Γυναίκες τσού...χτρες

Όσο μεγαλώνω, τόσο πιο πολλή αυτοπεποίθηση αποκτώ. Όσο πιο πολύ πιστεύω στον εαυτό μου, τόσο πιο αυθόρμητη γίνομαι. Και όσο πιο αυθόρμητη γίνομαι, τόσο δεν καταπιέζομαι. Και όσο δεν καταπιέζομαι, γίνομαι και αυτό που θα ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω και χειρίζομαι τις καταστάσεις έτσι όπως θα ήθελα και όπως δεν χειριζόμουν στο παρελθόν.

Όλα αυτά βέβαια, θα μπορούσαν να είναι άσχετα με αυτά που θέλώ να πω, αλλά τελικά ίσως είναι και σχετικά.

Θυμάμαι, παλιά, όταν μου είχε τύχει μία στραβή με μία φίλη μου και είχε αποδειχτεί πιο τσούχτρα από όλες τις άλλες, ήθελα να φανώ Κυρία.

Απλά, είχα σταματήσει να της μιλάω. Και καταλαβαίνετε. Της έκανα τα μούτρα κρέας. Συγγνώμη και για την έκφραση. Παρόλο που είχε φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μου, παρόλο που είχα βιώσει την προδοσία από δύο ανθρώπους που τότε είχα αγαπήσει πολύ, ήθελα να παραμείνω Κυρία ( με Κ κεφαλαίο όπως λένε ) γιατί πίστευα πως η ανωτερότητα μετράει στη ζωή.

Αυτό ισχύει δυστυχώς, μόνο για τους ανθρώπους που είναι ανώτεροι. Γιατί στους άλλους και στις άλλες, πρέπει να τους αντιμετωπίζεις όπως σε αντιμετώπισαν. Διαφορετικά, δεν θα καταλάβουν απολύτως τίποτα για όλο αυτό που προκάλεσαν και θα συνεχίσουν ίσως και σε άλλους αργότερα να δημιουργούν προβλήματα.

Με τα χρόνια, αυτό που μου έμεινε, ήταν το απωθημένο της εκτόνωσης.

Ακόμα και σήμερα, χρόνια μετά, έχω μετανιώσει γι' αυτό το "Κυρία". Δεν έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία, να πω όλα αυτά που ένιωθα, να ξεσπάσω και δείξω πως είμαι πολύ δυνατή όταν θέλω.

Θα μου πείτε από την άλλη, η ζωή είναι μία ρόδα που γυρίζει και θα με βρείτε σύμφωνη με αυτό.

Ο χρόνος, σου δίνει αυτά που έσπειρες στο παρελθόν και σου στερεί ότι στέρησες και πήρες από τους άλλους αθρώπους.

Σήμερα λοιπόν, δεν αφήνω να πέσει τίποτα κάτω. Ακόμα και αν μερικές φορές είμαι σκληρή. Και φυσικά, είμαι και έτοιμη για όλα.

Προχθές, βρέθηκα σε ένα πάρτυ. Υπήρχαν γυναίκες ( ελάχιστες αυτό είναι αλήθεια ) που δεν καταλάβαιναν - δεν έδιναν σημασία αν μία κοπέλα συνοδευόταν ή όχι.

Και μην μου πείτε πως έφταιγε το ποτό. Ούτε η εποχή. Απλά κάποιες γυναίκες, δυστυχώς, ζουν για να επιβεβαιώνονται. Ακόμα και αν κάποιος έχει σχέση. Ακόμα και αν συνοδεύεται, θα δεις γυναίκες, που δεν θα κολλήσουν πουθενά και με την πρώτη ευκαιρία, θα εκδηλώσουν φανερα το πόσο "εύκολες" είναι.

Στις συγκεκριμένες λοιπόν γυναίκες, πέρα από την εμπάθεια μου αλλά και την λύπη μου για το πόσο λίγη εκτίμηση έχουν στον εαυτό τους, αυτό που όλες οι άλλες θα θέλαμε φαντάζομαι να πούμε, έιναι πως αν δεν πάρουν οι ίδιες στα σοβαρά τον εαυτό τους, δεν θα τις πάρει στα σοβαρά και κανείς άλλος.

Και μπορεί ένα βράδυ να πιστεύεις πως κάποιος σε θέλει, αλλά τι να το κάνεις αν το επόμενο πρωί δεν είναι εκεί για σένα;

Και πολλά ακόμα θα λέγαμε, αλλά καλύτερα εσείς να δώσετε τη συνέχεια.

Καλημέρα και καλό μήνα