Μάσκαρα που "τρέχει" κατά τη διάρκεια της ημέρας; Ποτέ ξανά, με αυτό το πανεύκολο τρικ!

Ισμήνη Νταφοπούλου
Μάσκαρα που "τρέχει" κατά τη διάρκεια της ημέρας; Ποτέ ξανά, με αυτό το πανεύκολο τρικ!

Η Ισμήνη μας εξηγεί πώς να το πετύχουμε! 

Καλημέρα κορίτσια μου!

Τέλος και αυτής της εβδομάδας και το σαββατοκύριακο μας έχει ήδη ξεμυαλίσει.. Κρατηθείτε, μόνο μία μερούλα μας έμεινε!!

Σήμερα μου δώσατε μία πολύ ωραία ιδέα και αποφάσισα να σας απαντήσω με αυτό εδώ το άρθρο.. Στο τελευταίο μου βίντεο μου ζητήσατε tips για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε τη μάσκαρα σταθερή κατά τη διάρκεια της ημέρας.. Γιατί σε κανέναν (προφανώς) δεν αρέσει το μουτζουρωμένο μάτι, πολλές φορές όμως νιώθουμε πως ότι κι αν κάνουμε δεν το αποφεύγουμε.. Λάθος φίλες μου!!

[Διαβάστε επίσης: Η Ισμήνη μας δείχνει! Δες το βίντεο και μάθε πώς να πετύχεις πανεύκολα τις πολυπόθητες spider lashes!! ]

Με αυτά τα πολύ απλά βήματα/tricks μπορείτε να κρατήσετε τις μουτζούρες μακριά από το μάτι σας για ώρες..!!

1. Αδιάβροχη μάσκαρα;;;;

Φαντάζομαι, τίποτα καινούριο σαν πληροφορία, ήδη θα το ξέρατε πως η αδιάβροχη μάσκαρα δεν τρέχει και δε μουτζουρώνει. Οφείλω να ξεκινήσω από αυτό γιατί είναι σαφώς η no. 1 λύση. Πολλές από εμάς όμως δε πολυσυμπαθούμε τη "δυσκολία" με την οποία ντεμακιγιάρεται οτιδήποτε αδιάβροχο, οπότε φίλες μου μπορείτε να κάνετε το εξής τρικ! Περάστε μία στρώση της κανονικής σας μάσκαρα και από πάνω την αδιάβροχή σας. 'Ετσι η αδιάβροχη δε θα κολλήσει επάνω στις βέφαρίδες σας και θα αφαιρεθεί σαφώς ευκολότερα!

Νο 2 λύση εαν δε θέλετε με τίποτα να χρησιμοποιήσετε αδιάβροχη; Καταργήστε την κλασσική μάσκαρα με τη σύνθεση με χρώμα από έλαιο ή κερί (οι οποίες "λιώνουν" για να αφαιρεθούν δημιουργώντας μουτζούρες), και αντικαταστήστε τη με μία μάσκαρα νέας τεχνολογίας (βασισμένη στη νέα φόρμουλα tube), η οποία φεύγει απλά με λίγο ζεστό νερό σε κομματάκια, δεν τρέχει και συνεπώς δε δημιουργεί μουτζούρες! Τελευταία κυκλοφορούν στο εμπόριο και διάφορα eyliners αυτού του είδους (που προσωπικά δεν τα προτιμώ, διότι δε μπορείς εύκολα να κάνεις διόρθωση με μπατονέτα κατά την εφαρμογή, λόγω του ότι δε λιώνουν όπως προείπα). Η μάσκαρα όμως μοιάζει μια πολύ ωραία λύση για να αποφύγουμε το μουτζούρωμα! Ρωτήστε για αυτές στο καταστήματα ομορφιάς της επιλογής σας και δοκιμάστε τες!!

2. Ενυδάτωση με μέτρο.

Τι πιο λογικό από το να τρέξει η μάσκαρα σε ελάχιστο χρόνο μετά την εφαρμογή, εάν το μάτι μας είναι λιπαρό από την εφαρμογή της λάθος ενυδατικής ματιών, ή ακόμη και από την πλεονάζουσα ποσότητα που δεν απορροφήθηκε! Χρησιμοποιήστε την κρέμα ματιών σας με φειδώ και πάντα αφήνετε να στεγνώσει πολύ καλά πριν προχωρήσετε στο μακιγιάζ σας!!

3. Βάση

Φροντίστε πάντα να κάνετε το σωστό layering στα καλλυντικά σας, ώστε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο αναλλοίωτο.. Βάζετε πρώτα την κατάλληλη βάση σκιάς (συνήθως διάφανη ή στο χρώμα του δέρματος, η οποία κρατάει τα πάντα στη θέση τους γύρω από το μάτι), αμέσως μετά λίγο concealer (κυρίως στην κάτω πλευρά του ματιού) και αμέσως τοποθετείτε τη σκιά και αφού έχουν στεγνώσει όλα αυτά, τότε τοποθετείτε προσεκτικά τη μάσκαρά σας.

4. Bonus Tip

Τελευταίο και πιο "πονηρούλι", ανεξαρτήτως του ύφους του μακιγιάζ σας, φροντίστε πάντα να περνάτε με ένα καθαρό πινελάκι για σκιά το μάτι σας από κάτω με λίγη σκιά στο χρώμα του δέρματος, ή μία πολύ ελαφριά πούδρα σε σκόνη. Αυτό θα "κλειδώσει" οποιαδήποτε τυχόν λιπαρότητα κάτω από το μάτι σας και δε θα αφήσει τη μάσκαρα να κυλήσει δημιουργώντας το τραγικό μουτζουρωμένο αποτέλεσμα που θέλουμε να αποφύγουμε. Αν το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό, επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Δοκιμάστε τα παραπάνω tips και θα δείτε τη διαφορά!!

~Περιμένω τις απορίες και τα σχόλιά σας στο Facebook,
~Μείνετε συντονισμένοι στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram,
~ή ακολουθήστε με στο Twitter!

ΧΧ, Ισμήνη.

Μέχρι την επόμενη φορά.. Να περνάτε όμορφα και μην ξεχνάτε να μένετε συντονισμένες στο Queen.gr!