Δείτε σπάνιες φωτογραφίες με την πρώτη μεταπολεμική Σταρ Ελλάς στην ιστορία

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες με την πρώτη μεταπολεμική Σταρ Ελλάς στην ιστορία

Όταν η κρητικιά Νταίζη Μαυράκη βρέθηκε στην Αμερική να διεκδικεί τον τίτλο ''Μις Υφήλιος''

 

Όταν ήμουν πολύ μικρός ανακάλυψα στο σπίτι μας μια μεγάλη ξύλινη βαλίτσα. Στη μέσα μεριά στο καπάκι υπήρχαν επικολλημένες φωτογραφίες από εφημερίδες που είχαν μια όμορφη κοπέλα. Ρώτησα τον πατέρα μου, τον παππού μου. Έμαθα ότι ήταν η πρώτη ''μεταπολεμική'' Σταρ Ελλάς και ότι ήταν Χανιώτισσα. Όλοι οι άνδρες την θαύμαζαν και μάζευαν αποκόμματα και φωτογραφίες. Από την μια την θαύμαζαν και από την άλλη ήταν ''όνειρο'' του καθενός. Οι φωτογραφίες ήταν της Νταίζης Μαυράκη, Σταρ Ελλάς 1952.
Η εφημερίδα το ''έθνος'' διοργανώνει τον πρώτο διαγωνισμό για την ανάδειξη Σταρ Ελλάς 1952. Στις 5 Απριλίου στο ξενοδοχείο ''Μεγάλη Βρετάνια'' μαζεύτηκε όλη η ελίτ για την εκλογή. Την βραδιά παρουσίαζαν οι ηθοποιοί Μίμης Φωτόπουλος, Μελίνα Μερκούρη, και ο Γιώργος Παππάς. Πρόεδρος της επιτροπής η Μαρίκα Κοτοπούλη και μέλη όπως ο Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας και η Άννα Συνοδινού. Σταρ Ελλάς στέφτηκε από την Κοτοπούλη η δεκαεπτάχρονη μαθήτρια Νταίζη Μαυράκη με το ψευδώνυμο ''Ακρωτήρι'' και Μις Ελλάς η επίσης Χανιώτισσα Βιργινία Πετιμεζάκη. Κατά την εκλογή σείστηκε το ξενοδοχείο από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες. Μάλιστα για την περίσταση γραφτήκαν και τραγούδια ''όμορφη μου ελληνίδα'' και ''μια ελληνοπούλα μου χει πάρει την καρδιά''.


Η Μαυράκη με την υπέροχη κορμοστασιά και το αφοπλιστικό χαμόγελο βρίσκεται στις 29 Ιουλίου στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια ,στην Αμερική, να περπατάει στην πασαρέλα και να γοητεύει τα πλήθη. Κέρδισε την θέση της επιλαχούσας '' Μις Υφήλιος'' αφού έχασε την πρωτιά για μια ψήφο.
Έρχεται θριαμβεύτρια στην Ελλάδα, πρωταγωνιστεί το 1953 στην ταινία του Άγγελου Τερζάκη '' Νυχτερινή περιπέτεια''. Φεύγει για την Βιέννη που σπουδάζει ζωγραφική και σκηνογραφία. Αποφοίτησε μετά από πέντε χρόνια με άριστα.
Επιστρέφει στη Ελλάδα και παντρεύεται τον βιομήχανο Βελλή, χωρίζει και κάνει δεύτερο γάμο με τον καθηγητή ιατρικής Αντώνη Κομνηνό. Αποκτά μαζί του δυο παιδιά, τον Αλέξη και την Ευαγγελία.
Σήμερα περνά τον καιρό της στο σπίτι της στις Κορακιές Ακρωτηρίου Χανίων , ζωγραφίζει, και το καλοκαίρι κάνει τα μπάνια της στην περιοχή Μαράθι με την οικογένεια της και τον ξάδελφο της Κώστα Μητσοτάκη.
Δεν ξέρω γιατί αλλά από μικρός είμαι περήφανος γι' αυτή την καλλονή... πάντως η βαλίτσα υπάρχει ακόμα κάπου στο σπίτι μας στα Χανιά!