Τι τραβούν οι star για ένα ρόλο και το πολυπόθητο αγαλματάκι του θείου Όσκαρ

Τι τραβούν οι star για ένα ρόλο και το πολυπόθητο αγαλματάκι του θείου Όσκαρ

Δείτε μεταμφιέσεις που άφησαν εποχή και χάρισαν σε κάποιους το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ

Το να είσαι ηθοποιός στο Hollywood και πρωταγωνιστής σε μεγάλες παραγωγές που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο τότε σημαίνει σαν καλλιτέχνης έχει αυτό το κάτι που σε ξεχωρίζει. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται "τρέλα", πάθος ή ζήλος για την δουλειά πάντως οι ηθοποιοί προκειμένου να υποδυθούν ένα ρόλο και να κοιτάξουν κατάματα το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ, είναι ικανοί να κάνουν πολλά, ακόμα και να γίνουν αγνώριστοι θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία τους.

Ο Matthwe McConaughey προκειμένου να θέσει μια υποψηφιότητα στα Οσκαρ, έχασε πάνω 20 κιλά για να υποδυθεί ένα φορέα του ιού του HIV, στην ταινία "Dallas Buyers Club". Το καλογυμνασμένο σώμα του και οι κοιλιακοί εξαφανίστηκαν και το θέαμα είναι πραγματικά σοκαριστικό καθώς το σώμα του έφτασε να μοιάζει αποστεωμένο.

Σε αντιδιαστολή, ο συνυποψήφιός του στην κατηγορία για το Όσκαρ ανδρικού ρόλου, Christian Bale έγινε υπέρβαρος για λογαριασμό της ταινίας "Οδηγός Διαπλοκής" όπου υποδύθηκε έναν απατεώνα τον Ίρβινγκ Ρόζενφιλντ ενώ είναι ο ίδιος ηθοποιός που για χάρη της ταινίας "The machinist" από 82 κιλά που ζύγισε έφτασε στα 57, με στόχο κάποια στιγμή η ζυγαριά να δείξει 44, όμως οι παραγωγοί θεώρησαν φρόνιμο να βάλουν ένα stop σε όλο αυτό μιας και ο ηθοποιός έθετε σε κίνδυνο την υγεία του, μοιάζοντας με ανορεξικό.

Ποιός θα ξεχάσει όμως την απίστευτη και αποκρουστική μεταμόρφωση της Charlize Theron για την ταινία "The Monster". Η ηθοποιός που κατάφερε τελικά να κερδίσει το Όσκαρ, αναγκάστηκε να ξυρίσει τα φρύδια της, να πάρει 12 κιλά προκειμένου να μοιάσει στην αληθινή δολοφόνο που σκότωσε επτά άνδρες.

10 κιλά βαρύτερη έγινε και η Renee Zellweger για τον θρυλικό ρόλο της Μπρίτζετ Τζόουνς και το θέαμα είναι αλήθεια πως δεν ήταν και τόσο κολακευτικό.

Από τους πρώτους διδάξαντες όμως στις μεταμορφώσεις φαίνεται πως είναι ο Ρόμπερτ Ντενίρο που αύξησε το βάρος του κατά 14 κιλά προκειμένου να υποδυθεί τον Αλ Καπόνε ενώ το Όσκαρ ήρθε με τον ρόλο του πυγμάχου Τζέικ Λε Μότα στην ταινία Raging Bull που, ναι μεν, πήρε 25 κιλά αλλά έκανε γυμναστική και συμμετείχε σε αγώνες προκειμένου να γίνει πιο πειστικός.

Μεγάλες απαιτήσεις ωστόσο είχε και ο ρόλος του Τομ Χάνκς στο Ναυαγό. Έπρεπε να χάσει 25 κιλά και να μεγαλώσουν τα μαλλιά του με αποτέλεσμα τα γυρίσματα να διακοπούν για έναν ολόκληρο χρόνο.

Όμως σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφερθούμε και σε μια άλλη λατρεμένη, Οσκαρική μεταμόρφωση. Μπορεί να μην έχασε ή να έβαλε κιλά αλλά με την βοήθεια του μακιγιάζ και της συγκλονιστικής του ερμηνείας ο Heath Ledger είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος Joker ever!

Διαβάστε επίσης:

Άβολο: Αυτές είναι οι πιο αμήχανες στιγμές στην ιστορία των Όσκαρ

Oscars 2014: Τα προγνωστικά λίγο πριν την μεγάλη απονομή