Oscars 2013: Το μακιγιάζ της Anne Hathaway

Oscars 2013: Το μακιγιάζ της Anne Hathaway

Η makeup artist Kate Lee εξηγεί πώς το δημιούργησε και με ποια προϊόντα

«Η έμπνευσή μου για το look της Anne ήρθε από το χρώμα του φορέματός της, αυτό το ντελικάτο ροζ. Έμοιαζε με άγαλμα μόλις το φόρεσε και ένιωσα πως θα του ταίριαζε ένα κλασικό μακιγιάζ μιας movie star. Εμφαση στη λεπτομέρεια, διαχρονική ομορφιά και glamour» είπε η Kate Lee.

Προετοίμασε την επιδερμίδα της σταρ με το ενυδατικό serum Hydra Beauty Serum της Chanel και συνέχισε με το Hydrating Foundation Primer της Laura Mercier. «Για να είμαι σίγουρη πως θα αναδεικνύεται η όμορφη επιδερμίδα της Anne και πως το βελούδινο τελείωμα της βάσης θα έμενε σταθερό όλη τη βραδιά, χρησιμοποίησα έναν συνδυασμό του Chanel Vitalumière Aqua Ultra-- Light και του Chanel Perfect on Lumière Long - Wear Flawless Fluid. Έδωσα φως στα ζυγωματικά, τη γραμμή της κάτω γνάθου, τη μύτη και το περίγραμμα του άνω χείλους με το UpLight της Make Up Forever ενώ για να σμιλέψω τα ζυγωματικά χρησιμοποίησα το Illamasqua Cream Color Pigment, Hollow. Από τη στιγμή που δημιούργησα τον τέλειο καμβά, σταθεροποίησα το αποτέλεσμα με την διάφανη πούδρα σε σκόνη της Cle de Peau Beaute.

Αφού έδωσα χρώμα στα μάγουλα με το Powder Blush, Star Dust της Chanel συνέχισα με το μακιγιάζ των ματιών. Προετοίμασα το άνω βλέφαρο με το Eye Canvas της Laura Mercier, που δίνει διάρκεια στη σκιά. Μετά άπλωσα μια σκιά σε γκρι -λιλά και με ένα μαύρο eyeliner τόνισε τα 2/3 της γραμμής των βλεφαρίδων, σηκώνοντας ελαφρά το τελείωμα της γραμμής προς τα πάνω. Πάντα χρησιμοποιώ αδιάβροχη μάσκαρα, ειδικά οταν η πελάτισσά μου ειναι υποψήφια! Γύρισα τις βλεφαρίδες της και άπλωσε μια γερή στρώση της Inimitable Waterproof Mascara, Noir της Chanel.

Αφιέρωσα αρκετό χρόνο στα φρύδια της, τα χτένισα και τα τόνισα με το Brow Wiz Pencil, Brune της Anastasia, έκανα blending με ένα κοφτό πινέλο και αφού δημιούργησα το σχήμα που θέλω, τα σταθεροποίησα με το Brow Gel της Anastasia.

Η Anne έχει γεμάτα και απόλυτα αρμονικά χείλη. Ήθελα να αποφύγω να χρησιμοποιήσω ασορτί χρώμα με το φόρεμά της και έτσι προτίμησα μια λίγο πιο έντονη απόχρωση και έκανα blending μέχρι να φτάσω ακριβώς στην ένταση που ήθελα. Το κραγιόν που χρησιμοποίησα ήταν το Rouge Allure, Sèduisante της Chanel, το οποίο ανέμειξα με μια ιδέα concealer για να "ανοίξω" ελάχιστα την απόχρωσή του.»