Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία, στο πιο απρόσμενο τρόφιμο (που σχεδόν πάντα πετάμε)!!

Ισμήνη Νταφοπούλου
Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία, στο πιο απρόσμενο τρόφιμο (που σχεδόν πάντα πετάμε)!!

Ανακαλύψτε τι κάνατε λάθος όλα αυτά τα χρόνια.. 

Γεια σας φίλες και φίλοι μου!

Πόσες φορές συνειδητοποιούμε πως κάνουμε πολύ βασικά λάθη ακόμη και στην καθημερινή μας ρουτίνα (βουρτσίζεις λάθος τα δόντια σου από μικρό παιδί/ χρησιμοποιείς το λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων/ τραυματίζεις τις βλεφαρίδες σου με το λάθος ντεμακιγιάζ και πολλά άλλα παραδείγματα);

Τελικά ισχύει αυτό που λένε και οι παλιότεροι " 'Οσο ζω, μαθαίνω.. ".

Θα σας αποκαλύψω αμέσως, ένα πολύ βασικό τέτοιο παράδειγμα, που θα σας σοκάρει! Την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας με μια φίλη μου (μία από τις κορυφαίες διατροφολόγους), μου ανέλυσε γιατί οι περισσότεροι από εμάς (εγώ ανήκω σε αυτούς) κάνουμε αμέτρητα λάθη στις διατροφικές μας συνήθειες, και ιδού η απόδειξη..

Ας υποθέσουμε πως πηγαίνετε στο supermarket για τα ψώνια της εβδομάδας. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικά, τί καλύτερο για τη διατροφή μας.. Φτάνετε λοιπόν στις μπανάνες. Και αντικρύζετε αυτές τις δύο εικόνες:

FullSizeRender 8 dbf75

Ποιες μπανάνες θα διαλέγατε να βάλετε στο καρότσι σας; Προσωπικά, όταν οι μπανάνες μου φτάνουν στο στάδιο της κάτω εικόνας, τις βρίσκω παλιές και συνήθως τις πετάω.. Αν ανήκετε στη δική μου κατηγορία, και θα διαλέγατε τις πρώτες, ολοκίτρινες, άγουρες και φαινομενικά "τέλειες" μπανάνες, ΛΑΘΟΣ!

Η μπανάνα είναι ένα από τα φρούτα που οι αντικαρκινικές τους ιδιότητες απελευθερώνονται με την ωρίμανσή τους, μιας και όσο μια μπανάνα ωριμάζει, τα ένζυμα αρχίζουν να "συνθλίβουν" το άμυλο σε ζάχαρη, η μπανάνα μαλακώνει και γλυκαίνει και κατά συνέπεια παράγει περισσότερα αντιοξειδωτικά απ' ότι παρήγαγε ως φρέσκια. Όταν δε, φτάνει στο στάδιο που αποκτά αυτές τις καφέ κηλίδες, αρχίζει να παράγει το λεγόμενο TNF, που θα το μεταφράζαμε σαν Παράγοντα Νέκρωσης Όγκων και ουσιαστικά εμποδίζει την οποιασδήποτε μορφής καρκινογένεση και τις ασθένειες που σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής! Όσο πιο σκούρες οι κηλίδες, τόσο πιο αποτελεσματική η μπανάνα στην εξουδετέρωση των καρκινικών κυττάρων. Μία πολύ ώριμη μπανάνα μπορεί να μας προσφέρει οκτώ φορές μεγαλύτερη προστασία από μία άγουρη..

c092639f8202e30c0874d82d927d5fcb L f317c

Διαλέξτε λοιπόν ώριμες μπανάνες, και αφήστε τες να ωριμάσουν κι άλλο!!

Και αν, σαν εμένα, δεν είστε οπαδός της υφής μιας ώριμης μπανάνας, τολμήστε να τη βάλετε σε smoothies, χυμούς, ή στο μπλέντερ μαζί με άλλα φρούτα, ονομάστε το "φρουτόκρεμα ενηλίκων" και καλή απόλαυση!

~Στείλε μου τη δική σου εμπειρία και τις ερωτήσεις σου στο Facebook, και ακολούθησέ με στο Instagram, ή στο Twitter!

Καλό Σαββατοκύριακο!! :)