Απομυθοποίηση τώρα! Καθαρίστε σε χρόνο dt τα πινέλα μακιγιάζ σας με αυτό το τρικ!

Ισμήνη Νταφοπούλου
Απομυθοποίηση τώρα! Καθαρίστε σε χρόνο dt τα πινέλα μακιγιάζ σας με αυτό το τρικ!

Τέλος στο χρονοβόρο μούλιασμα και καθάρισμα με μπολ και άλλα σύνεργα! 

Γεια σας φίλες μου!

Ένας από πιο τους βασικούς στόχους (τουλάχιστον για εμένα) είναι να θυμηθώ και να μη βαριέμαι να απολυμαίνω σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ μου όσο το δυνατόν πιο συχνά. Επειδή όμως σχεδόν ποτέ δεν παίρνω την αυθαίρετη πρωτοβουλία να το κάνω, έχω "στριμώξει" τη ρουτίνα αυτή στο πρόγραμμα της Κυριακής, ώστε να καταφέρνω να το κάνω κάθε εβδομάδα..

a3525bf813ffa841989a52e5d7f4e4c8 L 83c8b

Έλα που κάθε Κυριακή όμως ξοδεύω τον τόσο πολύτιμο χρόνο της υποτιθέμενης χαλάρωσης και ξεκούρασης, για να ασχολούμαι με.. τρίχες! Γιαυτό λοιπόν έχω δοκιμάσει τα πάντα.. Ειδικά προϊόντα που μουλιάζουν πιο γρήγορα τις τρίχες των πινέλων ώστε να καθαριστούν πιο εύκολα σε βάθος, σαπούνια που καθαρίζουν χωρίς να κάνουν πολύ αφρό ώστε να ξεπλύνεις πιο γρήγορα, αντισηπτικά σε σπρέι που δε χρειάζονται νερό, και ότι άλλο χωράει ο νους σας. Μου βρήκα όμως τη λύση και κατά συνέπεια, ΜΑΣ ΒΡΗΚΑ ΤΗ ΛΥΣΗ κορίτσια μου και έχω ενθουσιαστεί με το πόσο σωστά και εύκολα καθαρίζονται τα πινέλα μου αλλά και πόσο χρόνο εξοικονομώ!

Το μυστικό βρίσκεται στη ντουσιέρα σας.. Και αν δε βρίσκεται, θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα με προϊόντα ομορφιάς, ίσως ακόμη και στα σούπερμάρκετ.. Είναι το κλασσικό γάντι της απολέπισης που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο μας. Ναι, ναι, καλά ακούσατε.. Το γάντι της απολέπισης.. Στο εμπόριο θα βρείτε πολλών ειδών, πετσετέ, σφουγγαρένια, ακρυλικά με εξογκώματα, μπορείτε να διαλέξετε όποιο θέλετε, μας κάνουν όλα!!

fc620ab94ee735215884f6742dd4 d5f7a
maxresdefault 57176

Τα γάντια της απολέπισης έχουν την τάση να ξεχωρίζουν καλύτερα τις τρίχες λόγω τραχειάς επιφάνειας και έτσι απλά φορώντας και βρέχοντας το γάντι, κάνετε πανεύκολα αφρό με ελάχιστο προϊόν καθαρισμού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό υγρό καθαριστικό πινέλων, αντισηπτικό σαπούνι ή ακόμη και σαμπουάν αν τα πινέλα σας έχουν φυσική τρίχα). Πανεύκολα λοιπόν και το τονίζω, με το ένα χέρι στο γάντι και με το άλλο ελεύθερο, βρέχετε ένα ένα τα πινέλα και τρίβετε ελαφρά αριστερά-δεξιά στον αφρό του γαντιού (πάντα προς τη φορά της τρίχας του πινέλου και όχι κόντρα αν δε θέλετε να τα καταστρέψετε!), σταδιακά ξεπλένετε και ξανακάνετε αφρό μέχρι πια να μη βγάζει βρωμιές και ο αφρός να είναι ολόλευκος. Τότε ξεπλένετε και περνάτε στο επόμενο πινέλο.

Sigma cleaning brushes glove choices b53a4

Και κάπως έτσι πανεύκολα σας "έλυσα" τα χέρια, κυρίες μου! Τέλος στον πόλεμο του καθαρισμού των πινέλων! Τα απογεύματα της Κυριακής είναι πια δικά μας, και τα πινέλα μας πεντακάθαρα!!

clean brushes 0f0e5

Δοκιμάστε το και με ευχαριστείτε αργότερα.. :)

ΧΧ, Ισμήνη.

Διαβάστε επίσης: Μικρά (αλλά μεγαλειώδη) τρικ για να ετοιμάζεστε πιο γρήγορα το πρωί!

~Επικοινωνήστε μαζί μου στο Facebook,

~Μείνετε συντονισμένοι στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram,

~ή ακολουθήστε με στο Twitter.