Μπορώ να είμαι κάθε μέρα ερωτευμένη;

Όλες αυτό θέλουμε, αλλά όλα έχουν να κάνουν με το τι αισθανόμαστε και για πόσο διάστημα.

Ξεκινώντας μια σχέση, αυτό που ευχόμαστε είναι να παραμείνουμε για μια ζωή ερωτευμένες. Να καρδιοχτυπάμε στα τηλέφωνα, να περιμένουμε μήνυματα, να μοιραζόμαστε συναισθήματα, να δείχνουμε την αγάπη μας, να μην γκρινιάζουμε, να κοιτάμε τον άλλον και να λιώνουμε και να είμαστε για εκείνον η ευτυχία του, όπως βέβαια και το αντίστροφο.

Αυτό σαφώς μπορεί να συμβεί για πολύ καιρό, αν πραγματικά ο έρωτας μας έχει χτυπήσει την πόρτα. Το να περιμένουμε όμως πως κάθε μέρα θα πετάμε και θα είμαστε χαρούμενες είναι μάλλον ουτοπικό.

Καταρχήν, είναι άδικο να συγκρίνουμε το πως ήμασταν και το πως είμαστε τώρα μέσα στη σχέση. Η καθημερινότητα άλλωστε και η εξέλιξη της σχέσης μας κάνει να περνάμε από το φλερτ και τα ρομαντικά βράδια στις υποχρεώσεις και στην, συχνά επώδυνη, ρουτίνα.

Προσωπικά, νιώθω πως έχω μια θαυμάσια σχέση με το σύντροφό μου και εύχομαι αυτό να κρατήσει για μια ζωή. Δε ξέρω αν θα γίνει αυτό πραγματικότητα, αλλά και μόνο που μετά από 16 χρόνια σχέσης νιώθω είμαι ερωτευμένη, αυτό μου λέει κάτι. Προφανώς και δε ξυπνάω κάθε μέρα μέσα σε ένα ροζ συννεφάκι, θεωρώ όμως πως οι κοινές μας στιγμές είναι πολλές και καλές. Εννοείται πως υπάρχουν μέρες που μπορεί να είμαι στραβωμένη, αλλά οι περισσότερες είναι μέρες που έχω μια καλή καθημερινότητα. Νομίζω πάντως πως ακριβώς επειδή δε ζητάω αυτό το ροζ συννεφάκι, μπορώ και επιδιώκω να ομορφαίνω με γλυκές στιγμές τη ζωή μου!

Δυστυχώς όλοι, όταν συγκατοικούμε ή όταν παντρευτούμε, κάνουμε και τις απαιτήσεις μας πιο πολλές. Και ενώ μια ρομαντική βραδιά με πολλά κεριά και καλή μουσική, είναι το ζητούμενο, δεν είμαστε συχνά ικανοποιημένες μιας και γρήγορα επιστρέφουμε σε όλα εκείνα που αντιμετωπίζουμε μέσα στη μέρα.

Mπορούμε να είμαστε ερωτευμένοι με τον άνθρωπό μας για πολλά χρόνια, αρκεί να ζητάμε όμορφες στιγμές και αρκεί αυτά που ζητάμε να μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Καλημέρα μας.