Εσείς κοιμάστε ακόμη με πιτζάμες; 5+1 σοβαροί λόγοι για να τις "πετάξετε"!

Ισμήνη Νταφοπούλου
Εσείς κοιμάστε ακόμη με πιτζάμες; 5+1 σοβαροί λόγοι για να τις "πετάξετε"!

Ανακαλύψτε τα τεράστια οφέλη για την υγεία σας..

Γεια σας φίλες μου!

Σήμερα φέρνω την επανάσταση με αυτό το θέμα (μιας και προσωπικά μου αρέσει ειδικά το χειμώνα να χουχουλιάζω με στρώσεις από πιτζάμες, πιτζάμες και πιτζάμες), έρευνες όμως έδειξαν πως το να κοιμάται κανείς χωρίς τα ρούχα του παρουσιάζει τελικά πολλά οφέλη για την υγεία του..


( Διαβάστε επίσης: Υποφέρετε κι εσείς από μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια; Δείτε το γιατί! )

Πιο αναλυτικά:

1. Ξεκουραζόμαστε περισσότερο.

Όταν ζεσταινόμαστε στον ύπνο μας, (πολλές φορές χωρίς καν να το καταλάβουμε) ξυπνάμε κουρασμένοι μιας και ο οργανισμός μας "αναγκάζεται" να δουλεύει υπερωρίες στον "εξαερισμό", αφού μέσω της εφίδρωσης και της εξάτμισης του ιδρώτα καταφέρνει να ρίξει τη θερμοκρασία μας.

2. Φτιάχνουμε δέρμα.

Το να κοιμάται κανείς γυμνός σημαίνει πως διατηρεί το σώμα του πιο δροσερό κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν τον περιβάλλουν υφάσματα, λάστιχα και στενά μπλουζάκια ή κολάν και συνεπώς το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα και το δέρμα σε όλα τα σημεία του σώματος αιματώνεται πιο σωστά.

3. Κρατάμε τη γραμμή μας.

Τις νύχτες που δεν κοιμόμαστε στη σωστή θερμοκρασία, ξυπνάμε με υψηλά επίπεδα κορτιζόλης τα οποία φημίζονται για την ενεργοποίηση της όρεξης και την τάση για υπερκατανάλωση θερμίδων την επόμενη ημέρα.

4. Τονώνουμε την αυτοπεποίθησή μας.

Το να κοιμάσαι γυμνή σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με το σώμα σου (αν κοιμάσαι μόνη), ακόμη και καλύτερα με τον σύντροφό σου (αν κοιμάσαι μαζί του). Τα ζευγάρια που κοιμούνται γυμνά αποδείχθηκε σε πρόσφατες έρευνες πως αισθάνονται πιο ευτυχισμένα και αυτό τονώνει την αυτοπεποίθηση και των δύο μέσα στη σχέση.

5. Διατηρούμε την υγεία της ευαίσθητης περιοχής μας.

Το να ζεσταθούμε στον ύπνο μας, προκαλεί εφίδρωση στην ευαίσθητη περιοχή, πράγμα που λέγεται πως συνδέεται ενδεχομένως με περιπτώσεις υπογονιμότητας στους άντρες και μυκητιάσεων ή βακτηριακών μολύνσεων που ευδοκιμούν στις γυναίκες σε συνθήκες υγρασίας και υψηλών θερμοκρασιών.

6. Το σεξ γίνεται καλύτερο.

Το να κοιμάστε γυμνοί αναπόφευκτα οδηγεί στην επαφή δέρμα με δέρμα με το σύντροφό σας, και αύξηση της οξυτοκίνης στο σώμα μας (της ορμόνης της αγάπης). Έτσι πολύ πιθανό να έρχεστε "πιο κοντά" συχνότερα με αποτέλεσμα να είστε πιο χαρούμενοι, λιγότερο στρεσαρισμένοι και πιο δεμένοι στη σχέση σας.

Τι περιμένετε λοιπόν; Απελευθερωθείτε από τα βαριά ρούχα στον ύπνο σας!

Εφαρμόστε το από αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας!

Θα νιώσετε αυτή την αίσθηση ελευθερίας από την πρώτη κιόλας φορά!

Χx, Ισμήνη

~Επικοινωνήστε μαζί μου στο Facebook,

~Μείνετε συντονισμένοι στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram,

~ή ακολουθήστε με στο Twitter!

Μέχρι την επόμενη φορά.. Να περνάτε όμορφα και μην ξεχνάτε να μένετε συντονισμένες στο Queen.gr!