Τα Oscar μας έκαναν βρικόλακες: Ξενυχτήσαμε για εσάς και γράφουμε τις καλύτερες στιγμές των φετινών βραβείων

Τα Oscar μας έκαναν βρικόλακες: Ξενυχτήσαμε για εσάς και γράφουμε τις καλύτερες στιγμές των φετινών βραβείων

Δέκα στιγμές είναι αρκετές για να θυμάστε τα φετινά 85α Oscar. Διαβάστε για να μην αναγκαστείτε να δείτε τη μαραθώνια τελετή που όπως κάθε απονομή σχεδόν μας κούρασε.

Ο Seth McFarlane είχε όλες τις προοπτικές να είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης Oscars που υπήρξε ποτέ. Τελικά ο κύριος « funny man » ήταν κατώτερος των προσδοκιών όλων με τα χλιαρά αστεία του και τον άνευρο λόγο/σκετς στην αρχή της τελετής. Ιδιαίτερα αυτό για τον Jean Dujardin, περσινό νικητή του Oscar Α' Αντρικού ήταν απλά κακό. Το εύρημα με τον Κάπτεν Κερκ του Star Trek χαριτωμένο, αλλά η εκτέλεση του δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη.

Το viral animation μικρού μήκους που μας έκανε όλους να δακρίσουμε δύο εβδομάδες πριν, Paperman της Disney κέρδισε το Oscar στην κατηγορία του. Ποτάμι το δάκρυ.

Ένας από τους δημιουργούς του Brave ανέβηκε πάνω στη σκηνή με σκοτσέζικο κιλτ, ενώ η κυρία που κέρδισε το βραβείο για τα μαλλιά τόλμησε το φούξια κολάν λες και πάει στο γυμναστήριο. Aυτές οι εμφανίσεις των όχι και τόσο γνωστών νικητών θα μείνουν για πάντα στη μνήμη όλων.

Το cast των Avengers με μπροστάρη το Robert Downey Jr. που σνόμπαρε η ακαδημία αν και ήταν η πιο πετυχημένη ταινία της χρονιάς είναι σχεδόν ότι πιο αστείο είδαμε όλη τη βραδιά. Υπέροχες ατάκες, πετυχημένο χιούμορ.

Η Halle Berry παρουσίασε ως πάλαι ποτέ Bond Girl το αφιέρωμα στο James Bond το οποίο έκλεισε με τη θρυλική Shirley Bassey να τραγουδά το Goldfinger live και το κοινό να χειροκροτά εκστατικό. Υπέροχη για την ηλικία της με μία παραπάνω νότα Las Vegas απ'όσο άρμοζε στην τελετή.

Το μεγάλο αφιέρωμα στα μιούζικαλ με το cast του Les Miserables να τραγουδούν ένα medley από τα τραγούδια τους και το reunion του cast του Chicago να τα δίνει όλα με μπροστάρισσα την εντυπωσιακή Catherine Zeta Jones ήταν το απολαυστικό μουσικό διάλειμμα της βραδιάς, μαζί βέβαια με την Barbra Streisand που τραγούδησε το « The way we were » όσο έπαιζε το video για τους εκλειπόντες της χρονιάς που πέρασε για τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Η Adele αφού έχει σαρώσει κάθε μουσικό βραβείο ανεβαίνει να παραλάβει και το Oscar της για το Skyfall ως καλύτερο τραγούδι και για ακόμα μια φορά ο λόγος της όταν παραλαμβάνει το βραβείο είναι ειλικρινής, λίγο άβολος και τόσο γλυκός όπως φαίνεται να είναι και η ίδια ως άνθρωπος.

Οι μοναδικές εκπλήξεις όσον αφορά στα βραβεία και δεν κέρδισαν τα φαβορί ήταν η σκηνοθεσία του πήγε στον Ang Lee και η ταινία που πήγε στο Argo και έκαναν όλους λίγο να σαστίσουν. Ιδιαίτερα με την ταινία που παρουσίασε τις υποψηφιότητες και ανακοίνωσε τα βραβεία η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama.

Απρόοπτα της βραδιάς: Η Jennifer Lawrence σκόνταψε καθώς ανέβαινε να παραλάβει το βραβείο Α' Γυναικείου. Ο Quentin Tarantino μας έπεισε ότι μια μικρή έπαρση την έχει καθώς έπαιρνε το βραβείο σεναρίου και η Meryl Streep φαινόταν ότι ήθελε πολύ να δώσει το βραβείο του Α' Αντρικού στο Daniel Day-Lewis που αποδείχτηκε ότι έχει περισσότερο χιούμορ και από τον οικοδεσπότη με το λόγο του, καθώς ανακοίνωσε το όνομα του άμεσως μόλις τελειώσε το video με τις υποψηφιότητες.

Διαβάστε περισσότερα:

Η λίστα: Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων Oscar

Κεφάλαιο Oscar: οι πιο σέξι δημιουργίες των τελευταίων ετών συζητιούνται ακόμα