Δείτε σπάνιες φωτογραφίες της Έλλης Λαμπέτη να παίζει τάβλι 52 χρόνια πριν!

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες της Έλλης Λαμπέτη να παίζει τάβλι  52 χρόνια πριν!

Όταν η Έλλη Λαμπέτη περιέγραφε τις εντυπώσεις της από το ταξίδι του μέλιτος με τον δεύτερο σύζυγο της.

 

Η Έλλη Λαμπέτη είχε πάντα θυελλώδεις σχέσεις, δεν της άρεσαν ποτέ τα μέτρια πράγματα. Ο άντρας που ήταν στο πλευρό της έπρεπε να την ιντριγκάρει αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει.
Κάθε σύντροφος της ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα όπως και ο δεύτερος σύζυγος της, ο αμερικανός συγγραφέας Φρέντερικ Γουέικμαν. Γνωρίστηκαν το 1958 μέσω του Μιχάλη Κακογιάννη. Συνδέθηκαν ερωτικά το 1959, μετά τον οριστικό χωρισμό της από τον Δημήτρη Χορν και παντρεύτηκαν το 1960.
Το περιοδικό ''Φαντασία'' και ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπακόπουλος ζητούν από την πρωταγωνίστρια να περιγράψει τις εντυπώσεις της από το γαμήλιο ταξίδι στα τροπικά νησιά της καραϊβικής.
Η ίδια διηγείται : -Μου έκανε εντύπωση στο νησί ότι υπάρχουν αμέτρητα φοινικόδεντρα, πανύψηλα,- πάνω από είκοσι μέτρα. Οι μαύροι, χρησιμοποιώντας επιδέξια χέρια και πόδια σκαρφαλώνουν με εκπληκτική ευχέρεια, φτάνουν στην κορυφή, κόβουν τις καρύδες και έπειτα γλιστράνε στο έδαφος.
-Εκείνο που ήταν έκτακτο ήταν οι ακρογιαλιές. Μια απέραντη έκταση αμμουδιάς που αποτελείται από ροζ άμμο. Είναι κάτι συναρπαστικό. Και η θάλασσα του ανοιχτού ωκεανού έρχεται φρέσκια, «χοντρή», βαθυγάλαζη.
-Έκανα μόνο ένα μπάνιο γιατί τα νερά ήταν γεμάτα καρχαρίες. Ένας μάλιστα θρασύτητος έφτασε μέχρι τα ρηχά και «κάθισε» στην άμμο. Για πολλή ώρα δεν μπορούσε να ξεκολλήσει και χτυπιόταν στο λίγο νερό, ώσπου κατάφερε να βγει και πάλι στα ανοιχτά. Από τότε... κορόιδο ήμουν να μπω στην θάλασσα;
-Ευτυχώς στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο που μέναμε είχε λάβει τα μέτρα του. Είχε βάλει την θάλασσα σε ειδικές πισίνες, όπου κάνεις το μπάνιο σου, χωρίς την παρουσία καρχαριών.
-Είδα και πολλά παραδείσια πουλιά. Όταν ήρθαν, έμεινα έκπληκτη από το χρωματικό όργιο των φτερών τους.
Η Έλλη Λαμπέτη χώρισε με τον Γουέικμαν το 1976 μετά από πολλά προβλήματα και όντας χρόνια σε διάσταση.
Στις 3 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 30 χρόνια που η ηθοποιός του αιώνα πέρασε στην αθανασία!

* Στις φωτογραφίες παρτενερ της Έλλης Λαμπέτη στο ταβλι ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπακόπουλος