Η μοναξιά της φιλίας

Όταν ήμασταν μικρές, είχαμε πολλές φίλες. Όσο περισσότερες, τόσο καλύτερα νομίζαμε πως ήταν. Η αποδοχή από πολλά κορίτσια, σήμαινε πως ήμασταν και αγαπητές αλλά και δημοφιλείς στο σχολείο.

Θυμάμαι τη μαμά μου, που μου έλεγε πως μακάρι μεγαλώνοντας να καταφέρνα να είχα έστω και μία πολύ καλή φίλη.

Τότε αντιδρούσα ( όπως όλα τα παιδιά στην εφηβεία άλλωστε ) αλλά για άλλη μία φορά, μεγαλώνοντας κατάλαβα πόσο δίκιο είχε.

Με το πέρασμα των χρόνων, αλλάζουμε ή αν θέλετε μας αλλάζουν οι καταστάσεις και ίσως και να γινόμαστε πιο δύσπιστοι και πιο περίεργοι.

Ο καθένας παίρνει τον δρόμο του, οι ανάγκες αλλάζουν και αν ανάμεσα στη φιλία μπει και ο τρόπος ζωής, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Γενικά, στη ζωή μου, δεν έχω και δεν είχα παράπονο από φίλους. Έχω φιλία που αγγίζει και τα 25 χρόνια ήδη και μπορεί να έχω και φίλη που την ξέρω ελάχιστο χρόνο, αλλά μαζί της να περνάω καλά, γιατί έχει διάθεση για ζωή και μπόλικη αισιοδοξία.

Η φιλία των πολλών χρόνων, έχει σαφώς πάρα πολλή αγάπη και ελάχιστες παράλληλα απαιτήσεις γιατί βαζίζεται σε όλα εκείνα που έχουμε περάσει μαζί και γνωρίζει η μία για την άλλη.

Στις καινούργιες φιλίες, σε εκείνες που βρίσκεις κοινά με κάποιον για το πώς είσαι σήμερα, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι καλό, μπορεί όμως και όχι.

Μπορεί να διασκεδάζεις μαζί του, μπορεί να περνάς καλά, αλλά μπορεί παράλληλα να παρεξηγηθείς και εύκολα, από μία κουβέντα ακριβώς επειδή δεν σε γνωρίζει αρκετά καλά.

Στη ζωή έτσι και αλλιώς χρειάζονται όλα. Χρειάζονται εκείνοι που σε ξέρουν σαν 2 σταγόνες νερού αλλά και εκείνοι με τους οποίους βρίσκεις κοινά σημεία στον χαρακτήρα σου.

Είτε λέγεται κολλητή, είτε πολύ καλή φίλη, είτε φίλη απλώς, το σίγουρο είναι πως τους χρειαζόμαστε όλους για να μπορούμε να αλλάζουμε αλλά και να εξελισσόμαστε στη ζωή.

Οι φίλοι και όχι μία μόνο φίλη, δίνουν χρώμα στη ζωή και δεν θα μπορούσα με τίποτα πια να πω, πως δεν χρειάζομαι αρκετούς και καλούς φίλους, για να μοιράζομαι στιγμές από τη ζωή μου.

Όσο και αν έχετε προδοθεί από μία φιλία, όσο και αν έχετε πει σκληρά λόγια, μην αφήνετε κανέναν και τίποτα να σας αφήσει στη μοναξία όχι της επιλογής σας, αλλά της μοναξίας στην οποία μπορεί να σας οδήγησε μία λάθος επιλογή.

Καλή μας ημέρα και σήμερα και ας ελπίσουμε, πως οι δροσερές μέρες, είναι κοντά μας