Trends για... αρχάριες: 3 τάσεις μακιγιάζ και πώς θα τις φορέσεις!

Trends για... αρχάριες: 3 τάσεις μακιγιάζ και πώς θα τις φορέσεις!

Ακόμα κι αν δεν πιάνουν τα χέρια σου!

Είσαι αρχάρια στο μακιγιάζ; Πιστεύεις πως το ταλέντο σου εξαντλείται σε μερικές στρώσεις μάσκαρα; Θέλεις να κάνεις updateστο μακιγιάζ σου αλλά φοβάσαι πως το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις –για άλλη μια φορά- ένα πακετάκι μαντηλάκια ντεμακιγιάζ;


Όλες αυτές οι σκέψεις και οι φόβοι σου σταματούν εδώ- ή καλύτερα, σταματούν τη στιγμή που κάνεις κλικ στο www.nescafeforstarters.gr δια χειρός Nescafé! Διότι εδώ σε «περιμένει» η διάσημη makeupartist– και αγαπημένη πολλών stars- Έλενα Ψωμά, για να σου κάνει... ιδιαίτερα μαθήματα, να σου αποκαλύψει tips&tricksγια να παίζεις το μακιγιάζ στα δάχτυλα!

Και επειδή πάμε στοίχημα πως τα video μακιγιάζ που θα παρακολουθήσεις στο www.nescafeforstarters.gr θα σου λύσουν τα χέρια, δες πώς μπορείς να υιοθετήσεις 3 από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στο μακιγιάζ της σεζόν και ετοιμάσου για την επόμενη πίστα!

Φυσικά φωτεινή επιδερμίδα

skin1

Δεν είναι τάση (μόνο). Είναι η πιο βασική κίνηση μακιγιάζ- #διπλήςανάγνωσης. Όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν σε μια όμορφη, ομοιόμορφη, λαμπερή επιδερμίδα και εσύ δεν έχεις παρά να κάνεις τις εξής, απλές κινήσεις, για να την αποκτήσεις: α) να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή- η ομορφιά ξεκινάει πάντα εκ των έσω β) να περιποιείσαι σωστά και συστηματικά το πρόσωπό σου, επιλέγοντας τα καλλυντικά που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου και γ) να βάλεις στο νεσεσέρ σου την σωστή βάση μακιγιάζ για το πρόσωπό σου. Και όταν λέμε σωστή βάση εννοούμε: αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, ένα makeupμε πλούσια ενυδατική σύνθεση, συνήθως σε fluidμορφή, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ένα makeupμε ειδική σύνθεση που εξουδετερώνει τη λιπαρότητα (υγρό, compact ή πούδρα), αν έχεις μικτή επιδερμίδα, μια σύνθεση που εξισορροπεί λιπαρές με ξηρές ζώνες είναι ιδανική για σένα ενώ και οι ευαίσθητες επιδερμίδες έχουν δικαίωμα στην κάλυψη αλλά ταυτόχρονα έχουν ανάγκη από εξειδικευμένες φόρμουλες που τις καταπραΰνουν. Όσο για την απόχρωση ο κανόνας είναι ένας: δοκιμάζετε πάντα το makeupπου θέλετε να πάρετε σε φυσικό φως, απλώνοντάς το στο κόκκαλο της γνάθου και προς τα κάτω, προς τον λαιμό δηλαδή, ώστε να είστε βέβαιες πως θα έχετε απολύτως φυσικό αποτέλεσμα κάλυψης. Πώς θα το φορέσετε: οι τρόποι είναι πολλοί, το ζητούμενο είναι ένα: πολύ καλό blending, που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να δουλέψετε πολύ καλά το προϊόν ώστε να γίνει ένα με την επιδερμίδα σας, να μην μοιάζει δηλαδή με μάσκα.

Κόκκινο κραγιόν

red1

Δεν υπάρχει άλλο προϊόν μακιγιάζ που να έχει ταυτιστεί με τον αισθησιασμό και την θηλυκότητα, όσο το κόκκινο κραγιόν. Αμέτρητες σεζόν παραμένει ανάμεσα στα toptrends στο μακιγιάζ, από το φλογερό έως το βαθύ μπορντό, όμως ταυτόχρονα κρύβει αρκετές παγίδες ειδικά αν είσαι αρχάρια στο μακιγιάζ και αν δεν γνωρίζεις τα μυστικά του. Πώς θα βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει: αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, προτιμήστε τους τόνους του κόκκινου με πορτοκαλί undertones, αν έχετε σταρένια επιδερμίδα προτιμήστε ένα ζωηρό κόκκινο ενώ το σκούρο κόκκινο, με μπλε undertones, δένει υπέροχα με πιο σκούρες επιδερμίδες. Πώς θα το φορέσετε: φροντίστε να έχετε καθαρίσει τα χείλη σας από lipbalm. Επιλέξτε ένα μολύβι χειλιών στον ίδιο ακριβώς τόνο, διορθώστε το περίγραμμα και γεμίστε τα χείλη σας. Με ένα πινέλο, για ακρίβεια στην εφαρμογή, ή κατευθείαν από το tubeφορέστε το κόκκινο κραγιόν σας. Μυστικό: στο τέλος, πάρτε ελάχιστο concealerσε ένα λεπτό πινέλο και περάστε το περίγραμμα των χειλιών σας για άψογο τελείωμα.

Θεϊκές βλεφαρίδες

lashes1

Μια ακόμα «διαχρονική» τάση, που απογειώνει ακόμα και τα πιο μίνιμαλ looks. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά, καθότι όσο αρχάρια και να είσαι, οι μάσκαρα είναι πλέον τόσο εξελιγμένες που μοιάζουν με μαγικά ραβδάκια! Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια βασικά μυστικά για αρχάριες- ειδικά αν θέλεις να αντιγράψεις αυτές τις τεράστιες βλεφαρίδες που είδαμε στα catwalks: πάρε ένα ψαλιδάκι για βλεφαρίδες. Αυτό το αξεσουάρ μπορεί να μοιάζει λίγο τρομακτικό όμως είναι έτσι σχεδιασμένο που μπορεί να το χρησιμοποιήσει και αρχάρια! Φρόντισε οι βλεφαρίδες σου να είναι καθαρές, χωρίς μάσκαρα δηλαδή, και πίεσέ τις ελαφρά με το ψαλιδάκι. Συνέχισε απλώνοντας την αγαπημένη σου μάσκαρα, αλλά κάνοντας κινήσεις ζιγκ-ζαγκ από τη ρίζα των βλεφαρίδων προς τα έξω, ώστε να πετύχεις τέλειο διαχωρισμό και η μάσκαρα να αποδώσει το maximumτων δυνατοτήτων της. Ένα έξυπνο tip από τους επαγγελματίες: δοκίμασε να λυγίσεις το βουρτσάκι ώστε να σχηματίσει γωνία 90ο, τοποθέτησέ το παράλληλα με τις βλεφαρίδες και άπλωσε τη μάσκαρα. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

Και μην ξεχνάς: για περισσότερα tipsμακιγιάζ – αλλά και πολλά πολλά ακόμα ενδιαφέροντα μαθήματα για αρχάριους (πού ξέρεις; Μπορεί να ανακαλύψεις και μια νέα αγάπη από εκεί που δεν το περιμένεις!), μπες στο www.nescafeforstarters.gr!


Άλλωστε, It all starts with a Nescafé!