Το ταξίδι αστραπή της Αλίκης και του Δημήτρη στο Παρίσι 47 χρόνια πριν!

Το ταξίδι αστραπή της Αλίκης και του Δημήτρη στο Παρίσι 47 χρόνια πριν!

Σπάνιες φωτογραφίες του ζεύγους, στην πόλη του φωτός.

Είναι Δεκέμβριος του 1966 και η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ κάνουν ένα σύντομο ταξίδι με προορισμό την πόλη του φωτός, το Παρίσι.
Είναι επίσημοι καλεσμένοι στην πρεμιέρα της ταινίας τους,'' η Αλίκη στο ναυτικό'' η όπως ονομάστηκε στα γαλλικά ''La fille de l' Amiral'', δηλαδή '' η κόρη του ναύαρχου''.
Η ελληνίδα Μπε-Μπε έκανε εντύπωση στην γαλλική πρωτεύουσα όταν εμφανίστηκε με την μίνι τουαλέτα της και λαμέ κάλτσες. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, πιο όμορφος από ποτέ με μαύρο σμόκιν. Σαν ιππότης, στην πρώτη φωτογραφία, κρατά την τσάντα της συζύγου Αλίκης.
Στην δεξίωση που ακολούθησε μετά την προβολή της ταινίας, σαν ωραίοι Έλληνες ξεσήκωσαν τα πλήθη με ζεϊμπέκικο και χασάπικο που την εποχή εκείνη ήταν must σ όλη την Ευρώπη.
Το εθνικό μας ζευγάρι έμεινε μόνο για ένα εικοσιτετράωρο στο Παρίσι. Γύρισε γρήγορα γιατί στην Αθήνα είχαν παραστάσεις στο θέατρο'' Κεντρικόν΄΄. Τότε πρωταγωνιστούσαν στο έργο'' του φτωχού το αρνί'', του Στέφεν Σβάιχ, που για τους ίδιους είχε αποδειχτεί μόσχος σιτευτός.