Δείτε το απίστευτο σπίτι της Χριστίνας Ωνάση στο Παρίσι 29 χρόνια πριν!

Δείτε το απίστευτο σπίτι της Χριστίνας Ωνάση στο Παρίσι 29 χρόνια πριν!

Σπάνιες φωτογραφίες: Αυτό είναι το σπίτι που γεννήθηκε η Αθηνά Ωνάση, στο Φοντενεμπλώ, λίγο έξω από το Παρίσι

 

Η Χριστίνα Ωνάση υπήρξε η πιο πλούσια ελληνίδα. Αμύθητη περιουσία, στρατιές από τάνκερ, αεροπλάνα, επιχειρήσεις. Υπήρχε παντού χρυσός, αλλά και πόνος. Με τρεις αποτυχημένους γάμους, χωρίς οικογένεια, μόνη στον κόσμο.

Η μόνη χαρά στην ζωή της υπήρξε το παιδί της. Όταν ήρθε στη ζωή η κόρη της Αθηνά, όλα άλλαξαν. Ξυπνούσε καθημερινά στις 8, φρόντιζε η ίδια την Αθηνά παρ’ όλες τις γκουβερνάντες και τις υπηρεσίες, έλεγχε τα πάντα, την τάιζε, την έκανε μπάνιο.

Περνούσαν πολλές μέρες στο εξοχικό που είχε νοικιάσει η Χριστίνα έξω από το Παρίσι, μακριά από την αυστηρότητα του σπιτιού του Ωνάση στην Αβενιού Φος. Ήθελε να μεγαλώνει η Αθηνά κοντά στην φύση και προσπάθησε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ακόμα και μέσα στο σπίτι «ανοιξιάτικο», καλύπτοντας τους τοίχους με λουλουδένιες ταπετσαρίες, τα έπιπλα και τα κρεβάτια με πολύχρωμες λουλουδένιες στόφες. Η αδελφική της φίλη, Αταλάντη Πολίτη –ντε Καστελάν υλοποιούσε τα διακοσμητικά «θέλω» της Χριστίνας. Σε ένα πολύχρωμο περιβάλλον, που πολλοί θα χαρακτήριζαν κιτς, βασίλευε το γέλιο και η ευτυχία της –όσο κι αν κράτησε.

Μέσα στην χαρά της, μόλις γέννησε, τον Φεβρουάριο του 1985, άνοιξε για μια και μοναδική φορά το σπίτι της αυτό. Ήθελε να δείξει στον κόσμο ότι οι δύσκολες μέρες είχαν περάσει. Άφησε τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους να αποθανατίσουν την ευτυχία της. Αυτήν, τον άντρα της, γνωστό πλέιμποι Τιερύ Ρουσέλ και την κόρη τους Αθηνά.

Δυστυχώς αυτή η ευτυχία κράτησε λίγο. Η Χριστίνα Ωνάση θα φύγει από την ζωή τρία χρόνια αργότερα το 1988 στην Αργεντινή.