε 

Αποφεύγουμε συνήθως να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα αλλά μήπως να ανοίξουμε τα χαρτιά μας, να μιλήσουμε για ό τι μας φοβίζει πιο πολύ, να το αντιμετωπίσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας χωρίς αυτό το άγχος που μας σφίγγει το στομάχι (στις πιο ακατάλληλες στιγμές συνήθως). Ναι, κορίτσια, σήμερα θα μιλήσουμε για την ηλικία...

Μεγαλώνουμε και αλλάζουμε, όχι μόνο τρόπο σκέψεις και συνήθειες αλλά και εικόνα (και δεν εννοώ ότι μας πιάνει εκείνη η αγωνία να τα δοκιμάσουμε όλα, και τατουάζ και baby pink μαλλιά και sneakers με μεταξωτό φουστάνι). Οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν αλλαγές και στο σώμα μας, οι οποίες είναι απολύτως φυσιολογικές και κάπως αναπόφευκτες. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε φόβο ή ντροπή.

Ακόμη κι αν στην αρχή δεν νιώθεις όμορφα με αυτό, αν... το συζητήσεις λίγο με τον εαυτό σου, θα το νιώσεις κι εσύ: Το να μεγαλώνουμε έχει και την ομορφιά του!



Θα βοηθήσει πολύ αν βγάλεις από το μυαλό σου τις λέξεις "να πολεμήσουμε" (τις ρυτίδες, τις πανάδες, την χαλάρωση κλπ). Με κανέναν δεν πολεμάς! Το σώμα μας αλλάζει και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αν κάτι δεν μας αρέσει, φυσικά και μπορούμε να... βοηθήσουμε τη φύση με την επιστήμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε το σώμα μας.

Χαμογέλα στον καθρέπτη σου κι ας βλέπεις μια ρυτίδα παραπάνω. Είναι η έκφραση που σε κάνει ακαταμάχητη! Και να θυμάσαι: Αν νιώθεις αυτοπεποίθηση, κανείς δεν θα προσέξει την ρυτίδα σου. Όλοι θα δουν αυτή την τόσο γοητευτική λάμψη στα μάτια σου.

Για να σε προετοιμάσουε και να σε βοηθήσουμε να νιώσεις λιγότερο μόνη, ετοιμάσαμε μια μικρή λίστα αλλαγών που θα δεις να συμβαίνει στο σώμα σου καθώς μεγαλώνεις.



Και να θυμάσαι πως ναι, δεν μεγαλώνουμε όλοι με τους ίδιους ρυθμούς, για χίλιους δυο λόγους και κυρίως γιατί ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός. Έχει σημασία όμως να ξέρεις πως δεν είσαι μόνη. Όλες μας κάνουμε τις σκέψεις που περνούν αυτή τη στιγμή από το μυαλό σου.

CLICK την gallery και πάρε ανάσα: Είμαστε νέες στη ψυχή, κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ!