Σπάνιες φωτογραφίες του Νίκου Κούρκουλου 44 χρόνια πριν!

Σπάνιες φωτογραφίες του Νίκου Κούρκουλου 44 χρόνια πριν!

Ο απόλυτος ζεν πρεμιέ σε αυτοψυχανάλυση.

Στις 31 Οκτωβρίου του 1969 κυκλοφορεί το περιοδικό ταχυδρόμος με εξώφυλλο το απόλυτο αρσενικό του ελληνικού κινηματογράφου, τον Νίκο Κούρκουλο να κάνει την δική του ψυχανάλυση.
-Κάνω σήμερα όσα πράγματα μπορώ και δεν περιμένω το αύριο.
-Μικρός στερήθηκα το παιχνίδι. Πολλές φορές και τώρα έχω νοιώσει το συναίσθημα ότι θέλω να παίξω σαν παιδί.
-Στο επάγγελμα μας υπάρχει η άνοδος και η πτώση. Φυσικά μια μέρα θα έρθει και η δική μου η πτώση. Δεν σημαίνει ότι με την άνοδο ενός ανθρώπου να χαλάει και ο χαρακτήρας του. Έχω παρατηρήσει στο εξωτερικό ότι οι πραγματικές αξίες όσο περισσότερο ανεβαίνουν τόσο απλοί είναι. Δεν ξέρω γιατί στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό...
-Δεν έχω πάει σε ψυχαναλυτή και προσπαθώ να λύσω τα προβλήματα μου μόνος μου, αν και στην Αμερική με βλέπουν σαν παράξενο ον που δεν έχω τον ψυχαναλυτή μου.
-Δεν έχω πάρει ποτέ μου ηρεμιστικά χάπια. Στην Αμερική σε κάποιο πάρτι μου πρόσφεραν μαριχουάνα.
-Μερικές φορές λένε πίσω από την πλάτη μου ότι είμαι βεντέτος και αυτός ο χαρακτηρισμός έχει κυκλοφορήσει. Αυτό με εκνευρίζει πολύ γιατί συνήθως το λένε άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν. Το λένε απλά για να πουν κάτι. Το ευτύχημα για μένα είναι ότι αν με γνωρίσει κανείς από κοντά μέσα σε μια ώρα αλλάζει εντύπωση. Ίσως το ύφος μου είναι που δημιουργεί παρεξηγήσεις... ας είναι, θα το διορθώσω!