Δεν σε έπιασε μια μικρή θλίψη με τα Φιλαράκια; Όλη η αλήθεια!

Κατερίνα Ιωακείμ
Δεν σε έπιασε μια μικρή θλίψη με τα Φιλαράκια; Όλη η αλήθεια!

Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler και Ross κάθισαν στον καναπέ τους 27 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο και... μας πήρε από κάτω! 

Με μεγάλη αγωνία και ενθουσιασμό πατήσαμε το play χτες βράδυ για να απολαύσουμε το πρώτο μεγάλο trailer της επιστροφής των Friends στη ζωή μας. Όσο κι αν προσπαθήσαμε να ενθουσιαστούμε, ένας κόμπος άρχισε να μεγαλώνει στο στομάχι μας. Ας πούμε την αλήθεια. Όταν λέγαμε πως ανυπομονούμε να δούμε τα «Φιλαράκια» ξανά μαζί, εννοούσαμε να δούμε τους αγαπημένους μας πρωταγωνιστές όπως ήταν τότε.

Νέους, ωραίους, με λαμπερά πρόσωπα, χωρίς botox και πλαστικές. Γιατί μόνο έτσι θα νιώθαμε πως δεν έχει περάσει χρόνος από πάνω μας. Πέρασαν, όμως, 27 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που γνωρίσαμε τα Φιλαράκια και 17 χρόνια από εκείνο το τελευταίο επεισόδιο που μας είχε κάνει να κλάψουμε.



Η επιστροφή της παρέας στον καναπέ της Monica ήταν τελικά επώδυνη. Νιώσαμε σαν να βλέπαμε ξαφνικά στον δρόμο την κολλητή μας από το λύκειο, με την οποία είχαμε να βρεθούμε χρόνια. Και ξαφνικά είναι εκεί απέναντί μας, με την έφηβη κόρη της που φοράει ένα σορτσάκι τζιν με κρόσια σαν κι αυτό που έχουμε καταχωνιασμένο στη ντουλάπα (για να το φοράμε και να λέμε «τι ωραία! Ακόμα μου κάνει» #not).



Δεν υπάρχει πικρία για τη ρυτίδα που βλέπουμε το πρωί στον καθρέφτη. Τον αγαπάμε τον εαυτό μας και τον φροντίζουμε. Δεν μας ενοχλεί (πολύ) που μεγαλώνουμε. Η στιγμή που είδαμε το reunion των Friends, όμως, ήταν η στιγμή που είδαμε τον εαυτό μας να επιστρέφει από τη σχολή, να πετάει το backpack στον καναπέ, να βρίσκει το τραπέζι έτοιμο στρωμμένο από τη μανούλα και να έχει τεράστια αγωνία να μιλήσει στο σταθερό τηλέφωνο με την bff που είναι στεναχωρημένη, γιατί της είπε να τα φτιάξουνε και του είπε όχι ενώ ήθελε να του πει ναι αλλά εκείνος δεν επέμεινε πολύ και μπορεί να μην θέλει στ' αλήθεια...

(Πέμπτη 27 Μαϊου η πλατφόρμα της HBO MAX θα "πέσει" από εκατομμύρια λάτρεις των Friends! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις θα τα βρεις σε αυτό το link)

Και ξέρεις τι φταίει για όλο αυτό το γλυκόπικρο συναίσθημα που φούντωσε μέσα μας χτες; Ξέρεις γιατί στεναχωρηθήκαμε τόσο χτες. Γιατί δεν μας άρεσε καθόλου που τα Φιλαράκια μας έμοιαζαν να έχουν γεράσει πολύ; Ξέρεις!

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια που η Jennifer Aniston, η Courteney Cox, η Lisa Kudrow, ο Matt LeBlanc, ο Matthew Perry και ο David Schwimmer μεγάλωναν μαζί μας, εμείς στην τηλεόραση βλέπαμε την Ρέιτσελ, την Μόνικα, την Φοίβη, τον Τζόι, τον Τσάντλερ και τον Ρος... στις επαναλήψεις.



Θα το δούμε το επεισόδιο του reunion που θα προβληθεί στις 27 Μαϊου. Θα συγκινηθούμε, θα κλάψουμε, θα γελάσουμε και θα μάθουμε τις καλές ατάκες απ' έξω. Όπως παλιά.

Και θα πούμε «δεν πειράζει που μεγαλώνουμε γιατί η ζωή είναι ωραία» και θα χαμογελάσουμε από πραγματική χαρά στην ιδέα ότι αυτοί οι άνθρωποι στην οθόνη, οι ρόλοι στο σενάριο αλλά και οι ηθοποιοί στην πραγματική τους ζωή, όλα αυτά τα χρόνια παρέμειναν Φιλαράκια. Κι αυτό είναι πιο πολύτιμο για την καθημερινή μας ευτυχία από μια ρυτίδα που θα τη σβήσουμε με υαλουρονικό (φυσικά και θα τη σβήσουμε).

Πόσο υπέροχο είναι να έχεις φίλους στη ζωή σου!



Περιμένοντας με αγωνία το επεισόδιο του reunion ας ζήσουμε ξανά μερικές Friends στιγμές, τότε και τώρα:

*Αν υποψιαστώ ότι θα πάθω το ίδιο σοκ και με το τρέιλερ για το reunion του Sex Αnd Τhe City... θα βάλω μια τούρτα παγωτό στην κατάψυξη μήπως και την παλέψω!